LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιουνίου 2024 19:10

Το “Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα” ιδρύθηκε και ξεκινά τη λειτουργία του (βίντεο)

Παρουσιάστηκε το λογότυπο του ινστιτούτο και οι συλλογισμοί οι οποίοι οδήγησαν σε αυτό. “Διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον” θα είναι το κεντρικό μήνυμα.

Ινστιτούτο Τσίπρα

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα ιδρύθηκε και ξεκινά τη διαδρομή του με τη “Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη”, μια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Σήμερα Τρίτη δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media. Στο βίντεο της παρουσίασης του λογοτύπου αναφέρεται ότι οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν την σύνθεση και την αποτύπωσή του από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα, αλλά και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων οι οποίες νοηματοδοτούν τους στόχους του Ινστιτούτου.

Η εναρκτήρια ανακοίνωση αναφέρει: «Ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα αναδεικνύεται το σήμα “ίσον” που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις.

Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί.

Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας, αποφασίζοντας. Και το λογότυπο κλειδώνει με το μήνυμα: “Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα - Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον”.

Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον».

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία, άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Σαντορίνη - Παναθηναϊκός: Οπαδός χτύπησε αθλητή με αμαξίδιο (βίντεο)

Γιος Μπάιντεν: Ένοχος για οπλοκατοχή κρίθηκε από το διακστήριο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο