LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2024 20:54

Κόμμα Ισότητας και Φιλίας – Ασάφογλου: Θα ξεπεράσουμε το 3%

 Η επικεφαλής του κόμματος που κατέλαβε την πρώτη θέση σε δύο από τις τρεις περιφέρειες της Θράκης έκανε λόγο για «Τούρκους ψηφοφόρους» και έθεσε στόχους.

Κομοτηνή

«Οι καιροί αλλάζουν», δήλωσε η ηγέτης του πρόεδρος του Κόμματος Φιλίας Ισότητας Ειρήνης (ΚΙΕΦ), Τσιγντέμ Ασάφογλου, που κατέλαβε την πρώτη θέση σε δύο από τις τρεις επαρχίες της Θράκης στις Ευρωεκλογές και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το εκλογικό όριο του 3%.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε συνέντευξή της στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, η Ασάφογλου είπε ότι «οι καιροί αλλάζουν και το κόμμα ΚΙΕΦ βγαίνει σιγά σιγά από το κέλυφος της Δυτικής Θράκης και αρχίζει να αναπτύσσεται». Πρόσθεσε ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων θα συνεχιστεί και ότι θα συνεχίσουν να είναι η φωνή όλων των καταπιεσμένων κοινοτήτων.

«Παρόλο που είμαστε μια τόσο πειθήνια κοινωνία και είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, το γεγονός ότι μας δέχονται έτσι μας στεναχωρεί φυσικά, αλλά μας κάνει να δουλεύουμε και να αγωνιζόμαστε πιο σκληρά. Θα ξεπεράσουμε με κάποιο τρόπο το όριο του 3% που θεσπίστηκε για να μην μπορεί το κόμμα μας να στείλει βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο εθνικό κοινοβούλιο. Είμαστε σίγουροι», ανέφερε η ηγέτης του κόμματος ΚΙΕΦ. Υποστήριξε ότι το κόμμα της «έλαβε ψήφους από περιοχές όπου δεν υπάρχουν ‘Τούρκοι’ψηφοφόροι», όπως αποκάλεσε τους ψηφοφόρους της μοουσουλμανικής μειονότητας.

Απειλές από Χρυσή Αυγή

Για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Ελλάδα η Ασάφογλου είπε ότι είναι ανησυχητική όσο και στην Ευρώπη, ενώ υπενθύμισε ότι η αίθουσα όπου το κόμμα της διοργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα δέχθηκε εισβολή από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Δεχόμαστε ήδη απειλές από αυτή την ομάδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τηλεφωνικά και με διάφορους τρόπους. Η άνοδος αυτής της ομάδας, η άνοδος αυτής της νοοτροπίας και όσων εκπροσωπούν αυτή την ιδέα είναι πολύ ανησυχητική και θλιβερή. Δυστυχώς, οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές και οι φασίστες δεν σέβονται κανέναν που σκέφτεται διαφορετικά από αυτούς», ανέφερε.

Άδικος ο ελληνικός Τύπος

Η Ασάφογλου ανέφερε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΙΕΦ καλύφθηκαν ευρέως από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά το κόμμα δέχθηκε άδικη κριτική.

«Ο ελληνικός Τύπος δεν θέλησε ποτέ να αναγνωρίσει το ΚΙΕΦ με την πραγματική του ταυτότητα και δεν αποτύπωσε σωστά το κόμμα μας. Στις ειδήσεις τους, μας δαιμονοποιούν σχεδόν και μας παρουσιάζουν ως μια διαρκή απειλή».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ακτοπλοϊκά: Νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων (βίντεο)

Ηλεία - 11χρονη: Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία της Βασιλικής (εικόνες)

Φωτιά στην Κάτω Κηφισιά: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον βιομηχανικό χώρο (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)Χθες 21:51 | Ειδήσεις

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χωριό του ορεινού όγκου της Ροδόπης

Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην ΑίγυπτοΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Τι είχαν συμφωνήσει Ελλάδα - Αίγυπτος τον Δεκέμβριο του 2024

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του ΤραμπΧθες 19:54 | Ειδήσεις

«Από τα τέλη Μαΐου του 2025 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για την ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας έχουν επιδείξει σπουδαία σημάδια προόδου».

Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία τηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Η γαλλική ομάδα διέλυσε την Ίντερ με το εντυπωσιακό 5-0, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη σε τελικό Champions League.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή23:59Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία της23:49Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπάτα και Ασπρόπυργο23:39Βάλερι Μαχάφεϊ: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του "Desperate Housewives"23:24Βουλή: Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του νέου ΚΟΚ23:10Κυλλήνη: Πολυτελές αυτοκίνητο τράκαρε με τρακτέρ (εικόνες)22:55Στον Λευκό Οίκο ο Μερτς την Πέμπτη – Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ως καγκελάριος22:41Πύργος: Καταδίωξη και προσαγωγές μετά από άγριο καβγά ανηλίκων 22:25Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας του Γουίτκοφ22:11Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)21:56Υγεία - ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ21:40Βέλγιο: Οδοντίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 55 ασθενών του21:26Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά21:12Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο 20:58Champions League: Άγρια συμπλοκή στο μετρό του Μονάχου μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Παρί (βίντεο) 20:41Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές20:27Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του Τραμπ20:11ΗΠΑ: Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν πλανήτη νάνο στα όρια του ηλιακού μας συστήματος19:57ΝΒΑ: Ο Γουίλιαμσον αρνείται την κατηγορία για βιασμό19:40Νιγηρία: Στους 151 ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες19:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο