LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2024 20:52

Euro 2024: Η Ισπανία κέρδισε εύκολα την Κροατία (εικόνες)

Η Ισπανία έκανε... επίδειξη δύναμης στην Κροατία, στο πρώτο "ντέρμπι" του Euro 2024.

Euro 2024 - Ισπανία - Κροατία

Η αποστολή της Ισπανίας, με στόχο να εξασφαλίσει τον τέταρτο τίτλο της σε Euro, ξεκίνησε με τις ιδανικότερες συνθήκες στη διοργάνωση της Γερμανίας.

Στο πρώτο ντέρμπι του «ομίλου του θανάτου», όπως αποκαλείται ο 2ος (συμμετέχουν ακόμη η Ιταλία και η Αλβανία), η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε έκανε επίδειξη δύναμης με 3-0 απέναντι στην Κροατία, η άμυνα της οποίας ήταν απούσα μετά το 29ο λεπτό!

Η 5η παρουσία του Λούκα Μόντριτς σε Euro εξελίχθηκε σε τραυματική εμπειρία για τον βετεράνο άσο της «Χρβάτσκα», που είδε την ομάδα του να δέχεται πολύ εύκολα γκολ στο τελευταίο τρίτο του Α΄ ημιχρόνου από τους Μοράτα (29'), Ρουΐθ (32'), Καρβαχάλ (45'+2) και να μην μπορεί ν΄ αντιδράσει στο δεύτερο.

Ξέσπασμα των Ισπανών... και 3-0

Σε ματς που μέχρι το 29ο λεπτό δεν είχε ούτε... υποψία ευκαιρίας, ένα απίστευτο τελευταίο 17λεπτο της Ισπανίας έφερε 3 γκολ για την «Ρόχα» βάζοντας την σε θέση οδηγού.

«Υπεύθυνος» για το 2-0 των Ιβήρων ήταν ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Φαμπιάν Ρουίθ, ο οποίος με γκολ και ασίστ εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή του ματς.

Αρχικά με πάσα... πάρε βάλε στον Μοράτα στο 29' έδωσε την ευκαιρία στον πρώτο σκόρερ της Ισπανίας σε τελικές φάσεις Euro, Άλβατο Μοράτα, να πετύχει το 7ο του γκολ με την φανέλα της εθνικής και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του και στο 32' με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Λιβάκοβιτς να μαζέψει για 2η φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά στη συνέχεια, εάν οι Κροάτες είχαν σκοράρει τουλάχιστον στη μία από τις δύο κλασικές ευκαιρίες που είχαν, με το πλασέ του Μπρόζοβιτς στο 33' (απέκρουσε ο Σιμόν και το σουτ του Μάγερ μετά έφυγε άουτ) και στο γύρισμα του Κβάρντιολ στο 43', με τον Μπούντιμιρ να μην μπορεί να κάνει την προβολή στην άδεια εστία!

Κι αφού δεν το έκαναν οι παίκτες του Ντάλιτς, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Ντάνι Καρβαχάλ με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Γιαμάλ «εκτέλεσε» για 3η φορά τον Λιβάκοβιτς δίνοντας επί της ουσίας πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Euro 2024 - Ισπανία - Κροατία

Χαμένο πέναλτι η Κροατία

Η μεγάλη απόκρουση του Λιβάκοβιτς στο τετ-α-τετ με τον Γιαμάλ στο 52' και η απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για την Κροατία στο 54' με τους Στάνισιτς και Μπούντιμιρ να μη μπορούν να σκοράρουν «ζέσταναν» το κοινό στο ξεκίνημα του β΄ μέρους.

Η τελευταία ευκαιρία της Κροατίας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο ματς χάθηκε στο 80', όταν ο Σιμόν απέκρουσε το πέναλτι του Πέτκοβιτς (το κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα του Ρόδρι) και στην επαναφορά της μπάλας ο φορ της Κροατίας ναι μεν σκόραρε, αλλά από θέση οφσάιντ μετά από υπόδειξη του VAR.

Euro 2024 - Ισπανία - Κροατία

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Κίτρινες: Ρόδρι

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (59' Όλμο), Ρουίθ, Ρόδρι (86' Θουμπιμέντι), Γιαμάλ (86' Τόρες), Νίκο Γουίλιαμς (68' Μερίνο), Μοράτα (67' Ογιαρθάμπαλ)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65' Πάσαλιτς), Κόβασιτς (65' Σούσιτς), Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς), Μπούντιμιρ (56' Πέρισιτς)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος ΚΟΚ: Τίθεται σε ισχύ με τσουχτερά πρόστιμαΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Θα χρησιμοποιούνται ψηφιακές κάμερες οι οποίες θα εντοπίζουν τους παραβάτες.

Μητσοτάκης – Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκωνΣήμερα 11:37 | Ειδήσεις

Επισκέφθηκε το σπίτι δικαιούχου προγράμματος παράδοσης κατ’ οίκον φαρμάκων υψηλού κόστους.

Μετρό – Αθήνα: Η πρωτεύουσα κινείται όλο το 24ωροΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Κάθε Σάββατο σε λειτουργία Μετρό γραμμές 2&3, Τραμ και επιλεγμένες λεωφορειακές γραμμές.

Ο μηχανισμός τουρκικής προπαγάνδας και τα F-35 του Ισραήλ και της ΕλλάδαςΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Πριν από μερικές εβδομάδες, δημοσιεύθηκε ανάλυση τουρκικού think tank στην οποία αναδεικνυόταν η υπεροχή των συνδυασμένων αεροπορικών δυνάμεων του Ισραήλ και της Ελλάδας απέναντι σε αυτές της Τουρκίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Αιματηρή συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο - Τι βλέπουν οι Αρχές17:21Φωτιά στην Ηλεία17:07Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος16:53Ουκρανία: Οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση16:39Ο μηχανισμός τουρκικής προπαγάνδας και τα F-35 του Ισραήλ και της Ελλάδας16:23ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου16:08Τραμπ: Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο – Απειλή για νέες κυρώσεις στη Ρωσία15:53ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ειδικό εποχικό επίδομα 202515:35Ο Λευκός Οίκος αποχαιρετά τον Τσάρλι Κερκ (βίντεο)15:18Τραμπ: Εξαντλείται η υπομονή του με το Πούτιν15:02Ολυμπία Οδός: Ρομποτικό σύστημα με AI εκτελεί εργασίες (βίντεο)14:46Κατανάλωση αλκοόλ: Έφηβοι καταλήγουν στα νοσοκομεία14:29Ανδρουλάκης: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων14:12Ευρωμπάσκετ - Εθνική Ελλάδος:Την Κυριακή ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο τη Φιλανδία13:56Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας13:40Νέος ΚΟΚ: Τίθεται σε ισχύ με τσουχτερά πρόστιμα13:24Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία ζητούν άμεση παύση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, στην Γάζα13:10Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 33χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών12:55Μητσοτάκης – Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων12:39Ηράκλειο: Γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας12:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο