LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2024 12:50

Ινδία: Δεκάδες θάνατοι από νοθευμένο αλκόολ (βίντεο)

Η αιτία της θανατηφόρας δηλητηρίασης είναι ένα μίγμα τοπικού ποτού και τοξικής μεθανόλης.

Ινδία - Νοθευμένο αλκοόλ

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία και περισσότεροι από 100 νοσηλεύονται μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η αιτία της θανατηφόρας δηλητηρίασης είναι ένα μίγμα τοπικού ποτού και τοξικής μεθανόλης, δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μ.Κ. Στάλιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Trust of India.

Αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τους θανάτους αυτούς, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που έκανε λόγο για εγκλήματα που «καταστρέφουν την κοινωνία και θα παταχθούν με σιδερένια πυγμή», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία από παρτίδες τοξικού αλκοόλ που παρασκευάζεται σε παράνομα διυλιστήρια. Συχνά σε αυτά τα ποτά προστίθεται μεθανόλη, που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, ηπατικές βλάβες ή ακόμα και τον θάνατο.

Στο περιστατικό στο Ταμίλ Ναντού, πάνω από 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τον Μ.Σ. Πρασάντ, διοικητικό αξιωματούχο στην περιοχή Καλακουρίτσι, σύμφωνα με το Press Trust of India.

Ο κυβερνήτης του κρατιδίου Ρ.Ν. Ράβι, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από τους θανάτους, προσθέτοντας ότι «πολλά άλλα θύματα είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύουν για τη ζωή τους».

Το αλκοόλ δεν απαγορεύεται στο Ταμίλ Ναντού, αλλά στη μαύρη αγορά πωλείται φθηνότερα συγκριτικά με τους νόμιμους εμπόρους.

Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύονται σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας, κάτι που ευνοεί την παρασκευή παράνομου αλκοόλ.

Την περασμένη χρονιά, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Μπιχάρ (ανατολικά) λόγω παρτίδας νοθευμένου αλκοόλ, ενώ το 2022,τουλάχιστον 42 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε αντίστοιχο περιστατικό στην Γκουτζαράτ (δυτικά).

Ειδήσεις σήμερα:

Κορυδαλλός - Λύτρας: Οι άλλοι δύο στο κελί, τα βιβλία και ο καβγάς με συγκρατούμενο

Γυναικοκτονία - Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία

Φωτιά στην Ηλεία: Νύχτα αγωνίας με διπλό πύρινο μέτωπο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και ΚάλαςΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «άνοιγμα» στην Τζόρτζια Μελόνι, που εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τη συμφωνία για τα αξιώματα της ΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και στελέχη ζητούν δημοψήφισμα και επικρίνουν απολύσεις και αναφορές σε “μαύρο χρήμα”Σήμερα 19:24 | Ειδήσεις

Βαθαίνει το ρήγμα της εσωκομματικής περιδίνισης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντοπλίτευσης. Ποιοι υπογράφουν την επιστολή και έτσι αμφισβητούν τους χειρισμούς Κασσελάκη.

Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπερβαση (βίντεο)Σήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αθήνας και νεός υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του, τον Νίκο Ανδρουλάκη και το Δήμο.

Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική ΟικονομίαΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Τι λένε για το επενδυτικό fund οι Θοδωρής Κυριακού και Mansoor Al-Mahmoud. Τι δηλώνουν για την συμφωνία οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Στουρνάρας, Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελοπουλος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στην Αρκαδία σε δασική περιοχή, κινητοποιήθηκαν εναέρια μέσα21:14ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τις επείγουσες αμβλώσεις στο Αϊνταχο21:00Μέτσολα: Ελπίδες για απόφαση σήμερα σχετικά με τα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ20:45Στόλτενμπεργκ: Οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν τη θέση τους στο ΝΑΤΟ20:31Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπερβαση (βίντεο)20:17“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι20:02 Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική Οικονομία 19:48Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία19:34ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και στελέχη ζητούν δημοψήφισμα και επικρίνουν απολύσεις και αναφορές σε “μαύρο χρήμα”19:21Βουλή - Δένδιας: Έρχονται 20 νέα F-35 τελευταίας τεχνολογίας19:07Ηλεία – δολοφονία 11χρονης: Τέλος στην αναστολή της ποινής του 37χρονου για τον βιασμό ανήλικης18:53Debate Μπάιντεν – Τραμπ: Έφτασε η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης18:39Όρμπαν από Βρυξέλλες: Ντροπιαστική η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας18:25Κεφαλλονιά: Αθώος κηρύχτηκε εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει 6 εμπρησμούς18:11Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας17:57Φωτιά στην Ύδρα – Νέα δεδομένα: Κροτίδες εντοπίστηκαν στην παραλία17:42Κορονοϊός: Τέσσερις φορές πάνω οι θάνατοι ασθενών 17:28Διόδια Αφιδνών: Ποιες λωρίδες θα κλείσουν προσωρινά17:12Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)17:00Λάρισα: Προαιρετικά κλειστή η αγορά τα Σάββατα του καλοκαιριού16:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο