LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2024 11:30

Αγίου Πνεύματος: Πώς αμείβεται η αργία

Για ποιους είναι αργία η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και πώς αμείβονται.

Χρηματα

H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Η Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 (Αγίου Πνεύματος) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η ημέρα αυτή (Αγίου Πνεύματος) έχει χαρακτηρισθεί αργία με απόφαση Περιφερειάρχη, όπως και με διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Εξίσου, κατά τον ίδιο τρόπο, μπορεί να ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα κατά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω θα λάβουν κανονικά το μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους. Σημειώνεται ότι δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με την ημέρα του Αγίου Πνεύματος εφόσον λογίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας

Αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται δικαιούνται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο ημερομίσθιό τους (εφόσον αμείβονται με ημερομίσθιο) ή στο 1/25 του μηνιαίου μισθού τους (εφόσον αμείβονται με μηνιαίο μισθό).

Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Μακεδονία - Μιτσκόσκι: Διαμαρτυρία Γεραπετρίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ενδοοικογενειακή βία - Φλωρίδης: Τι καημός έχει πιάσει τους δικηγόρους και αντιδρούν; (βίντεο)

Τροχαίο - Ηγουμενίτσα: Θρήνος για τον τερματοφύλακα που σκοτώθηκε την Κυριακή (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑλεξανδρόπουλος: “Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αμύνθηκε, η σύντροφος του τον χτύπησε πρώτη” (βίντεο)Σήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία. Τι ανέφερε για όσα κατέθεσε η πρώην σύζυγος του.

Άρειος Πάγος: Τραυματίας αστυνομικός από επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της ΠροέδρουΣήμερα 06:20 | Ειδήσεις

"Λαμπάδιασε" το περιπολικό από την μολότοφο που έριξε ο δράστης. Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ο φρουρός του σπιτιού της κ. Κλάπα.

“Αυγή” - Μορφονιός: πολιτική απόφαση το κλείσιμο της εφημερίδας (βίντεο)Σήμερα 09:06 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων για την διακοπή της έκδοσης της “Αυγής”, στρέφοντας τα βέλη του προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις και τον τρόπο που δρομολογήθηκαν.

Σκόνταψε σε διάδρομο γυμναστηρίου και έπεσε... από τον τρίτο όροφο, χάνοντας την ζωή της (βίντεο)Σήμερα 10:03 | Ειδήσεις

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από κάμερα ασφαλείας με την στιγμή που η γυναίκα, ενώ τρέχει στον διάδρομο, χάνει τον βηματισμό της και καταλήγει στο... κενό από τον τρίτο όροφο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σκόνταψε σε διάδρομο γυμναστηρίου και έπεσε... από τον τρίτο όροφο, χάνοντας την ζωή της (βίντεο)10:25Χανιά: Ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ (βίντεο)10:12F1: Το Grand Prix Αυστρίας στο ANT1+ και στον ΑΝΤ109:58Αυξέντιος Καλαγκός: Υποψήφιος για την ηγεσία στο Βαλουκλή09:45ΝΒΑ Draft 2024: Ο Ζακαρί Ρισασέ στο Νο109:31Σύνοδος Κορυφής: Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Μεταναστευτικό στο επίκεντρο09:18“Αυγή” - Μορφονιός: πολιτική απόφαση το κλείσιμο της εφημερίδας (βίντεο)09:04Αλεξανδρόπουλος: “Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αμύνθηκε, η σύντροφος του τον χτύπησε πρώτη” (βίντεο)08:51ΝΑΤΟ – Μαρκ Ρούτε: Το προφίλ του νέου ΓΓ της Συμμαχίας08:37Εορτολόγιο - 27 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:24ΥΕΘΑ Ισραήλ: Ο Λίβανος θα επιστρέψει στην “λίθινη εποχή”, εάν γίνει πόλεμος με την Χεζμπολάχ08:10Σύνοδος Κορυφής - Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή άμυνα και τα τρία “πρόσωπα” της ΕΕ07:58Βολιβία - Απόπειρα πραξικοπήματος: Σύλληψη του αρχηγού ΓΕΣ (εικόνες)07:44ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη07:30Νέα Σμύρνη: Ανήλικη εξαφανίστηκε από δομή για πολλοστή φορά07:17Φάληρο: Φωτιά δίπλα στα σπίτια (εικόνες)07:03Φωτιά στην Ύδρα: Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού06:50Copa America: Το Εκουαδόρ “βλέπει” πρόκριση - Η Βενεζουέλα πέρασε στους “8”06:37Άρειος Πάγος: Τραυματίας αστυνομικός από επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου06:23Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Πέμπτη06:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο