LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2024 13:45

Περιφέρεια Αττικής: Με δύο νέα πυροσβεστικά ενισχύει τον ΣΠΑΠ (εικόνες)

Κύριο έργο των δύο νέων πυροσβεστικών είναι η περιπολία δασικών εκτάσεων, η άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών,  και η μεταφορά εξοπλισμού σε συμβάντα φυσικών καταστροφών.

Πυροσβεστικά περιφέρεια αττικης

«Η πρόληψη βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τελετή παραχώρησης δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση Πεντελικού Όρους (Σ.Π.Α.Π.).

Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου στη Νέα Πεντέλη: «Παραδίδουμε, σήμερα, δύο ολοκαίνουρια διπλοκάμπινα 4 x 4 χωρητικότητας τουλάχιστον 500 λίτρων νερού το καθένα, στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους, τα οποία αγοράστηκαν με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού ύψους 122.800 ευρώ. Πρωταρχικό μας μέλημα, σε κάθε μας βήμα είναι να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί για την κοινωνία. Και ο ρόλος μας ως νέα Περιφερειακή Αρχή είναι να δρούμε συντονισμένα, στηρίζοντας έμπρακτα -με κάθε πρόσφορο μέσο- όλους εκείνους που με αυταπάρνηση και γενναιότητα βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή».

Κατά την τελετή παράδοσης των δύο πυροσβεστικών οχημάτων, ο Περιφερειάρχης Αττικής εξήρε το έργο του Σ.Π.Α.Π. τον οποίο σήμερα απαρτίζουν 13 Δήμοι της Αττικής, καθώς τη συμβολή των εθελοντών. «Κατά τη θητεία μου στην Πολιτική Προστασία, κλήθηκα να αντιμετωπίσω σημαντικές κρίσεις στο πεδίο. Εάν κάτι γνωρίζω καλά, είναι πως μόνο μαζί πετυχαίνουμε πάρα πολλά. Είναι αυτονόητο ότι κανένα μέτρο δεν αποδίδει χωρίς συνεργασία, συνεννόηση και χωρίς μία ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείριση. Σε επίπεδο κεντρικού κράτους, τοπικών φορέων και πολιτών.

Στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού συστήματος δασοπροστασίας, οι ομάδες των εθελοντών πυροσβεστών έχουν κομβικό ρόλο. Περιφρουρούν τα δάση μας, εντοπίζουν έγκαιρα μια πυρκαγιά προτού εκείνη εξαπλωθεί, καλύπτουν απομονωμένες περιοχές και φυσικά συνδράμουν τις άξιες γυναίκες και άνδρες του Πυροσβεστικού μας Σώματος. Αποτελεσματική λειτουργία του εθελοντισμού δεν μπορεί, όμως, να υπάρξει χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων από μέρους της Πολιτείας. Και είναι χρέος μας να εξασφαλίζουμε σε όλους τα απαραίτητα μέσα, προκειμένου να μπορούν να επιτελούν με ασφάλεια το σπουδαίο έργο τους. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για οτιδήποτε χρειαστεί. Γιατί όταν βρισκόμαστε στο πεδίο, ο ένας πρέπει να κρατάει το χέρι του άλλου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Πυροσβεστικά περιφέρεια αττικης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, σημείωσε: «Καλωσορίζουμε τον Περιφερειάρχη στο επιχειρησιακό κέντρο του ΣΠΑΠ και τον ευχαριστούμε για την προσφορά αυτών των οχημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή μας ικανότητα». Ο κ. Ξυπολητάς ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΣΠΑΠ για την ενίσχυση των μηχανισμών πυροπροστασίας και ειδικότερα, για την προμήθεια drones από τους Δήμους, την αγορά νέων οχημάτων και την πρόσληψη επιπλέον εποχικού προσωπικού.

Η σχετική απόφαση για την παραχώρηση στον Σ.Π.Α.Π. δύο καινούριων διπλοκάμπινων ημιφορτηγών 4 x 4 με πυροσβεστική υπερκατασκευή, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων, την άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών, καθώς και τη μεταφορά εξοπλισμού σε συμβάντα φυσικών καταστροφών, ελήφθη στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, στις 31 Μαΐου 2024.

Επισημαίνεται ότι κατόπιν παρέμβασης του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, η Περιφέρεια απέκτησε τελικά στην ίδια τιμή ολοκαίνουργα οχήματα και όχι μεταχειρισμένα, όπως ήταν οι αρχικές εισηγήσεις.

Στην τελετή παράδοσης των δύο νέων οχημάτων, από πλευράς Περιφέρειας, παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου και Υγείας Θάνος Ασκητής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικος Χιωτάκης, Μαργαρίτα Βάρσου και Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιάννης Σελίμης, η Ειδική Γραμματέας Έλενα Ράπτη και ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς, ενώ από πλευράς Σ.Π.Α.Π. οι Δήμαρχοι Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου, Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης και Ραφήνας - Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, ο πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακά στελέχη.

Πυροσβεστικά περιφέρεια αττικης

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πασσάς, η Αν. Γεν. Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Αργυρή Μουρτζανου, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι των ενώσεων εθελοντών που συνδράμουν στο έργο του ΣΠΑΠ.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν (εικόνες)

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνισή αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο (εικόνες)

Παναθηναϊκος - Ναν: Το φραστικό επεισόδιο, η δικογραφία και η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα σε συνταξιούχους - Τα Σκόπια δεν μπορεί να παίζουν με την ΑθήναΣήμερα 10:50 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου, για την οικονομία, την ακρίβεια, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και για τα εθνικά θέματα.

Χαλάνδρι: Φωτιά σε αποθήκη ξυλείας (βίντεο)Σήμερα 13:00 | Ειδήσεις

Δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές έσπευσαν επί τόπου και ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες, που πήραν διαστάσεις λόγω των υλικών.

Απόστολος Λύτρας: Προφυλακίστηκε ο ποινικολόγοςΣήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα αποφάσισε ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο δικηγόρος για πτυχές της υπόθεσης ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέα μέτρα για προστασία των θυμάτωνΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε ο Γιώργος Φλωρίδης για τις αλλαγές στο πλαίσιο. Στοιχεία - σοκ απο τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για 73 συλλήψεις σε μία ημέρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δραπετσώνα: Μαχαίρωσε τον θείο του και εξαφανίστηκε14:06Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης δίνει ένα ακόμη pass ως επίδομα στους συνταξιούχους13:53Λάρισα: Επιχειρηματίας κατηγορείται για ασέλγεια κατά ανήλικης εκπαιδευόμενης13:39Λαμία: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα αγρότης που πήγε να τη σβήσει13:26Αγία Σοφία: Η Τουρκία δημιούργησε “ψηφιακό δίδυμο” του ναού (εικόνες)13:12Χαλάνδρι: Φωτιά σε αποθήκη ξυλείας (βίντεο)13:00Γάζα: Οι Ισραηλινοί προχωρούν πιο βαθιά στη Ράφα, βομβαρδίζοντας καταυλισμούς (βίντεο)12:47Ραφήνα: Πέθανε 19χρονος ποδοσφαιριστής της Τριγλίας12:33Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέα μέτρα για προστασία των θυμάτων12:20Φωτιά - Ερμιονίδα: Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμών, λόγω αναζωπυρώσεων12:06Αγίου Πνεύματος: Πώς αμείβεται η αργία11:53Απόστολος Λύτρας: Προφυλακίστηκε ο ποινικολόγος11:39Σαμαράς - Καραμανλής: Κοινή εμφάνιση των πρώην Πρωθυπουργών11:26Έκλεψε τον γιο του και τον χτύπησε με κατσαρόλα11:13Πάτρα: 15χρονος “έστειλε” στο νοσοκομείο συνομήλικό του11:00Μητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα σε συνταξιούχους - Τα Σκόπια δεν μπορεί να παίζουν με την Αθήνα10:48Ενδοοικογενειακή βία - Φλωρίδης: “Βραχιολάκι” σε δράστες υπό επιτήρηση10:35Πόθεν έσχες: Νέα παράταση υποβολής δηλώσεων10:22Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Η Anne Teresa de Keersmaeker στο Ηρώδειο10:08Τροχαίο - Γιάννενα: Νεκρός 18χρονος συνοδηγός αυτοκινήτου (βίντεο)09:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο