LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Ιουνίου 2024 12:01 | Ανανέωση: 22 Ιουνίου 2024 12:13

Φωτιές: Οι Ενοπλες Δυνάμεις στην “πρώτη γραμμή”

Με περίπολα στις επικίνδυνες περιοχές για εκδήλωση φωτιάς, θερμικές κάμερες και μηχανήματα συνδρομής στην μάχη της πυρόσβεσης, ο Στρατός συμμετέχει στο μέτωπο κατά των πυρκαγιών.

στρατός - φωτιά

Σημαντική για ακόμη μια φορά είναι η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο τόσο της πρόληψης, όσο και της αντιμετώπισης πυρκαγιών ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση:

"Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια εκπέμπονται με μέριμνα των ΕΔ, 66 εποχούμενενες περίπολοι και επανδρώνονται 2 πυροφυλάκια. Οι εποχούμενες περίπολοι είναι εφοδιασμένες με θερμικές κάμερες και έχουν ως σκοπό την αποτροπή. Διέρχονται από ορεινούς όγκους και συνδράμουν στην επιτήρηση.

 Σε 1η Φάση κατάλληλα μηχανήματα Μηχανικού (δηλαδή προωθητές γαιών, ισοπεδωτές και φορτωτές) βρίσκονται σε διασπορά (σε συγκεκριμένα σημεία) και σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 20 λεπτών, για συνδρομή στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας και Κορινθίας. Αντίστοιχα υφίστανται φορείς για τη μεταφορά των εν λόγω μηχανημάτων.

στρατός - φωτιά

Σε 2η Φάση (αν τυχόν χρειασθούν επιπλέον ενισχύσεις) υπάρχουν στη Θεσσαλία (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών) επιπλέον μηχανήματα και φορείς για τη μεταφορά τους.

Σε 3η Φάση από Θεσσαλονίκη (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών).

Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν:

  • Λεωφορεία (σε ετοιμότητα), με σκοπό τη συνδρομή σε ενδεχόμενο εντολής εκκένωσης του πληθυσμού, στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας.
  • Αξιωματικό Σύνδεσμο στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).
  • Πεζοπόρα τμήματα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», εάν απαιτηθούν.
  • Εναέρια μέσα (αεροσκάφη – ελικόπτερα) για πυρόσβεση, όταν απαιτηθούν".

Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχοσάββατο: Τι είναι και τι σημαίνει το “Σάββατο των ψυχών”

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος - Έξοδος: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους, “λαοθάλασσες” στα λιμάνια

Τροχαίο - Σταμνά: Πέθανε και ο νεαρός συνοδηγός του αυτοκινήτου (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Έρχεται έκτακτη επιδείνωση με βροχές, ανέμους και κρύοΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρικών συνθηκών το οποίο μόλις εξέδωσε, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της ΧεζμπολάχΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Στη ανακοίνωσή του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι "ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο". Δεν επιβεβαιώνει τον θάνατο η Χεζμπολάχ. 

Μαρινέλλα: Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας τηςΣήμερα 12:51 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα δεν αναμένεται να εκδοθεί ανακοινωθέν για την υγεία της ερμηνεύτριας από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μουΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους "Weekenders", ο Δημήτρης Σακελλάρης τόνισε πως δεν έχει κάποιο προσωπικό θέμα με το παιδί. Που επέρριψε τις ευθύνες για την παραβατικότητα των ανηλίκων. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαύριο: Ελεύθεροι οι ανήλικοι κατηγορούμενοι - Δικάζεται στο αυτόφωρο ο ενήλικος14:40Ο Μητσοτάκης στον διαγωνισμό Ρομποτικής “First Global Challenge”: Μας δείχνετε τον δρόμο (εικόνες) 14:26Λειψυδρία στην Αττική: Η κατάρα του Ποσειδώνα, η επικήρυξη των ακρίδων και η κρήνη που βάφτισε το Ψυχικό14:12Άγιος Παντελεήμονας: Ανήλικοι πήραν με τη βία κόσμημα από 52χρονο13:59Αλεξανδρούπολη - Βιασμός 5χρονου: Στον εισαγγελέα οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των συμμαθητών του μετά την καταγγελία 13:45Λίβανος: Σε κατάσταση συναγερμού μετά τη δολοφονία Νασράλα - Προετοιμάζει αντίποινα η Χεζμπολάχ13:31CERN: Ο Κωνσταντίνος Φουντάς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πρόεδρος του Συμβουλίου13:17Μαρινέλλα: Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της13:04Θεσσαλία - Φυσικές καταστροφές: Νέα παράταση στα μέτρα ανακούφισης12:50Φοροδιαφυγή: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ελεύθερους επαγγελματίες12:37Καιρός: Έρχεται έκτακτη επιδείνωση με βροχές, ανέμους και κρύο12:23Πειραιάς: Πλοίο επέστρεψε από Κρήτη - Ταλαιπωρία για 977 επιβάτες12:10Μαχαίρωμα 68χρονου στην Κέρκυρα: Ομολόγησε τη δολοφονία η σύζυγος11:57Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον πρωταγωνιστής11:44Μαρινέλλα - Παγώνη στον AΝΤ1: Τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν πολλά11:30Μεσολόγγι - Revenge porn: Ανήλικοι αλλοίωσαν φωτογραφία μαθήτριας για να φαίνεται γυμνή11:16Χασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ11:02Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μου10:49Κάμαλα Χάρις: “Επιτέθηκε” στον Τραμπ για το μεταναστευτικό10:35Νέα Ζηλανδία: Καρχαρίας - “φάντασμα” εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό10:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο