LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Ιουνίου 2024 09:05 | Ανανέωση: 25 Ιουνίου 2024 09:32

Φωτιά στην Ύδρα: Οι εικόνες της καταστροφής και η δίωξη στο πλήρωμα της θαλαμηγού (εικόνες)

Οργή και αγανάκτηση στο νησί που κινδύνευσε από τη φωτιά στο πευκοδάσος, η οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, ξεκίνησε μετά την ρίψη βεγγαλικών από θαλαμηγό.

Φωτιά - Ύδρα

Στις εικόνες από ψηλά, από την περιοχή της Ύδρας στην οποία εκδηλώθηκε προ ημερών η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις Αρχές, απο πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό, φαίνεται το αποτέλεσμα που άφησε πίσω του το πύρινο μέτωπο, το οποίο ευτυχώς αντιμετωπίστηκε λίγο πριν επεκταθεί στο μοναδικό πυκνό πευκοδάσος που διαθέτει η Ύδρα.

Εν τω μεταξύ, ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν στους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού, από την οποία εκτοξεύτηκαν τα βεγγαλικά που προκάλεσαν την φωτιά στην Ύδρα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, από τη θαλαμηγό εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα τα οποία προκάλεσαν τη φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού. Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, τα οποία πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα.

Την οργή του για τον κίνδυνο ο οποίος απείλησε το πευκόδασος της Ύδρας εξαιτίας της ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων από παραπλέον σκάφος, εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κακουδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Φωτιά - Ύδρα

Ο κ. Κακουδάκης ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, τα εναέρια μέσα και τις ενισχυτικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο νησί και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την διεκδίκηση αποζημίωσης από τους υπαιτίους.

«Βιώσαμε τρομερή βλάβη, ψυχική οδύνη και τρομοκρατήθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού. Είναι αδιανόητα ότι τέθηκε σε τέτοιο κίνδυνο σε μέρα κόκκινου συναγερμού, σε απομονωμένη δασική έκταση στην οποία δεν είχαμε άμεση πεζή πρόσβαση για πυροσβεστική παρέμβαση. Σας υπενθυμίζω ότι από την Ύδρα δεν έχουμε καν ορατότητα προς το συγκεκριμένο σημείο, η περιοχή είναι σαφώς ορατή μόνο από τις Σπέτσες. Είμαι 10 χρόνια δήμαρχος του νησιού και πρώτη φορά συναντάω τέτοιο περιστατικό, Αν δεν είχε παρέμβει έγκαιρα η Πυροσβεστική, το δάσος θα είχε καεί και θα είχε απειληθεί ανοιχτά ο ίδιος ο οικισμός της Ύδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δίωξη του πληρώματος εν αντιθέσει με τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρίας και τους μισθωτές, οι οποίοι μάλιστα αυθημερόν αναχώρησαν από τη χώρα, ο κ. Κακουδάκης υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της σχηματισθείσας δικογραφίας και επισήμανε την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Φωτιά - Ύδρα

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαφυγή ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι «η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

WikiLeaks: Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος (βίντεο)

Εορτολόγιο - 25 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Φιντάν για απειλές της Χεζμπολάχ στην Κύπρο: Είναι προάγγελος του γεγονότος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένοςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Αμεσα στο σημείο ένα ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ.

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ18:23Ο Νετανιάχου κατηγόρησε την Αυστραλία ότι πρόδωσε το Ισραήλ - Συνεχίζεται η διπλωματική αντιπαράθεση 18:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο