LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 10 Ιουνίου 2024 10:17

Παναθηναϊκός για Παύλο Γιαννακόπουλο: Ο Πατριάρχης μας θα είναι για πάντα ανάμεσά μας

Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Η συγκινητική ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Παύλος Γιαννακόπουλος - Παναθηναϊκός

Εξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 910/6) από τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τοποθέτηση της στο διαδίκτυο, τίμησε την μνήμη του, με μια συγκινητική ανάρτηση.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού αναφέρει τα εξής:

«Ήταν 10 Ιουνίου του 2018 όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος κίνησε για τη Γειτονιά των Αγγέλων…

Η συγκεκριμένη ημέρα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων όσοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό, αλλά και του συνόλου των φίλων του ελληνικού αθλητισμού.

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια και όμως μοιάζει σαν να ήταν «χθες»… Βλέπετε, είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσουμε πως ο αγαπημένος όλων, Παύλος Γιαννακόπουλος, έφυγε από κοντά μας. Ο «κύριος Παύλος», όπως τον αποκαλούσε ο απλός φίλαθλος, ο δικός μας «κύριος Παύλος». Για πάντα θα αισθανόμαστε πως είναι εδώ, ανάμεσά μας, μέσα από τις αναμνήσεις και τις στιγμές χαράς και δόξας τις οποίες μοιάζει ακατόρθωτο να απαριθμήσει κανείς μία προς μία.

Ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του Συλλόγου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ το 1987 και έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας του αθλήματος στη χώρα μας, καθιστώντας τον Παναθηναϊκό μας ως την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Ήταν αυτός που έφερε στην Ελλάδα αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς που κανείς ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά. Ήταν εκείνος που άλλαξε άρδην το αθλητικό στάτους της Ελλάδας μετατρέποντάς την σε κέντρο της καλαθοσφαίρισης του πλανήτη. Γι’ αυτό και ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα ο Πατριάρχης του Παναθηναϊκού μας!

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1929 και έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιουνίου του 2018, ακριβώς 31 χρόνια μετά την ημέρα που έγινε για πρώτη φορά πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (10/6/1987) και 47 χρόνια μετά την πρώτη επίσημη εμπλοκή του ως διοικητικός παράγοντας του Συλλόγου, το 1971. Ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε μαζί με την οικογένειά του την ιστορία του αθλήματος στη χώρα και φυσικά του μπασκετικού Παναθηναϊκού, καθώς υπό την ηγεσία του ο Σύλλογος κατέκτησε έξι φορές την κορυφή της Ευρώπης και έκανε γνωστό το «τριφύλλι» στα πέρατα ολόκληρης της υφηλίου (κατάκτηση και διηπειρωτικού Πρωταθλήματος του 1996).

Με πιστό συνοδοιπόρο του τη σύζυγό του, Δέσποινα, κατάφερε μέσα από μεγάλες δυσκολίες και αμέτρητες ώρες ενασχόλησης με τον Σύλλογο να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια και οι αμέτρητοι τίτλοι στην Ελλάδα ανήγαγαν τον Παναθηναϊκό στην πιο επιτυχημένη ομάδα της γηραιάς ηπείρου, με το όραμα του Παύλου Γιαννακόπουλου και της οικογένειάς του να παίρνει σάρκα και οστά μετά από τεράστιες προσπάθειες και θυσίες για το καλό του Συλλόγου. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε πίσω του ως άξιο συνεχιστή τον γιο του, Δημήτρη και με εκείνον στο «τιμόνι» τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Παναθηναϊκού μας έγιναν εφτά τον Μάιο του 2024 στο Βερολίνο…

Η αγάπη του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε από μικρή ηλικία, ωστόσο εντάχθηκε επισήμως στις τάξεις του το 1971. Πέντε χρόνια αργότερα (1976), ανέλαβε το πόστο του γενικού αρχηγού και του Α’ αντιπροέδρου, ενώ κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας, βοηθώντας πάντοτε με κάθε τρόπο τον Παναθηναϊκό ανιδιοτελώς σε όλα τα αθλήματα. Το 1987 ήταν κατά γενική ομολογία μια χρονιά-ορόσημο για το άθλημα στη χώρα μας και μια πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες, καθώς η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ έβαζε το «μικρόβιο» του αθλήματος σε κάθε σπιτικό. Τότε, ο Παύλος Γιαννακόπουλος αποφάσισε να ηγηθεί του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Έτσι, ξεκίνησε ν’ αλλάζει και η ιστορία και από τα ιστορικά... χώματα της Λεωφόρου και του «Τάφου του Ινδού» (στις 23/9/2015 μετονομάστηκε σε κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος») τον οδήγησε στην κορυφή, εξελίσσοντάς τον χρόνο με το χρόνο.

Από την πρώτη ημέρα ενασχόλησής του σκεφτόταν πώς θα καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα κάνει γνωστό το όνομα του Συλλόγου σε όλη την υφήλιο, έχοντας ν’ ανταγωνιστεί μεγάλες δυνάμεις της εποχής και στη συνέχεια πολλούς άλλους παράγοντες, μέχρι να φτάσει στην κορυφή. Ο Παύλος, με πείσμα, επιμονή, όραμα, διορατικότητα και έχοντας ως μεγάλο όπλο την παθολογική του αγάπη για το «τριφύλλι», θα κατάφερνε να φέρει στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος. Από που να ξεκινήσει και που να σταματήσει κανείς…

Όνειρα που έγιναν πράξη και άλλα που δεν εκπληρώθηκαν ποτέ, όπως η μεταγραφή του Ντράζεν Πέτροβιτς, τον οποίο ο Παύλος έφερνε στην Ελλάδα, μα ο Θεός είχε άλλα σχέδια για τον «Μότσαρτ», τον Ιούνιο του 1993. Θρύλοι του παγκόσμιου μπάσκετ ήρθαν στη χώρα μας για να φορέσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με την απόκτηση του Ντομινίκ Γουίλκινς να αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη μεταγραφή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη. Μια ημέρα που το όνομα «Παναθηναϊκός» προκάλεσε παγκόσμιο σεισμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη προπόνηση του Γουίλκινς έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ περισσότεροι από 12.000 φίλοι του Συλλόγου. Η μετακίνηση, επίσης, του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ, Νίκου Γκάλη, ήταν πρώτο θέμα στην ευρωπαϊκή αθλητική ειδησεογραφία το καλοκαίρι του 1992!

Καθ’ όλη την πορεία του στον Παναθηναϊκό είδε τεράστια ονόματα του αθλήματος αλλά και κορυφαίους Έλληνες αθλητές να κάθονται στον πάγκο και να φορούν τη φανέλα της ομάδας αλλά ουδέποτε αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό σαν μια επιχείρηση.

Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι παίκτες που παρέλασαν με το τριφύλλι στο στήθος έτρεφαν τεράστιο σεβασμό και αγάπη για τον Παύλο, που πρώτα λειτουργούσε ως «πατέρας» και μετά ως πρόεδρος και παράγοντας. Με αυτή τη φιλοσοφία, ήρθαν οι πρώτες μεγάλες επιτυχίες, που έβαλαν τις βάσεις για μια δυναστεία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός»!

Ειδήσεις σήμερα: 

Ευρωεκλογές - Φειδίας Παναγιώτου στον ΑΝΤ1: Αυτό πρέπει να είναι ένας κώδωνας κινδύνου (βίντεο)

Ευρωεκλογές 2024: Η “μάχη” των σταυρών και οι νικητές της κάλπης

Σύμη - Μάικλ Μόσλεϊ: Η ιατροδικαστική εξέταση και τα σενάρια (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟυκρανία – Μητσοτάκης: Πάγια θέση της Ελλάδας το απαραβίαστο των συνόρωνΧθες 16:39 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, συμμετείχε στις τηλεδιασκέψεις των ηγετών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσαΧθες 19:12 | Ειδήσεις

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 47χρονης έξω από το σπίτι της στο Χαλάνδρι.

Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγονταΧθες 19:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, για το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε την Δευτέρα, λίγο πριν από σταθμό διοδίων.

Νέα Χαλκηδόνα: Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος (εικόνες)Χθες 16:31 | Ειδήσεις

Το Πυροσβεστικό όχημα, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους 4 πυροσβέστες που έπεσε στο οδόστρωμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ – Χάρλεμ: Πέντε νεκροί από λεγεωνέλλωση23:59Αφγανιστάν: Τροχαίο με περισσότερους από 70 νεκρούς23:44Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκιση ο Πρίγκιπας της Νορβηγίας23:29Ο Καραλής πήρε την πρώτη του νίκη σε σειρά Diamond League23:13Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης22:58ΝΑΤΟ: Η Σύνοδος Κορυφής του 2026 θα διεξαχθεί στην Άγκυρα22:42Ιστιοφόρο πήρε φωτιά κοντά στην Δήλο22:27Φοιτητική Στέγη: Αναζητούν συγκάτοικο οι φοιτητές, λόγω ακρίβειας ενοικίων22:11Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:56Φοροαπαλλαγές για πολύτεκνες οικογένειες στο πακέτο της ΔΕΘ – Στο επίκεντρο το δημογραφικό πρόβλημα21:40ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου21:25Φωτιά στην Κερατέα (βίντεο)21:10Σητεία: Ημιβύθιση φορτηγού πλοίου που είχε πέσει σε ύφαλο20:54Δημογραφικό: Απειλή για το μέλλον της χώρας - 30.000 λιγότερα παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα20:38Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική20:23Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσα20:07ΠΑΟΚ: Οι φίλαθλοι μας να μην πλησιάσουν το γήπεδο της Ριέκα19:52Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα19:35Χίος: 33χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συντρόφου του19:19Τραγωδία στην Εγνατία - Αυτόπτες μάρτυρες στον ΑΝΤ1: Φώναζαν "σώστε μας"19:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο