LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2024 09:54

Βόλος: Πούλησε…κάλτσες σε ηλικιωμένες και τους έκλεψε χρήματα και κοσμήματα

Η κατάθεση της συλληφθείσας και οι καταθέσεις των δύο γυναικών. Η απόφαση του δικαστηρίου.

Δικαστική αίθουσα - δικαστήριο

«Δεν είχα ανάγκη να κλέψω κανέναν, έχουμε χρήματα, η οικογένειά μου δουλεύει σκληρά» δήλωσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 45χρονη γυναίκα που κρίθηκε ένοχη για κλοπή ιδιαίτερης μεγάλης αξίας. Κάθισε στο εδώλιο ως δράστιδα κλοπής εις βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών και κατηγορήθηκε ότι ενώ μπήκε σπίτι τους για να τους πουλήσει κάλτσες και σεντόνια, αφαίρεσε κοσμήματα και μετρητά 10.000 ευρώ, στις 6 Μαρτίου του 2023.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι την ώρα που έγινε η κλοπή εκείνη βρίσκονταν στο σπίτι με το γιο της και τα εγγόνια της. Υπέρ της κατέθεσε ένας γείτονας, η νύφη της και ο γιός της επιβεβαιώνοντας πως την ώρα της κλοπής ήταν μαζί της στο σπίτι.

Η κατηγορούμενη είχε ταυτοποιηθεί με την συνδρομή του φαρμακοποιού της γειτονιάς, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τις δύο ηλικιωμένες. Όταν την επόμενη μέρα της κλοπής ένα από τα δύο θύματα συζήτησε τυχαία μαζί του το περιστατικό, ο ίδιος θυμήθηκε την γυναίκα η οποία είχε εισέλθει την προηγούμενη στο κατάστημά του και επιχείρησε να πουλήσει και στον ίδιο κάλτσες.

Καθώς κατάλαβε από την περιγραφή της 75χρονης πως πιθανότατα πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, ο ίδιος επικοινώνησε άμεσα με την αστυνομία, καταθέτοντας με την σειρά του περιγραφή της κατηγορούμενης.

Η σύλληψη της κατηγορούμενης έγινε στο κέντρο του Βόλου στις 7 Μαρτίου του 2023 όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κρατά σακούλα με κάλτσες προς πώληση και να κινείται κοντά στο σπίτι των ηλικιωμένων γυναικών.

Στο δικαστήριο χθες κατέθεσαν οι παθούσες, δύο αδελφές ηλικίας 75 και 77 ετών αντίστοιχα που αναγνώρισαν την κατηγορούμενη, αναφέροντας πως είχε μαζί της μία ακόμη γυναίκα για συνεργό, η οποία δεν συνελήφθη ποτέ. Η μία απασχόλησε τις ηλικιωμένες και η άλλη αφαίρεσε από το σπίτι τους τα χρήματα και τα χρυσαφικά. Μάλιστα οι ηλικιωμένες ανέφεραν , ότι τα χρήματα τα συγκέντρωναν για να πληρώσουν φορολογικές υποχρεώσεις τους από κληρονομιά.

Το δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορούμενη σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, ενώ θα πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα ύψους 600 ευρώ.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν (εικόνες)

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνισή αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο (εικόνες)

Σέρφερ έγραψε με πέτρες “βοήθεια” και σώθηκε - Είχε αποκλειστεί σε παραλία (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα σε συνταξιούχους - Τα Σκόπια δεν μπορεί να παίζουν με την ΑθήναΣήμερα 10:50 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου, για την οικονομία, την ακρίβεια, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και για τα εθνικά θέματα.

Χαλάνδρι: Φωτιά σε αποθήκη ξυλείας (βίντεο)Σήμερα 13:00 | Ειδήσεις

Δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές έσπευσαν επί τόπου και ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες, που πήραν διαστάσεις λόγω των υλικών.

Απόστολος Λύτρας: Προφυλακίστηκε ο ποινικολόγοςΣήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα αποφάσισε ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο δικηγόρος για πτυχές της υπόθεσης ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέα μέτρα για προστασία των θυμάτωνΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε ο Γιώργος Φλωρίδης για τις αλλαγές στο πλαίσιο. Στοιχεία - σοκ απο τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για 73 συλλήψεις σε μία ημέρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τους φόρους που επέβαλε 14:47Πάρνηθα: Φωτιά στην Βαρυμπόμπη14:34Γεραπετρίτης: Καθήκον της Ευρώπης η φιλοξενία τραυματισμένων παιδιών της Γάζας14:20Δραπετσώνα: Μαχαίρωσε τον θείο του και εξαφανίστηκε14:06Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης δίνει ένα ακόμη pass ως επίδομα στους συνταξιούχους13:53Λάρισα: Επιχειρηματίας κατηγορείται για ασέλγεια κατά ανήλικης εκπαιδευόμενης13:39Λαμία: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα αγρότης που πήγε να τη σβήσει13:26Αγία Σοφία: Η Τουρκία δημιούργησε “ψηφιακό δίδυμο” του ναού (εικόνες)13:12Χαλάνδρι: Φωτιά σε αποθήκη ξυλείας (βίντεο)13:00Γάζα: Οι Ισραηλινοί προχωρούν πιο βαθιά στη Ράφα, βομβαρδίζοντας καταυλισμούς (βίντεο)12:47Ραφήνα: Πέθανε 19χρονος ποδοσφαιριστής της Τριγλίας12:33Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέα μέτρα για προστασία των θυμάτων12:20Φωτιά - Ερμιονίδα: Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμών, λόγω αναζωπυρώσεων12:06Αγίου Πνεύματος: Πώς αμείβεται η αργία11:53Απόστολος Λύτρας: Προφυλακίστηκε ο ποινικολόγος11:39Σαμαράς - Καραμανλής: Κοινή εμφάνιση των πρώην Πρωθυπουργών11:26Έκλεψε τον γιο του και τον χτύπησε με κατσαρόλα11:13Πάτρα: 15χρονος “έστειλε” στο νοσοκομείο συνομήλικό του11:00Μητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα σε συνταξιούχους - Τα Σκόπια δεν μπορεί να παίζουν με την Αθήνα10:48Ενδοοικογενειακή βία - Φλωρίδης: “Βραχιολάκι” σε δράστες υπό επιτήρηση10:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο