LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2024 11:52

Ραμπί Μρουέ: “Ένας υπάλληλος αγνοείται” στην Πειραιώς 260

Η παράσταση του Rabih Mroué, “Looking for a Missing Employee”, παρουσιάζεται απόψε για δεύτερη ημέρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Looking for a Missing Employee

Ο πρωτοποριακός Λιβανέζος δημιουργός Ραμπί Μρουέ ήρθε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου χθες Δευτέρα, 17 Ιουνίου και θα παρουσιάσει και σήμερα 18 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260, την αποκαλυπτική παράσταση του «Looking for a Missing Employee».

Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Ραμπί Μρουέ μετουσιώνει σε ένα συγκλονιστικό θεατρικό γεγονός την εξαφάνιση ενός δημοσίου υπαλλήλου. Ακροβατώντας μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης, με όχημα ένα πλήθος τεκμηρίων, φωτίζει τις αθέατες όψεις της προπαγάνδας και της πολιτικής διαφθοράς.

Αre we allowed to think? If we are, then why not?

Ο Λιβανέζος δημιουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα, παρουσιάζει ένα έργο για την ανησυχητική αστυνομική υπόθεση της εξαφάνισης ενός δημοσίου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών του Λιβάνου στη Βηρυτό το 1966.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Looking for a Missing Employee

Ο R.S. αγνοείται ξαφνικά, χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος. Ένα τεράστιο ποσό λείπει από τα ταμεία της υπηρεσίας του, γεννώντας πολλά ερωτηματικά. Η οικογένειά του μένει μετέωρη χωρίς τους απαραίτητους πόρους για επιβίωση. Η προσπάθεια της γυναίκας του να μάθει πού βρίσκεται οδηγεί στη σύλληψή της. Μας επιτρέπεται να σκεφτόμαστε; Αν ναι, τότε γιατί όχι; αναρωτιέται η ίδια. Το τέλος έρχεται λίγους μήνες αργότερα, όταν η είδηση της ανακάλυψης της σορού του, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες.

Ψύχραιμα αλλά και με τρόπο αμείλικτο ο Ραμπί Μρουέ συγκρίνει αποκόμματα εφημερίδων που συλλέγει εδώ και δεκαετίες. Οι ηθοποιοί κάθονται ανάμεσά μας ενώ παρακολουθούμε την προσεγμένη παρουσίαση του υλικού στην οθόνη που βρίσκεται επί σκηνής. Σταδιακά αποκτάμε μια ιδέα για την προσωπικότητα του υπαλλήλου, για τις ιδιωτικές αλλά και για τις δημόσιες ιστορίες: εσφαλμένες υποψίες, σκάνδαλα, αποκαλύψεις κυβερνητικής διαφθοράς και δολοφονίες υποδεικνύονται μέσα από δημοσιεύματα και φωτογραφίες. Αντιλαμβανόμαστε, τελικά, πόσο χειραγωγούμενες και αμφίσημες είναι οι πληροφορίες, σε απόλυτη συμφωνία με τα κυβερνητικά συμφέροντα.

Rabih Mroue

Ο Ραμπί Μρουέ, γεννημένος το 1967 στη Βηρυτό όπου βίωσε τον δεκαπενταετή εμφύλιο πόλεμο, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Είναι σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και εικαστικός. Από το 1990 ανεβάζει δικά του έργα, συμπεριλαμβανομένων των “The Lift”, “Three Posters” και “Biokhraphia”, στα οποία συνενώνει αρμονικά θέατρο, περφόρμανς, εικαστικό και αρχειακό υλικό. Στην Ελλάδα έχει παρουσιάσει τα “Water between three hands” (2016), “Elephant” (2018) και “You should have seen me dancing waltz” (2019). Είναι συνιδρυτής του Beirut Art Center (BAC) και συντάκτης στο TDR: The Drama Review (NYC). Συνεργάζεται ως αναπληρωτής διευθυντής στο Munchner Kammerspiele.

INFO

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024

Rabih Mroue

Looking for a Missing Employee/

Ένας υπάλληλος αγνοείται

Πειραιώς 260 Χώρος Δ

(17 και) 18 Ιουνίου 2024 στις 21:00

  • Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, more.com
  • ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ Πλατεία Συντάγματος (This is Athens info point Δήμου Αθηναίων) Δε-Πα 10:00-18:00
  • ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
  • ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ | Δε-Πα 10:00-18:00 +30 2118008181
  • ΑΜΕΑ: +30 2104834913| Δε-Πα 10:00-17:00
  • Πληροφορίες εισιτηρίων: https://aefestival.gr/plirofories-eisitirion
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣαμαράς - Καραμανλής: Kριτική για την κυβερνητική πολιτική στις ομιλίες τους (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Τι είπαν στις ομιλίες τους οι δύο πρώην πρωθυπουργοί για την εξωτερική πολιτική, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, την κυβερνητική πολιτική και τις διεθνείς συρράξεις. Το σχόλιο κυβερνητικών πηγών για όσα ειπώθηκαν.

Φωτιά στην Κω: Δύσκολη αναμένεται η νύχτα - Εκκενώσεις οικισμών (εικόνες)Χθες 21:33 | Ειδήσεις

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κω. Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις.

Τανάγρα: Σώα η πιλότος του Μιράζ - Δεν έπιασαν τα φρένα του αεροσκάφουςΧθες 15:49 | Ειδήσεις

Τα άμεσα αντανακλαστικά της γυναίκας πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους έσωσαν τη ζωή της. Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για το ατύχημα.

Η φωτιά στην Ύδρα, το πάρτι των ολιγαρχών στην Ισπανία και τα βεγγαλικά των 125000 ευρώ!Χθες 14:04 | Ειδήσεις

Ο Χάρης Καρανίκας επισημαίνει αναφορές σε έγγραφα από διαρροές τόσο για τους “αφανείς” επιβάτες της θαλαμηγού που φέρεται να σχετίζονται με την φωτιά στην Ύδρα, όσο και την λατρεία τους για τα πυροτεχνήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βατικανό: Απαγόρευσε τα εμφανή τατουάζ στους εργαζόμενους23:59Ίαν ΜακΚέλεν: Δεν θα επιστρέψει στον ρόλο του μετά την πτώση του από τη σκηνή23:47Γιατρός κατήγγειλε ξυλοδαρμό ηλικιωμένων από τον γιο τους23:35Καβάλα: Νεκρός 29χρονος λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή Κεραμωτής23:22Τουρκία - Αρχηγός αντιπολίτευσης για Κυπριακό: Πρέπει να δείξουμε θάρρος 23:08Σαμαράς - Καραμανλής: Kριτική για την κυβερνητική πολιτική στις ομιλίες τους (εικόνες)22:55Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Ο Τραμπ έχει ασυλία για τις πράξεις του ως πρόεδρος22:41Φωτιά στην Χίο: Σύλληψη άνδρα για την πυρκαγιά22:28Βραζιλία: Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση (εικόνες)22:14Λιστερίωση - ΕΟΔΥ: Η αύξηση των κρουσμάτων και τα μέτρα προστασίας22:00Φωτιά στην Κω: Δύσκολη αναμένεται η νύχτα - Εκκενώσεις οικισμών (εικόνες)21:47Βιλντόζα: Ο Παναθηναϊκός τον αποδεσμεύει, ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό21:34Συνάντηση Μητσοτάκη με Εθνική μπάσκετ: Οι ευχές και η υπογεγραμμένη φανέλα (εικόνες)21:20Euro 2024: Η Γαλλία “λύγισε” το Βέλγιο και προκρίθηκε στα προημιτελικά21:06Σαμαράς και Καραμανλής σε ομιλίες στο Πολεμικό Μουσείο (βίντεο)20:54Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Τρίτη20:40Φωτιά στη Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις - Τραυματίστηκαν πυροσβέστες (βίντεο)20:26Παπαθανάσης: Νέο Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων20:13Γερμανία: Βουλευτής του AfD καταδικάστηκε για τη χρήση ναζιστικού συνθήματος20:00Κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου: Φαντασιώνεται ότι είναι ο Ροβεσπιέρος19:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο