LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 10 Ιουνίου 2024 23:41 | Ανανέωση: 11 Ιουνίου 2024 00:00

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: “Ασημένια” η Στεφανίδη στη Ρώμη

Η ελληνίδα πρωταθλητρια έκανε ρεκόρ για φέτος και εκτός από το μετάλλιο έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου - Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε το... θαύμα της και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου της Ρώμης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με άλμα στα 4,73μ, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο έπειτα από συγκλονιστική μάχη με την Ελβετίδα, Αντζέλικα Μόζερ (4,78μ.) κρεμώντας στο στήθος της το πέμπτο σερί μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Ανοικτού και 12ο συνολικά σε μεγάλη διοργάνωση στην λαμπερή καριέρα της.

Η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά για την Ελληνίδα «βασίλισσα των αιθέρων» (που πήγε στη Ρώμη με εφετινή καλύτερη επίδοση στα 4,64μ.), καθώς έδειξε απ’ την αρχή του σπουδαίου τελικού, πως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση κι αποφασισμένη να ανέβει στο βάθρο για ακόμη μία φορά.

Έγραψε έναν πεντακάθαρο πίνακα, έχοντας μόνο έγκυρα στα 4,43μ, 4,58μ, 4,68 και 4,73μ. και πήρε εξαρχής προβάδισμα έναντι των άλλων αθλητριών. Με το 4,73μ. μάλιστα η Στεφανίδη έκανε νέο φετινό ρεκόρ κι έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου - Κατερίνα Στεφανίδη

Την ίδια ώρα η Βρετανίδα Μόλι Κόντερι, με καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με 4,86μ., δεν μπόρεσε να περάσει το 4,78μ., ούτε το 4,83μ., δίνοντας τη δυνατότητα στην 34χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια να πανηγυρίζει ήδη μίνιμουμ για το αργυρό μετάλλιο.

Κάπου εκεί ήρθε το... προσπέρασμα απ’ την Ελβετίδα Μόζερ, η οποία άφησε το 4,73μ. -στο οποίο είχε «γράψει» μία άκυρη προσπάθεια- και πέρασε το 4,78μ. (εθνικό ρεκόρ Ελβετίας), ανατρέποντας τα δεδομένα. Η Στεφανίδη προσπάθησε δύο φορές στα 4,83μ., δεν τα κατάφερε, αλλά σίγουρα έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για το 5ο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Ανοικτού.

Το 2014 στη Ζυρίχη η Στεφανίδη πήρε το αργυρό μετάλλιο, το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο κατέκτησε το χρυσό, ενώ το 2022 στο Μόναχο πρόσθεσε άλλο ένα αργυρό, πριν την αποψινή επιτυχία της.

Εκτός μεταλλίων έμεινε η Φινλανδή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μούρτο, η οποία είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.58μ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ευρωεκλογές 2024: Πώς ψήφισαν οι πολίτες, οι συσπειρώσεις και οι μετακινήσεις των κομμάτων

Ο Ναβάλνι, η έρευνα για το “χρυσό ξενοδοχείο” στην Ελλάδα και οι “δαιδαλώδεις” συνδέσεις με το “περιβάλλον” του Πούτιν

Πύργος - Δολοφονία 11χρονης: Το προφίλ του δράστη και το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Με Ελίασον στις Βρυξέλλες η ΑΕΚ11:41Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Τάρας Κατσκά 11:27Τροχαίο στην Αγία Παρασκευή: Έχασε τη ζωή του μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.11:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών10:58Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ενέκρινε το σχέδιο κατάληψης της Πόλης της Γάζας, επιστράτευσε 60.000 εφέδρους10:44Άνδρας συνελήφθη για ενδοοιγενειακή βία - Είχε "οπλοστάσιο" στο σπίτι του10:30Καλαμπάκα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αύρα – Νεκρός μοτοσικλετιστής (εικόνες)10:16Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε 60χρονη, γιατί παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη10:02Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Αυγούστου09:48Τροχαίο Χανιά: Όχημα εκσφενδόνισε πεζό μέτρα μακριά09:34ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok09:20Έξι ανθρώπινα κεφάλια σε δρόμο στο κεντρικό Μεξικό09:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη08:50Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά 08:35Δήμος Αθηναίων: Ξήλωσε δεκάδες εγκαταλελειμμένους τηλεφωνικούς θαλάμους καρτοτηλεφώνων08:20ΗΠΑ – Χάρλεμ: Πέντε νεκροί από λεγεωνέλλωση23:59Αφγανιστάν: Τροχαίο με περισσότερους από 70 νεκρούς23:44Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκιση ο Πρίγκιπας της Νορβηγίας23:29Ο Καραλής πήρε την πρώτη του νίκη σε σειρά Diamond League23:13Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης22:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο