LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2024 20:53

Το ελληνικό κρασί “κερδίζει” τη βρετανική αγορά (βίντεο)

Αύξηση στις πωλήσεις του ελληνικού κρασιού στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας.  Οι εντυπώσεις στο διήμερο αφιερωμένο στους Έλληνες οινοποιούς στο Λονδίνο.

Κρασί - ελληνικό κρασί - Λονδίνο

Του Ισαάκ Καριπίδη

Το ελληνικό κρασί βελτιώνει συνεχώς τη θέση του στην βρετανική αγορά, αν και είναι πιο ακριβό σε σύγκριση με τις χώρες ανταγωνισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2023 οι πωλήσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 13% ενώ καθημερινά το ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότεροι.

 «Ντρέπομαι που (τα ελληνικά κρασιά) ενώ υπάρχουν εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια εγώ τώρα τα ανακαλύπτω. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Λατρεύω την ποικιλομορφία τους.  Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές γηγενείς ποικιλίες , η κάθε μια με την δική της ιστορία. Τώρα καθαρά από την άποψη του ποτού και της γεύσης  είναι πραγματικά συναρπαστική η μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών.  Δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν αυτά,  πουθενά στο κόσμο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο σομελιέ και σύμβουλος οίνου, Ρίτσαρτ Μπανφίλτ.

Σομελιέρ, Βρετανοί δημοσιογράφοι που εξειδικεύονται στην οινολογία, εισαγωγείς και διανομείς κρασιών του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και Βρετανοί Master of Wine ήταν οι καλεσμένοι σε ένα διήμερο προώθησης του ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο με 150 διαφορετικές ετικέτες που διοργάνωσε ο φορέας 50 Great Greek Wines υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο ιδρυτής του φορέα 50 GGW και Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως, «αυτό που έχουμε δει είναι ότι οι πωλήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν ουσιαστικά εκτοξευθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και βλέπουμε αυτή την αγάπη,  που λέω εγώ,  από τους κριτικούς,  από τους καταναλωτές σε κάθε έκφανση που μπορούμε να φανταστούμε».

Ο οινολόγος και παραγωγός, Χρήστος Ζαφειράκης, δήλωσε από την πλευρά του πως, «τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν τις καρδιές των βρετανών καταναλωτών λόγω της ποιότητας αλλά και λόγω της μοναδικότητας των ελληνικών ποικιλιών».

Μαζί με την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού αναπτύσσετε και ο οινοτουρισμός.

Όπως σημειώνει η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, «είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες μαζί με τη γαστρονομία που πιστεύουμε ότι είναι τα βασικά ατού για την προσέλκυση κοινού.  H πρωτοβουλία του υπουργείου τουρισμού για τα επισκέψιμα οινοποιεία σε ολόκληρη την Ελλάδα μας δίνει τη δυνατότητα και ένα πολύτιμο εργαλείο για να μπορέσουμε να προωθήσουμε καλύτερα τον οινοτουρισμό στη βρετανική αγορά».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως, το ελληνικό κρασί μέσα στην επόμενη δεκαετία θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα καλά εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν τις καρδιές των Βρετανών ολοένα και περισσότερο. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν και τα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λήμνος: Πέθανε χορεύοντας σε γλέντι

Πάτρα – γονείς 9χρονου: Τα βεγγαλικά δεν πήγαιναν πάνω, ερχόντουσαν πάνω μας (βίντεο)

Γιορτή του Πατέρα: Η συγκινητική ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Αναβάλλεται ο τρίτος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού - ΟλυμπιακούΣήμερα 12:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη για τα περιστατικά που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο ΣΕΦ.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Τα θέματα που έπεσαν σήμερα σε Αρχαία, Μαθηματικά και ΒιολογίαΣήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Τα πρώτα μαθήματα Προσανατολισμού δίνουν σήμερα, Δευτέρα, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 80χρονος καρφώθηκε σε κολώνα και σκοτώθηκεΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Tο όχημα που οδηγούσε 80χρονος άνδρας εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κολώνα.

Κωνσταντινούπολη: Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών Ουκρανίας – ΡωσίαςΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι συνομιλίες των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 13:00.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προσωπικός Αριθμός: Τι αλλάζει για τους πολίτες και πώς απλουστεύονται οι διαδικασίες16:02Ιταλία: Νέα έκρηξη της Αίτνας λόγω εσωτερικής κατάρρευσης του νοτιοανατολικού κρατήρα του ηφαιστείου15:48Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:34Ποδόσφαιρο: Ανακοίνωσε Ρουμπέν Πέρεθ η Κηφισιά15:20Ισπανία: Αυτή ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα τον μήνα Μάιο15:06Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στo όρος Όρθυς - Επιχειρούν εναέρια μέσα14:52Ακίνητα: Αυξημένες κατά 6,8% οι τιμές των διαμερισμάτων το α' τριμηνο του 202514:38Μαρινάκης για Μονή Σινά: Δεν ισχύουν όσα πρόωρα κυκλοφόρησαν για έξωση των μοναχών και δήμευση14:24Απόσπαση προσοχής και οδήγηση: Εκατομμύρια τροχαία παγκοσμίως14:10Αττική: Στη φυλακή μετά την απολογία της για διακίνηση ναρκωτικών η ψυχίατρος δημόσιας κλινικής13:55Ουκρανία: Έτοιμη να λάβει “σημαντικά μέτρα για την ειρήνη” κατά την διάρκεια των συνομιλιών με την Ρωσία13:41Καλαμάτα: Εντοπίστηκε οβίδα στον βυθό του λιμανιού13:27Ινδία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από τις πλημμύρες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας13:13Άγιος Παντελεήμονας: Νύχτα τρόμου για 47χρονη στα χέρια ληστών13:01Μαρινάκης: Αναβάλλεται ο τρίτος τελικός μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού12:47Πάτρα: 65χρονη κατήγγειλε αλλοδαπό για βιασμούς κατά συρροή12:35Πανελλήνιες 2025: Μηδενίστηκαν δύο γραπτά στην Κρήτη12:22 Σακίρα: Η επική τούμπα που "έφαγε" πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας (βίντεο)12:08Πύργος: Επιχείρησαν να περάσουν ναρκωτικά σε κρατούμενο11:54Κρήτη: 24χρονος συνελήφθη για διπλή επίθεση στον σύντροφο του11:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο