LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2024 22:20

Κρήτη: Εξαρθρώθηκαν 4 εγκληματικές οργανώσεις

Οι αρχές προχώρησαν σε 16 συλλήψεις, ενώ στη δικογραφία εμπλέκονται ακόμη έξι άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι ανήλικοι. Πως δρούσαν τα μέλη των συμμοριών.

Περιπολικό - Αστυνομία

Στην εξάρθρώση 4 εγκληματικών ομάδων, οι οποίες εμπλέκονται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών αγροτικών περιοχών, σωματικές βλάβες, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις του νόμου για τα όπλα προχώρησαν οι αρχές στην Κρήτη.

Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 16 άτομα ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμη 6 άτομα, εκ των οποίων οι 2 είναι ανήλικοι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς

Οι αρχές επέβαλν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 64.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εξαρθρώθηκαν -4- εγκληματικές ομάδες τα μέλη της οποίας συνδέονται μεταξύ τους με οικογενειακούς δεσμούς και ενέχονται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών αγροτικών περιοχών, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (18.06.2024) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, των Τμημάτων Τροχαίας Χανίων και Ηρακλείου,   των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων, Ρεθύμνης και Ηρακλείου και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και ποιμνιοστάσια,  των    μελών των εγκληματικών ομάδων,  συνελήφθησαν -16- ημεδαποί και σε βάρος τους καθώς και σε βάρος ακόμη τριών -6- ημεδαπών (μεταξύ των οποίων και -2- ανήλικοι) σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση,  πρόκληση  σωματικών βλαβών,   φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα και αξιοποίηση του συλληφθέντος προανακριτικού υλικού διακριβώθηκε ότι οι εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη των ομάδων ενεργώντας μεθοδικά  επέβαλαν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, με χρήση βίας, απειλών, σωματικών βλαβών, χρήση πυροβόλων όπλων και λοιπών εγκληματικών πράξεων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο επιτύγχαναν με την καταπάτηση  αγροτεμαχίων για τα οποία ουδεμία νόμιμη αξίωση είχαν και την οικονομική  εκμετάλλευση μέσω της ανεξέλεγκτης βόσκησης των ποιμνίων τους (χωρίς την καταβολή αντιτίμου).

Η υπολογιζόμενη οικονομική ζημιά που είχαν προκαλέσει υπερβαίνει το  1.565.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξιχνιάστηκαν, επίσης, μία περίπτωση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού την 03.02.2024 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και μία πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ημεδαπού την 13.04.2024 σε περιοχή του Δήμου Κισάμου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 200 ανεπιτήρητα  προβατοειδή, ενώ εντοπίσθηκαν 14 ζώα συντροφιάς (σκύλοι) για τα οποία δεν  τηρούνταν από τους ιδιοκτήτες τους οι προβλεπόμενοι κανόνες ευζωίας και βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 31.600 ευρώ.

Επιπροσθέτως, εξιχνιάσθηκε περίπτωση θανάτωσης σκύλου την 02.05.2024 σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου για την οποία επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Επίσης, σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ Χανίων εκτελέστηκαν εκκρεμείς εντολές διακοπής ρευματοδότησης σε συνολικά επτά παροχές υπό στοιχεία δραστών.

Τέλος, ακινητοποιήθηκαν -12-  Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, βεβαιώθηκαν -24- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους -2.580- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσίευμα BBC για θανάτους μεταναστών: Η απάντηση της Ελλάδας (βίντεο)

Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχει κομματικό πρόσημο στη μάχη με τις φωτιές

Λύτρας: Θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντεςΣήμερα 16:38 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών.

Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθειαΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τους ενθάρρυνε να καταλάβουν τους ιρανικούς θεσμούς.

"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένηΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

«Δεν το περίμενα ότι θα ήταν 16 χρονών, εγώ νόμιζα ότι είναι φοιτήτρια και ότι έχει κάποια φίλη εκεί».

Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βρετανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την ηγεσία του Ιράν για "βάναυση δολοφονία διαδηλωτών"18:52Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38Βόλος: Άγνωστος έπεισε ανήλικη ότι έπρεπε να του δώσει χρήματα και κοσμήματα για να σώσει τον πατέρα της18:24Τουρκία: Δικαστής πυροβολήθηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα σε δικαστική αίθουσα18:14Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση18:04ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57Πύργος: Άνδρας τραυμάτισε την σύζυγο του στο λαιμό με μαχαίρι - Απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή του17:54Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες16:44Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς…σκι την περίοδο των εορτών - Αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο16:34Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού16:20Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας – Ζητούν παράταση της ηλεκτροκίνησης μετά το 203016:06ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία15:52Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό15:38Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών15:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο