LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2024 20:52

Euro 2024: Η Ισπανία κέρδισε εύκολα την Κροατία (εικόνες)

Η Ισπανία έκανε... επίδειξη δύναμης στην Κροατία, στο πρώτο "ντέρμπι" του Euro 2024.

Euro 2024 - Ισπανία - Κροατία

Η αποστολή της Ισπανίας, με στόχο να εξασφαλίσει τον τέταρτο τίτλο της σε Euro, ξεκίνησε με τις ιδανικότερες συνθήκες στη διοργάνωση της Γερμανίας.

Στο πρώτο ντέρμπι του «ομίλου του θανάτου», όπως αποκαλείται ο 2ος (συμμετέχουν ακόμη η Ιταλία και η Αλβανία), η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε έκανε επίδειξη δύναμης με 3-0 απέναντι στην Κροατία, η άμυνα της οποίας ήταν απούσα μετά το 29ο λεπτό!

Η 5η παρουσία του Λούκα Μόντριτς σε Euro εξελίχθηκε σε τραυματική εμπειρία για τον βετεράνο άσο της «Χρβάτσκα», που είδε την ομάδα του να δέχεται πολύ εύκολα γκολ στο τελευταίο τρίτο του Α΄ ημιχρόνου από τους Μοράτα (29'), Ρουΐθ (32'), Καρβαχάλ (45'+2) και να μην μπορεί ν΄ αντιδράσει στο δεύτερο.

Ξέσπασμα των Ισπανών... και 3-0

Σε ματς που μέχρι το 29ο λεπτό δεν είχε ούτε... υποψία ευκαιρίας, ένα απίστευτο τελευταίο 17λεπτο της Ισπανίας έφερε 3 γκολ για την «Ρόχα» βάζοντας την σε θέση οδηγού.

«Υπεύθυνος» για το 2-0 των Ιβήρων ήταν ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Φαμπιάν Ρουίθ, ο οποίος με γκολ και ασίστ εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή του ματς.

Αρχικά με πάσα... πάρε βάλε στον Μοράτα στο 29' έδωσε την ευκαιρία στον πρώτο σκόρερ της Ισπανίας σε τελικές φάσεις Euro, Άλβατο Μοράτα, να πετύχει το 7ο του γκολ με την φανέλα της εθνικής και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του και στο 32' με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Λιβάκοβιτς να μαζέψει για 2η φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά στη συνέχεια, εάν οι Κροάτες είχαν σκοράρει τουλάχιστον στη μία από τις δύο κλασικές ευκαιρίες που είχαν, με το πλασέ του Μπρόζοβιτς στο 33' (απέκρουσε ο Σιμόν και το σουτ του Μάγερ μετά έφυγε άουτ) και στο γύρισμα του Κβάρντιολ στο 43', με τον Μπούντιμιρ να μην μπορεί να κάνει την προβολή στην άδεια εστία!

Κι αφού δεν το έκαναν οι παίκτες του Ντάλιτς, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Ντάνι Καρβαχάλ με κοντινή προβολή μετά από σέντρα του Γιαμάλ «εκτέλεσε» για 3η φορά τον Λιβάκοβιτς δίνοντας επί της ουσίας πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Euro 2024 - Ισπανία - Κροατία

Χαμένο πέναλτι η Κροατία

Η μεγάλη απόκρουση του Λιβάκοβιτς στο τετ-α-τετ με τον Γιαμάλ στο 52' και η απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για την Κροατία στο 54' με τους Στάνισιτς και Μπούντιμιρ να μη μπορούν να σκοράρουν «ζέσταναν» το κοινό στο ξεκίνημα του β΄ μέρους.

Η τελευταία ευκαιρία της Κροατίας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο ματς χάθηκε στο 80', όταν ο Σιμόν απέκρουσε το πέναλτι του Πέτκοβιτς (το κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα του Ρόδρι) και στην επαναφορά της μπάλας ο φορ της Κροατίας ναι μεν σκόραρε, αλλά από θέση οφσάιντ μετά από υπόδειξη του VAR.

Euro 2024 - Ισπανία - Κροατία

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Κίτρινες: Ρόδρι

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (59' Όλμο), Ρουίθ, Ρόδρι (86' Θουμπιμέντι), Γιαμάλ (86' Τόρες), Νίκο Γουίλιαμς (68' Μερίνο), Μοράτα (67' Ογιαρθάμπαλ)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65' Πάσαλιτς), Κόβασιτς (65' Σούσιτς), Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς), Μπούντιμιρ (56' Πέρισιτς)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα σε συνταξιούχους - Τα Σκόπια δεν μπορεί να παίζουν με την ΑθήναΣήμερα 10:50 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου, για την οικονομία, την ακρίβεια, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και για τα εθνικά θέματα.

Χαλάνδρι: Φωτιά σε αποθήκη ξυλείας (βίντεο)Σήμερα 13:00 | Ειδήσεις

Δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές έσπευσαν επί τόπου και ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες, που πήραν διαστάσεις λόγω των υλικών.

Απόστολος Λύτρας: Προφυλακίστηκε ο ποινικολόγοςΣήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα αποφάσισε ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο δικηγόρος για πτυχές της υπόθεσης ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέα μέτρα για προστασία των θυμάτωνΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε ο Γιώργος Φλωρίδης για τις αλλαγές στο πλαίσιο. Στοιχεία - σοκ απο τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για 73 συλλήψεις σε μία ημέρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: Εκστρατεία για είδη πρώτης ανάγκης15:00Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τους φόρους που επέβαλε 14:47Πάρνηθα: Φωτιά στην Βαρυμπόμπη14:34Γεραπετρίτης: Καθήκον της Ευρώπης η φιλοξενία τραυματισμένων παιδιών της Γάζας14:20Δραπετσώνα: Μαχαίρωσε τον θείο του και εξαφανίστηκε14:06Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης δίνει ένα ακόμη pass ως επίδομα στους συνταξιούχους13:53Λάρισα: Επιχειρηματίας κατηγορείται για ασέλγεια κατά ανήλικης εκπαιδευόμενης13:39Λαμία: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα αγρότης που πήγε να τη σβήσει13:26Αγία Σοφία: Η Τουρκία δημιούργησε “ψηφιακό δίδυμο” του ναού (εικόνες)13:12Χαλάνδρι: Φωτιά σε αποθήκη ξυλείας (βίντεο)13:00Γάζα: Οι Ισραηλινοί προχωρούν πιο βαθιά στη Ράφα, βομβαρδίζοντας καταυλισμούς (βίντεο)12:47Ραφήνα: Πέθανε 19χρονος ποδοσφαιριστής της Τριγλίας12:33Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέα μέτρα για προστασία των θυμάτων12:20Φωτιά - Ερμιονίδα: Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμών, λόγω αναζωπυρώσεων12:06Αγίου Πνεύματος: Πώς αμείβεται η αργία11:53Απόστολος Λύτρας: Προφυλακίστηκε ο ποινικολόγος11:39Σαμαράς - Καραμανλής: Κοινή εμφάνιση των πρώην Πρωθυπουργών11:26Έκλεψε τον γιο του και τον χτύπησε με κατσαρόλα11:13Πάτρα: 15χρονος “έστειλε” στο νοσοκομείο συνομήλικό του11:00Μητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα σε συνταξιούχους - Τα Σκόπια δεν μπορεί να παίζουν με την Αθήνα10:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο