LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Ιουνίου 2024 14:04

Ολυμπία οδός - Ισθμός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για 3 μήνες

Τι αλλάζει  στην κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Πως θα μπορούν να μετακινούνται οι οδηγοί.

Εθνική Οδός - Αθηνών - Κορίνθου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην περιοχή του Ισθμού, για την εξυπηρέτηση των τοπικών μετακινήσεων. 

Συγκεκριμένα και μετά την πρόσφατη καταστροφή της Γέφυρας στον Ανισόπεδο Κόμβο Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού «Αθηνών–Κορίνθου» και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αποκατάσταση της κυκλοφοριακής διασύνδεσης μεταξύ των Δήμων «Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων» και «Κορινθίων», τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 περί τις 13:00 το μεσημέρι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ισθμού για την πρόσβαση από/προς τον αυτοκινητόδρομο μέσω προσωρινής εξόδου και εισόδου στον αυτοκινητόδρομο δυτικά του Σταθμού Διοδίων Ισθμού (ύψος Χλμ. 72,7).

Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Λουτράκι και Κόρινθο προς Καλαμάκι και Ίσθμια (ανατολικά της Διώρυγας) θα γίνεται μέσω προσωρινής εξόδου λίγο πριν το σταθμό διοδίων Ισθμού προς το νότιο παράπλευρο, που είναι η Παλαιά Εθνική Οδός «Αθηνών-Κορίνθου», όπως φαίνεται με το κόκκινο βέλος στο παρακάτω σχηματικό διάγραμμα.

Αντίστοιχα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Καλαμάκι και Ίσθμια (ανατολικά της Διώρυγας) προς Λουτράκι και Κόρινθο, θα γίνεται μέσω του βόρειου παράπλευρου του αυτοκινητοδρόμου και εισόδου σε αυτόν μέσω προσωρινής εισόδου λίγο μετά το σταθμό διοδίων στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπως φαίνεται με το μπλε βέλος στο παρακάτω σχηματικό διάγραμμα.

Ολυμπία οδός - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα διαρκέσουν για περίπου τρεις (3) μήνες από την έναρξη της εφαρμογής τους, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η αναγκαιότητα της λειτουργίας τους.

Από την έναρξη λειτουργίας των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα υποχρεούνται να διέρχονται από το Σταθμό Διοδίων Ισθμού ούτε να κάνουν πρόσθετες περιπορείες για τις τοπικές μετακινήσεις τους, συνεπώς παύει να ισχύει η δωρεάν διέλευση των κατοίκων (Δήμων «Λουτρακίου-Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων» και «Κορινθίων») στον Σταθμό Διοδίων Ισθμού που εφαρμόζεται από την 12η Ιουνίου μέχρι σήμερα.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψυχοσάββατο: Τι είναι και τι σημαίνει το “Σάββατο των ψυχών”

Πελέ: Πέθανε η μητέρα του - Δεν έμαθε ποτέ τον θάνατο του γιού της

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: “Σαρώνει” τα μετάλλια η Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και ΚάλαςΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «άνοιγμα» στην Τζόρτζια Μελόνι, που εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τη συμφωνία για τα αξιώματα της ΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και στελέχη ζητούν δημοψήφισμα - Eπικρίνουν απολύσεις και αναφορές σε “μαύρο χρήμα”Σήμερα 19:24 | Ειδήσεις

Βαθαίνει το ρήγμα της εσωκομματικής περιδίνισης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντοπλίτευσης. Ποιοι υπογράφουν την επιστολή και έτσι αμφισβητούν τους χειρισμούς Κασσελάκη.

Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπέρβαση (βίντεο)Σήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αθήνας και νεός υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του, τον Νίκο Ανδρουλάκη και το Δήμο.

Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική ΟικονομίαΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Τι λένε για το επενδυτικό fund οι Θοδωρής Κυριακού και Mansoor Al-Mahmoud. Τι δηλώνουν για την συμφωνία οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Στουρνάρας, Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελοπουλος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μακρόν: Ποιον θέλει ως Επίτροπο της Γαλλίας στην ΕΕ23:37Deutsche Welle: Μητσοτάκης και Ερντογάν ταυτόχρονα στην Κύπρο για τα 50 χρόνια του “Αττίλα”23:22Κρήτη: Βρέθηκε η σορός άντρα που έπεσε από πλοίο στην Ύδρα τον Απρίλιο23:07Θήβα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με ένα νεκρό (βίντεο)22:53Χιλή – Κόλο Κόλο: Δολοφονία φιλάθλου σε φιλικό αγώνα22:38Τουρνουά Ακρόπολις, Ελλάδα – Μπαχάμες: Ο Giannis ήρθε και… έφερε την “κατοστάρα”22:23Τροιζηνία: Κλαδί έσπασε, έπεσε και σκότωσε 10χρονο αγόρι22:10Ηράκλειο – Θρίλερ: Σορός άγνωστου άντρα εντοπίστηκε σε χωράφι21:56Φωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη και στους επιβάτες του σκάφους21:42Ιταλία: Ανήλικη βιάστηκε και στραγγαλίστηκε μέσα σε σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες21:28Φωτιά στην Αρκαδία σε δασική περιοχή, κινητοποιήθηκαν εναέρια μέσα21:14ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τις επείγουσες αμβλώσεις στο Αϊνταχο21:00Μέτσολα: Ελπίδες για απόφαση σήμερα σχετικά με τα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ20:45Στόλτενμπεργκ: Οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν τη θέση τους στο ΝΑΤΟ20:31Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπέρβαση (βίντεο)20:17“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι20:02 Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική Οικονομία 19:48Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία19:34ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και στελέχη ζητούν δημοψήφισμα - Eπικρίνουν απολύσεις και αναφορές σε “μαύρο χρήμα”19:21Βουλή - Δένδιας: Έρχονται 20 νέα F-35 τελευταίας τεχνολογίας19:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο