LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2024 19:49 | Ανανέωση: 20 Ιουνίου 2024 21:00

Τζον Σαρμπάνης: Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Τζον Σαρμπάνης για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την Τουρκία και την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο Κογκρέσο.

Τζον Σαρμπάνης - Ελληνοαμερικανός βουλευτής - ΑΝΤ1

Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την Τουρκία και την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο Κογκρέσο, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου, ο Τζον Σαρμπάνης, που βρίσκεται στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Αμερικανικού Κολεγίου.

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής εκτίμησε, πως η αναμέτρηση Μπάιντεν -Τραμπ για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, θα κριθεί στο νήμα.

Όπως είπε σχετικά με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ: "Θα είναι μία σκληρή μάχη τον Νοέμβριο. Αυτό αντικατοπτρίζει το πόσο διχασμένο είναι το έθνος".

Σχετικά με το εάν το αποτέλεσμα των εκλογών θα επηρρεάσει τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που είναι σε πολυ καλά επίπεδα τώρα, ανέφερε: "Είμαι αισιόδοξος πως οι τωρινές διμερείς σχέσεις είναι ισχυρές και μακροπρόθεσμες. Στηρίζονται σε κοινές αξίες, κοινά ενδιαφέροντα και αυτό δεν επηρρεάζεται από το ποιος θα είναι στον Λευκό Οίκο.

Όσον αφορά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος και σε ερώτηση αν τώρα η Ελλάδα θα χάσει έναν πολιτικό σύμμαχο στο Κογκρέσο, δήλωσε: "Πιστεύω πως η Ελλάδα πρέπει να είναι σίγουρη οτι υπάρχει μία ομάδα νομοθετών στο Κογκρέσο, φιλλελήνων που κατανοούν τη σημασία των σχέσεων των δύο χωρών και θέλουν να παραμείνει ισχυρός".

Σχετικά με τα F-16 που ζητά η Τουρκία, είπε ότι "Πιστέυω ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες και η διοίκηση θα δώσουν μεγάλη προσοχή στο πώς αντιδρά η Τουρκία στην ευκαιρία αυτή.Εάν συνεχίσουν σε έναν δρόμο σεβασμού, θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν όχι, θα υπάρξει επαναξιολόγηση".

Μετά από μια 18χρονη διαδρομή ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής υποστηρίζει πως η μεγαλύτερη πολιτική κληρονομιά του είναι το πόσο σκληρά εργάστηκε για τους ψηφοφόρους του. Σημειώνει επίσης ότι η απόφασή του να αφήσει το Κογκρέσσο χωρίς "Σαρμπάνη", έπειτα από μισό αιώνα, δεν σημαίνει ότι αποχωρεί από την δημόσια σφαίρα.

Παρακολουθήστε εδώ όλη την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πολ Σαρμπάνης στον ΑΝΤ1:


Ειδήσεις σήμερα:

Ακρίβεια - Θεοδωρικάκος: Παράταση μέτρων για τις τιμές και αλλαγές στους ελέγχους

Δημογλίδου: Ο Λύτρας πήγε την γυναίκα του στο νοσοκομείο μαζί με το παιδί τους (βίντεο)

Επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα: Συνελήφθησαν 5 άτομα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο