LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2024 17:11 | Ανανέωση: 23 Ιουνίου 2024 17:14

Κασσελάκης: Χρέος κάθε προοδευτικού, η συνέχιση της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου

Εγκωμιαστικές οι δηλώσεις του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Τι ανέφερε για το έργο του και ποιους θεωρεί συνεχιστές της πολιτικής του κληρονομιάς.

Ανδρέας Παπανδρέου

Διθυραμβική δήλωση μνήμης αφιερωμένη στην προσωπικότητα και το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων από τον θάνατό του.

Ο κ. Κασσελάκης στην δήλωση την οποία δημοσίευσε χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό διορατικό και τολμηρό, και του πίστωσε ως ιστορικά κατορθώμαστα, τα έργα της εθνικής συμφιλίωσης, της έμφυλης ισότητας στην Ελλάδα και της στήριξης των μη προνομιούχων.

Αναλυτικά ο κ. Κασσελάκης ανέφερε:

«Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση.

Συμπληρώνονται σήμερα 28 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Του πολιτικού οραματιστή της μεγάλης προοδευτικής “Αλλαγής”.

Πιο επίκαιρος παρά ποτέ μάς δίδαξε πώς επιτυγχάνονται οι συγκλίσεις, χωρίς συμβιβασμούς και παζάρια, αλλά με ενότητα. Πώς τελικά ο λαός είναι εκείνος που οδηγεί στις συγκλίσεις και όχι τα κλειστά γραφεία. Ένωσε το βενιζελογενές κέντρο, την εαμική αριστερή παράδοση, τη γενιά του 114, το ΠΑΚ, γεννώντας το κίνημα εκείνο που τότε εξέφραζε τη λαϊκή πλειοψηφία, τους αποκλεισμένους, τους μη προνομιούχους, τους διωκόμενους από το κράτος της Δεξιάς.

Στην άσκηση της πραγματικής πολιτικής έδειξε ότι μπορείς να λειτουργείς αδέσμευτα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το δίκιο των λαών όντας μέλος στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο Γιάσερ Αραφάτ ήταν ο πρώτος ηγέτης που επισκέφθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Αθήνα. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που οικοδόμησε σχέσεις φιλίας με τον αραβικό κόσμο.

Έργα του η εθνική συμφιλίωση, η συνεχής θεσμική και κοινωνική προσπάθεια για ισότητα των δύο φύλων, η στήριξη των μη προνομιούχων, το ΕΣΥ. Η απελευθέρωση κοινωνικών ομάδων που η συντήρηση του κράτους της Δεξιάς κρατούσε δέσμιες.

Η περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου απέδειξε ότι, όταν η σκέψη είναι βαθιά και η βούληση ισχυρή, το να απευθύνεσαι στους πολίτες με απλά και κατανοητά λόγια, κάθε άλλο παρά συνθηματολογία ή λαϊκισμός είναι.

Τόσο το τρίπτυχο της “Εθνικής Ανεξαρτησίας - Λαϊκής Κυριαρχίας - Κοινωνικής Απελευθέρωσης”, όσο και η προοδευτική “Αλλαγή”, δεν ήταν συνθήματα κενά περιεχομένου. Εξέφραζαν μια λαϊκή, εθνική ανάγκη που παραμένει και σήμερα όσο ποτέ επίκαιρη. Και σήμερα συμπυκνώνονται στην “πατριωτική Αριστερά”. Ο δρόμος που άνοιξε ο Ανδρέας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος, αν και πολλοί από τους επιγόνους του τον ξέχασαν.

Η Αλλαγή, η εθνική συμφιλίωση, ο προοδευτικός κόσμος στην εξουσία.

Η παρακαταθήκη του Ανδρέα είναι εδώ, χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να την ακολουθήσουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Τραμπ: Θέλετε να κρατήσετε το όπλο σας; Είστε Χριστιανοί; Να πάτε να με ψηφίσετε!

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά από αναθυμιάσειςΣήμερα 17:11 | Ειδήσεις

Πιθανή αιτία φέρεται να είναι η ξυλόσομπα, που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Σήμερα 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΣήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος, για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλήςΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός βιρτουόζος του κλαρίνου συνελήφθη την ημέρα των Χριστουγέννων και την επόμενη ημέρα, 26 Δεκεμβρίου, οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τρίπολης. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία19:16Στο Σεν Τροπέ η τελευταία κατοικία της Μπριζίτ Μπαρντό19:02Μπλόκα: Πρωτοχρονιά στον ΒΟΑΚ θα κάνουν οι αγρότες18:48Ο Τραμπ είχε σήμερα μια "θετική τηλεφωνική συνομιλία" με τον Πούτιν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος18:34Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)18:20Η Ουκρανία επιχείρησε να χτυπήσει το σπίτι του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με 91 drones – Διαψεύδει ο Ζελένσκι 18:06Η ΑΕΚ "έκλεισε" τον 20χρονο διεθνή Βούλγαρο στόπερ Μάρτιν Γκεοργκίεφ17:52Χανιά: Κρούσμα ελονοσίας σε 22χρονο μετανάστη17:38Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά από αναθυμιάσεις17:24"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο Παπαδόπουλο17:10Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος, για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής16:56"Αποκαλύψεις" - Βαρδούσια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο των τεσσάρων ορειβατών16:42Σπείρα διαρρηκτών “χτυπούσε” επανειλημμένα σε Φιλοθέη και Ψυχικό - Συνελήφθη 39χρονος μετά από καταδίωξη16:28Ζελένσκι: Η Ουάσινγκτον πρότεινε στο Κίεβο "γερές" εγγυήσεις ασφαλείας για μια περίοδο 15 ετών που μπορεί να παραταθεί16:1455χρονος υπέστη ανακοπή στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης – Έγκαιρη η επέμβαση του ΕΚΑΒ16:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο