LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Ιουνίου 2024 11:58

Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού: Το μήνυμα Στυλιανίδη για τους “ήρωες των θαλασσών”

«Οι ναυτικοί μας αποτελούν τον πυρήνα της παγκόσμιας ναυτιλίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομία, το εμπόριο και την ανάπτυξη», αναφέρει μεταξύ άλλων.  

Καράβια - πλοία

Σε μήνυμα του, για την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί ναυτικοί και φίλοι της ναυτιλίας,

Σήμερα, 25 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού, μια ημέρα αφιερωμένη στους ήρωες των θαλασσών μας. Οι ναυτικοί μας αποτελούν τον πυρήνα της παγκόσμιας ναυτιλίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομία, το εμπόριο και την ανάπτυξη των κοινωνιών μας. Η συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομία είναι ανεκτίμητη, καθώς μεταφέρουν το 90% του παγκόσμιου εμπορίου, διασφαλίζοντας τη συνεχή ροή αγαθών και πρώτων υλών. Εργάζονται αδιάκοπα υπό δύσκολες συνθήκες, μακριά από τις οικογένειές τους και αντιμετωπίζοντας συχνά αντίξοες συνθήκες και απρόβλεπτους κινδύνους.

Η Ελλάδα, με την ιστορική της παράδοση στη ναυτιλία, έχει ιδιαίτερο λόγο να γιορτάζει αυτή την ημέρα. Οι Έλληνες ναυτικοί, με τη δέσμευσή τους στην αριστεία και την καινοτομία, συνεχίζουν να κατακτούν τις θάλασσες, διατηρώντας τη χώρα μας στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι για την προστασία και την υποστήριξη των ναυτικών μας. Η ασφάλεια και η ευημερία τους είναι προτεραιότητά μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Έλληνες ναυτικοί εργάζονται σε συνθήκες που τους επιτρέπουν να εκτελούν το έργο τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, εφοδιάζοντάς τους παράλληλα με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που τους καθιστούν ανταγωνιστικούς σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να συνεχίσουμε να κρατάμε την ελληνική ναυτιλία ψηλά.

Η πολιτική μας στον τομέα της ναυτιλίας, που εξειδικεύεται και υλοποιείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει στο επίκεντρο την υποστήριξη του Έλληνα ναυτικού, την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής ναυτιλίας και την συνεχή στήριξη της ναυτικής απασχόλησης, τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμαστε για να διαμορφώσουμε τη νέα γενιά στη ναυτιλία και να έχουμε αξιόπιστο και υψηλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό για να ενισχύσουμε την ελληνική σημαία. Οφείλουμε και μπορούμε να κάνουμε πιο ελκυστικό το ναυτικό επάγγελμα για τις νέες και τους νέους.

Χρόνια πολλά στους ναυτικούς μας, καλή δύναμη και καλές θάλασσες σε όλους!

Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Μακεδονία - Τσίπρας: Ζοφερές συνέπειες στα Βαλκάνια, αν αθετηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Ενδοοικογενειακή βία: 50 συλλήψεις και 20 panic button κάθε ημέρα στην Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: “Είναι ντροπή στη μνήμη του να θεωρείται εργατικό ατύχημα”


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ - Ντιμπέιτ: Το δίλημμα για τους Δημοκρατικούς μετά την εφιαλτική μάχη με τον ΤραμπΣήμερα 19:01 | Ειδήσεις

Ο Τζο Μπάιντεν επιστρέφει σήμερα στην προεκλογική εκστρατεία μετά από ένα παντελώς αποτυχημένο debate κατά του Τραμπ που έθεσε με πανικό στις τάξεις των Δημοκρατικών το ζήτημα της διατήρησης της υποψηφιότητάς του.

Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας (εικόνες)Σήμερα 16:51 | Ειδήσεις

Ο Εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή στην αστυνομία, να μεταφέρει με ασφάλεια το κοντέινερ, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστική αποτελεί ουσιώδες πειστήριο της ανακριτικής δικογραφίες.

Χαλκιδική - Θάνατος 13χρονης από κεραυνό: Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικόΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία στο Ποσείδι της Χαλκιδικής όπου ένα 13χρονο κορίτσι έχασε την ζωή της όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

Πανελλαδικές 2024: Φοιτήτρια στα 52 της μια μητέρα από το ΗράκλειοΣήμερα 19:37 | Ειδήσεις

Στα 52 της χρόνια, μια γυναίκα από το Ηράκλειο κατάφερε να γίνει φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους (εικόνες)23:59Earth Care: Τα νέα δεδομένα που έστειλε ο δορυφόρος από το Διάστημα23:46Αθήνα: Δεκάδες συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια (εικόνες)23:33Missing Alert: Αρπαγή 14χρονης23:19Πατήσια: Συνελήφθη Σύριος που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια σε εργαστήριο (εικόνες)23:06Πούτιν: Θα ξαναρχίσουμε την παραγωγή πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς22:52Αττική: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές22:39Βόρεια Μακεδονία: Σεβόμαστε τη Συμφωνία των Πρεσπών22:25Πανελλαδικές 2024: Φοιτήτρια στα 52 της μια μητέρα από το Ηράκλειο22:12Καιρός: Ηλιοφάνεια και μελτέμια το Σάββατο21:58Προπονητής ιστιοπλοΐας: Την ενοχή του για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου ζήτησε ο Εισαγγελέας21:45Τσίπρας: Η αγωνία των εργαζομένων στην “Αυγή” δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα21:31Καθαρισμός οικοπέδων: Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων21:18Θεσσαλονίκη - Europride: Υπό κράτηση 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας21:04Λαγονήσι: Φωτιά σε αποθήκη20:51Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποια έξοδος θα κλείσει20:37Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη Βέλγος καταζητούμενος20:24Φωτιές: 44 το τελευταίο 24ωρο - 2 συλλήψεις για πυρκαγιά 20:10Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: Δύο τα αυτοκίνητα που παρέσυραν την 17χρονη 19:57Ολυμπιακός – Μπαρτζώκας: Ανανέωσαν τη συνεργασία τους19:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο