LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2024 19:49 | Ανανέωση: 20 Ιουνίου 2024 21:00

Τζον Σαρμπάνης: Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Τζον Σαρμπάνης για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την Τουρκία και την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο Κογκρέσο.

Τζον Σαρμπάνης - Ελληνοαμερικανός βουλευτής - ΑΝΤ1

Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την Τουρκία και την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο Κογκρέσο, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου, ο Τζον Σαρμπάνης, που βρίσκεται στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Αμερικανικού Κολεγίου.

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής εκτίμησε, πως η αναμέτρηση Μπάιντεν -Τραμπ για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, θα κριθεί στο νήμα.

Όπως είπε σχετικά με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ: "Θα είναι μία σκληρή μάχη τον Νοέμβριο. Αυτό αντικατοπτρίζει το πόσο διχασμένο είναι το έθνος".

Σχετικά με το εάν το αποτέλεσμα των εκλογών θα επηρρεάσει τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που είναι σε πολυ καλά επίπεδα τώρα, ανέφερε: "Είμαι αισιόδοξος πως οι τωρινές διμερείς σχέσεις είναι ισχυρές και μακροπρόθεσμες. Στηρίζονται σε κοινές αξίες, κοινά ενδιαφέροντα και αυτό δεν επηρρεάζεται από το ποιος θα είναι στον Λευκό Οίκο.

Όσον αφορά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος και σε ερώτηση αν τώρα η Ελλάδα θα χάσει έναν πολιτικό σύμμαχο στο Κογκρέσο, δήλωσε: "Πιστεύω πως η Ελλάδα πρέπει να είναι σίγουρη οτι υπάρχει μία ομάδα νομοθετών στο Κογκρέσο, φιλλελήνων που κατανοούν τη σημασία των σχέσεων των δύο χωρών και θέλουν να παραμείνει ισχυρός".

Σχετικά με τα F-16 που ζητά η Τουρκία, είπε ότι "Πιστέυω ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες και η διοίκηση θα δώσουν μεγάλη προσοχή στο πώς αντιδρά η Τουρκία στην ευκαιρία αυτή.Εάν συνεχίσουν σε έναν δρόμο σεβασμού, θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν όχι, θα υπάρξει επαναξιολόγηση".

Μετά από μια 18χρονη διαδρομή ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής υποστηρίζει πως η μεγαλύτερη πολιτική κληρονομιά του είναι το πόσο σκληρά εργάστηκε για τους ψηφοφόρους του. Σημειώνει επίσης ότι η απόφασή του να αφήσει το Κογκρέσσο χωρίς "Σαρμπάνη", έπειτα από μισό αιώνα, δεν σημαίνει ότι αποχωρεί από την δημόσια σφαίρα.

Παρακολουθήστε εδώ όλη την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πολ Σαρμπάνης στον ΑΝΤ1:


Ειδήσεις σήμερα:

Ακρίβεια - Θεοδωρικάκος: Παράταση μέτρων για τις τιμές και αλλαγές στους ελέγχους

Δημογλίδου: Ο Λύτρας πήγε την γυναίκα του στο νοσοκομείο μαζί με το παιδί τους (βίντεο)

Επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα: Συνελήφθησαν 5 άτομα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστείΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο μας προδιαγράφει την εθνική στρατηγική μέχρι το 2030, σε μία χώρα διαφορετική από αυτήν που παραλάβαμε».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος ΞυλούρηςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, τότε θα εκκινήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέαςΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε εξαρχής πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε για τριάντα χρόνια και μετεξελίχθηκε σε κόμμα.

Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικόΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Ο δικηγόρος του 22χρονου θα ζητήσει αναπαράσταση μετά τις απολογίες των δύο συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης : Η Ελλάδα έχει δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολιτική σταθερότητα και ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό17:48Κύπρος: Η Λάρνακα ορίζεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 203017:34Κόρινθος: Φωτιά σε συρόμενο νταλίκας στην Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών17:20Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε πόλη που ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της χώρας (Βίντεο)17:06Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον εορτασμό των 157 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς16:52Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικό16:38ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στη Λευκορωσία16:24e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202616:10Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέας15:56Ισραήλ: Απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα δημοτικά σχολεία της χώρας15:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος Ξυλούρης15:28Και αυτά τα Χριστούγεννα η ΔΕΗ γίνεται "Ένα με τα Παιδιά"15:14Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι πιθανόν να μην δει ευνοϊκά τις νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία15:00Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν από το λιμάνι οι αγρότες – "Δεν θα παιδέψουμε άλλο την πόλη"14:46Κικίλιας: Δίνουμε ακόμα 22,16 εκ. ευρώ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο14:32Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ειρήνη στην Ουκρανία– Σήμερα η συνάντηση με Πούτιν στο Τουρκμενιστάν 14:18Λαμία - αγρότες: Άνοιξαν τους παράδρομους στον Μπράλο14:04Σοκ στη Λοκρίδα: Άνδρας καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του13:50Euroleague: Για το διπλό στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός13:36Οι παρουσιαστές του ANT1 News μας προσκαλούν στον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου13:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο