LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2024 20:41

Μεξικό: Δήμαρχος δολοφονήθηκε λίγες μέρες μετά την εκλογή του

Σύμφωνα με πληροφορίες στον δήμαρχο προσφέρθηκαν χρήματα για να αποχωρήσει από τον αγώνα στην αρχή της εκστρατείας του, αλλά αρνήθηκε να το κάνει.

Μεξικό αστυνομία

Μόλις λίγες ημέρες μετά την εκλογή του, ο Δήμαρχος της κοινότητας του νότιου Μεξικού, Σαλβαδόρ Βιγιάλμπα Φλόρες, δολοφονήθηκε χθες Δευτέρα σε δρόμο κοντά στην Ακαπούλκο.
Την είδηση έκανε γνωστή η πολιτειακή εισαγγελία της Γκερέρο.
Ο Σαλβαδόρ Βιγιάλμπα Φλόρες, εκλεγμένος με το τοπικό κόμμα Mexico Avanza («Το Μεξικό Εμπρός», κεντροαριστερά), δολοφονήθηκε στην εθνική οδό Ακαπούλκο-Πινοτέπα, εξηγείται σε δελτίο Τύπου της εισαγγελίας, η οποία διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.

Ο αιρετός ήταν πλοίαρχος ε.α. του πολεμικού ναυτικού και συνήθως συνοδευόταν από μέλη της Εθνικής Φρουράς, σύμφωνα με την εφημερίδα El Sur. Όμως δεν είχε συνοδεία όταν δολοφονήθηκε, ανέφερε η ίδια πηγή. Οι δράστες κατέβασαν τον εκλεγμένο δήμαρχο «από το λεωφορείο με το οποίο ταξίδευε» και τον εκτέλεσαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας.

Ο Σαλβαδόρ Βιγιάλμπα Φλόρες αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα μετά τη δολοφονία του φίλου του Χεσούς Γκονσάλες Ρίος, ηγέτη των Πρασίνων (Partido Verde) στην Κοπάλα, την 29η Ιουνίου 2023, κατά το ίδιο και άλλα ΜΜΕ.

Στο Μεξικό διεξήχθησαν τη 2η Ιουνίου οι μεγαλύτερες εκλογές στην ιστορία της χώρας, με πάνω από 98 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους να καλούνται στις κάλπες για να αναδείξουν πρόεδρο και μέλη του κοινοβουλίου, την ανάδειξη 9 από τους συνολικά 32 κυβερνήτες πολιτειών και για να επιλέξουν δυο μυριάδες τοπικούς αιρετούς.

Η υποψήφια της κεντροαριστερής συμπολίτευσης, η Κλαούδια Σέινμπαουμ, θριάμβευσε και είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την προεδρία στην ιστορία της χώρας· θα διαθέτει πλειοψηφία δυο τρίτων στη Βουλή και σχεδόν στη Γερουσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εθνικού εκλογικού ινστιτούτου (INE, η εφορευτική επιτροπή). Κάπου 30 υποψήφιοι και υποψήφιες για αξιώματα της αυτοδιοίκησης δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Data Civica.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία - Αχαΐα: Έβγαλαν ζευγάρι από αυτοκίνητο και βίασαν την γυναίκα

Κούγιας: Στην Ελλάδα εγκαθιδρύθηκε χούντα ομοφυλόφιλων

Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:35ΗΠΑ: Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε…ένα γουρούνι 12:22Θεσσαλονίκη: Αμάξια λαμπάδιασαν …μέσα σε πιλοτή12:07Σοκ στη Λίβερπουλ: Σκοτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα11:52Αττική: Διέλευση μαχητικών αεροσκαφών11:39Υπό έλεγχο η φωτιά στον Αρχάγγελο Λακωνίας11:25Χανιά – εργατικό ατύχημα: Οικοδόμος έπεσε από ύψος 7 μέτρων11:10Φωτιά στην Λακωνία: Μήνυμα εκκένωσης από το 11210:55Θεσσαλονίκη: 15χρονοι επιτέθηκαν και αποπειράθηκαν να ληστέψουν συνομήλικο τους10:42Κηφισός: Μποτιλιάρισμα 13 χιλιομέτρων μετά από τροχαίο10:28Πέμπτη 3 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:15Φωτιά στην Ιεράπετρα – τελευταία εξέλιξη: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν10:01Φωτιά στην Χαλκιδική: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Βουρβουρού09:48Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Κυβέρνηση έχει το πολιτικό θάρρος να παραδεχτεί ότι απέτυχε09:34Σπάτα: Μετέφεραν ναρκωτικά μέσω…δερμάτων βοειδών (εικόνες)09:20Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους09:05Νετανιάχου: Ορκίστηκε να εξαλείψει τη Χαμάς08:51Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε μονοκατοικία08:35Καλιφόρνια: Έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων08:17Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία08:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο