LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2024 19:00

ΣΥΡΙΖΑ - Θεοχαρόπουλος: Η απομάκρυνση, οι αιχμές και η απάντηση της Κουμουνδούρου

Για ''πρωτοφανή απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα '' έκανε λόγο ο πρώην διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στρέφοντας τα πυρά του στον Στέφανο Κασσελάκη. Τι απάντησε ο Πρόεδρος του κόμματος. Τι αναφέρει η Γιώτα Πούλου.

Θεοχαρόπουλος - Κασσελάκης

Μίνι αναστάτωση προκάλεσαν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αναγγελία του πρώην διευθυντή της ΚΟ του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι απομακρύνεται ολοκληρωτικά από την θέση του, με εντολή του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα όπως τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αυτή είναι «πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα» και πως οφείλεται στην πρόταση που κατέθεσε «για ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος λέει ότι «μετά την αντικαταστατική απομάκρυνσή μου από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο, την επομένη της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δυστυχώς σήμερα και πάλι αιφνιδίως, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, ενημερώθηκα εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία που είχα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει με εντολή του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Επισημαίνεται ότι το νέο στοιχείο αυτής της εβδομάδας ήταν η πρόταση που έχω καταθέσει – όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι – για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο. Είναι αδιανόητο, η απάντηση σε αυτούς τους προβληματισμούς, που απασχολούν σήμερα κάθε προοδευτικό πολίτη, να είναι αυτή.

Είναι πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα. Τραγική ειρωνεία. Πριν λίγα χρόνια, ορισμένοι αναλάβαμε προσωπικό και πολιτικό κόστος, στηρίξαμε και ψηφίσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών και κόντρα στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος συγκροτήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία. Η ενημέρωσή μου σήμερα έγινε τη στιγμή που συνομιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης των Ινστιτούτων Τσίπρα και Ζάεφ για εκείνες της ιστορικές στιγμές της ψήφισης και την ανάγκη σήμερα τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Κινούμενη στο πνεύμα όσων είπε την Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το θέμα, η τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώτα Πούλου, δήλωσε την Τρίτη ότι «Οι ανάγκες των τομέων ευθύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μεγάλες, μετά και τη μείωση των δυνάμεών μας στο Κοινοβούλιο και απαιτούν τη συνδρομή όλων των εξειδικευμένων συνεργατών που προβλέπονται ανά τομέα. Οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές/τριες στα αρμόδια όργανα του Κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά. Στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του Κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του σ. Θανάση Θεοχαρόπουλου».

Ειδήσεις σήμερα:

Κυψέλη: Επίδοξος κλέφτης μηχανής μαχαίρωσε ανήλικους

NBA - Μητσοτάκης: Σωστή πρόβλεψη και για τους Σέλτικς

ΠΑΣΟΚ - Κωνσταντινόπουλος υπέρ Δούκα: Ο Ανδρουλάκης δεν νίκησε τον Κασσελάκη, θα κερδίσει τον Μητσοτάκη;


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο