LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2024 11:13 | Ανανέωση: 17 Ιουνίου 2024 12:01

Νίκος Παππάς: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν με κοινό ψηφοδέλτιο

Η προταση για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που διατύπωσε ο Νίκος Παππάς. Το κοινό ψηφοδέλτιο, ο κοινός υποψήφιος πρωθυπουργός. Τι είπε για "Πλεύση Ελευθερίας" και Νέα Αριστερά.

Νίκος Ανδρουλάκης - Στέφανος Κασσελάκης

Πρόταση για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, «υπάρχει η ανάγκη της εκλογικής συνεργασίας» και πρότεινε ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό.

«Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», είπε, ενώ μίλησε για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση» είπε και έφερε το παράδειγμα της Γαλλίας.

«Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία», είπε ο Νίκος Παππάς και όπως δήλωσε σε αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ θεώρησε «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας αλλά και για τη Νέα Αριστερά αναφέρθηκε σε «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός».

«Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής αριστεράς», τόνισε.

«Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα (της κοινωνίας)», είπε ακόμη.

Ο Παναγιώτης Βλάχος μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, απάντησε στην πρόταση του Νίκου Παππά: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει και στις χειρότερες στιγμές του τα τελευταία χρόνια πως αναζητούσε τις πολιτικές συνεργασίες. Αλλά εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε ένα βήμα πιο πίσω. Προέχει να διαχειριστούμε αυτό που έχει προκύψει στο κόμμα μας, να έχουμε έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη του τι θα κάνουμε εμείς και κατά πόσο αυτή η συζήτηση για το πώς μπορεί να διερευνηθεί ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης, θα αφορά και την συνεργασία μας με άλλα κόμματα».

«Θεωρώ πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επειδή έχει και την ευθύνη, θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη ανασυγκρότησης και ανοίγματος του κόμματος και από κει και πέρα, εφόσον μπούμε σε μια διαδικασία συζήτησης ή πρόωρης εσωκομματικής κάλπης, τέτοια ζητήματα θα συζητηθούν», επισήμανε.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Ο 13χρονος που έσωσε συμμαθητή του από πνιγμό στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Γνωστός δικηγόρος – Ενδοοικογενειακή βία: Στον ανακριτή ο 52χρονος (βίντεο)

Ξάνθη – Τροχαίο Δυστύχημα: Νεκρός ο γιος του “Πράσινου παπά του Ασωπού”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο