LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2024 07:37

Τρομοκρατική επίθεση - Νταγκεστάν: Σκοτώθηκαν ιερέας και δεκάδες αστυνομικοί (βίντεο)

Ποια η τύχη των αγνώστων οι οποίοι άνοιξαν πυρ σκορπώντας τον τρόμο στην μικρή περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών για την απόδοση ευθυνών.

Ρωσία - Επίθεση

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Κυριακή σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σκοτώνοντας έναν 66χρονο ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο. Το Νταγκεστάν είναι Δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, κοντά στην Τσετσενία και τα σύνορα με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν. Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (ΝΑΚ) ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις είχαν στόχους «δύο ορθόδοξες εκκλησίες, μια συναγωγή και ένα αστυνομικό σημείο ελέγχου».

«Είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Σεργκέι Μέλικοφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ρωσία - Επίθεση

Ρωσία - Επίθεση

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν.

«Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ρωσία - Επίθεση

Ρωσία - Επίθεση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, έξι τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μπαρούχ Γκόριν δήλωσε στο Telegram ότι «η συναγωγή στο Ντέρμπεντ έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Είναι αδύνατον να κατασβεστεί η φωτιά. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν: ένας αστυνομικός και ένας φύλακας», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι «η συναγωγή στη Μαχατσκαλά πυρπολήθηκε και κάηκε».

Ειδήσεις σήμερα:

Του Αγίου Πνεύματος: Τι γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία

Βόρεια Μακεδονία: Η κυβέρνηση Μίτσκοσκι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Καιρός - Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος: ζέστη, συννεφιές και τοπικές μπόρες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑθήνα: Βιασμός 6χρονης από 45χρονοΣήμερα 06:23 | Ειδήσεις

Σοκαριστικά ήταν τα συμπεράσματα γιατρών, παιδοψυχολόγων και ιατροδικαστή αφού εξέτασαν την άτυχη μικρή και διαπίστωσαν τον καταναγκασμό στην οποία είχε υποβληθεί.

Σινουάρ: Το χρονικό του θανάτου του και οι αιχμές ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός (εικόνες)Σήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Πώς δισταυρώθηκε διεθνώς το συμπέρασμα ότι ο ηγέτης ήταν νεκρός. Τι ανέφεραν στις σχετικές δηλώσεις τους Τζο Μπάιντεν, Κάμαλα Χάρις αλλά και εκπρόσωπος του State Department.

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 17:45 | Ειδήσεις

Που θα είναι θυελλώδεις οι άνεμοι. Πόσο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον ΈβροΧθες 23:27 | Ειδήσεις

«Η πολιτική της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό άλλαξε και ήρθε πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός από τος Βρυξέλες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 18 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:18Revenge porn: Εκβίαζε την πρώην με γυμνές φωτογραφίες στον πατέρα της07:04Σινουάρ: Το χρονικό του θανάτου του και οι αιχμές ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός (εικόνες)06:50Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 91 σημεία06:36Αθήνα: Βιασμός 6χρονης από 45χρονο06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή06:09Φόρτωσαν 50 κιλά χασίς στο αμάξι και... βγήκαν στην Εθνική Οδό23:59Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Η Βασίλισσα… μάδησε το τριφύλλι23:47Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον Έβρο23:35Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων23:22ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα νέας διάσπασης το κόμμα23:08Αμβέρσα – Τσιτσιπάς: Δύσκολη νίκη και πρόκριση στους “8”22:55Διασύνδεση POS: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή και τα πρόσθετα έσοδα22:41Μεσσηνία: Θανάσιμος τραυματισμός άντρα που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του22:28Αττικη: Εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα δείχνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι22:14Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον 40χρονο για το “ακέφαλο πτώμα”22:01Τροχαίο - Νέα Κίος: Εξαϋλώθηκε το αυτοκίνητο 38χρονης μητέρας 21:47Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τον καρκίνο του προστάτη21:34Βία ανηλίκων - Κρήτη: 16χρονος γρονθοκόπησε άγρια ανήλικο μέσα στο σχολείο21:21Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμα21:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο