LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2024 14:18 | Ανανέωση: 06 Ιουνίου 2024 14:34

Γαλλία - Φρεγάτες Belharra: Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ναυπηγεία του Λοριάν (εικόνες)

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε η Υπ. Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. Ο Πρωθυπουργός θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης στην Νορμανδία.

Μητσοτάκης - Ναυπηγεία
Επίσκεψη στα ναυπηγεία του Λοριάν όπου κατασκευάζονται οι τρεις φρεγάτες Belharra για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε η υπουργός Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. «Με χαρά καλωσορίζω τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρώτη του επίσκεψη στα ναυπηγεία της Naval group» έγραψε στην ανάρτησή της η κυρία Ζαχαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός θα επιβιβαστεί στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης και αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ θα επισκεφθεί τις δεξαμενές ναυπήγησης των φρεγατών ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ, που αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του 2025 και το 2026, αντίστοιχα.

Μητσοτάκης - Ναυπηγεία

Μητσοτάκης - Ναυπηγεία

Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ είναι η πρώτη από τις τρεις Belharra που ναυπηγούνται από τη Naval Group και θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Θα ακολουθήσουν οι φρεγάτες ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ περί τα τέλη του 2025 και μέσα στο 2026 αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένες φρεγάτες είναι πολλαπλών ρόλων με εκτόπισμα περίπου 4.500 τόνους, ανήκουν στην τελευταία γενιά «ψηφιακών» φρεγατών και ενισχύουν τον στόλο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με ένα όπλο που του δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης σύνθετων αποστολών και το βάζουν στην «αρένα» της Ανατολικής Μεσογείου, έχοντας έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στη φαρέτρα του.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στην Γαλλία για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης στην Νορμανδία.

D-Day: Στη Νορμανδία οι Σύμμαχοι για τα 80 χρόνια από την Απόβαση 

Οκτώ δεκαετίες μετά, στην Παραλία Ομαχα, την ματωμένη: οι Σύμμαχοι συναντώνται σήμερα χωρίς την Ρωσία στην Νορμανδία, αλλά στο πλευρό του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να γιορτάσουν την νίκη κατά του ναζισμού την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται και πάλι στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρυντό και ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς συγκαταλέγονται στους είκοσι αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που θα περπατήσουν στην εμβληματική ακτή της Απόβασης, κοντά στο Μπαγέ, όπου αποβιβάσθηκαν οι πρώτοι αμερικανοί στρατιώτες τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου 1944 και όπου οι συμμαχικές δυνάμεις έχασαν μεγάλο αριθμό ανδρών μπροστά στον κατακλυσμό του γερμανικού πυρός.

Νορμανδία - Εορτασμοί - D-Day

Νορμανδία - Εορτασμοί - D-Day

Σκάφη θα πλησιάσουν στην Παραλία Ομαχα. Θα ακολουθήσει μία ιστορική αναδρομή και ένα Douglas C-47, γνωστό ως Dakota, θα πετάξει επάνω από την περιοχή.

Η Απόβαση οργανώθηκε με άκρα μυστικότητα από τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς και τους Καναδούς. Ανοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Γαλλίας και την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

Ομως, 80 χρόνια μετά την τιτάνια αυτή επιχείρηση, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ουκρανία, θέατρο από τον Φεβρουάριο 2022 μίας πολυαίμακτης ρωσικής επίθεσης. Το τέλος αυτού του πολέμου δεν είναι ακόμη ορατό.

Νορμανδία - Εορτασμοί - D-Day

Νορμανδία - Εορτασμοί - D-Day

Χθες, πρώτη ημέρα των εορτασμών, ο Εμανουέλ Μακρόν εξήρε το «πνεύμα της θυσίας» των απελευθερωτών και απέτισε φόρο τιμής στους αμάχους θύματα των συμμαχικών βομβαρδισμών.

Οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί στην Γαλλία προκάλεσαν τον θάνατο 50.000-70.000 αμάχων, οι 10.000 μόνο στην Νορμανδία το καλοκαίρι του 1944.

Αύριο, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα εκφωνήσει ομιλία στο Μπαγέ, στο σημείο όπου ο στρατηγός ντε Γκωλ έλαβε τον λόγο μετά την απόβαση, στις 14 Ιουνίου 1944, και όπου δύο χρόνια μετά παρουσίασε το προεδρικό του σχέδιο για την Γαλλία τον Ιούνιο του 1946.

Νορμανδία - Εορτασμοί - D-Day

Νορμανδία - Εορτασμοί - D-Day

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Μητσοτάκης: Οι “κρυφές” προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές και το “απαγορευμένο” βίντεο στο TikTok

Πόθεν Έσχες - Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα και ανασύνθεση του χώρου

Copernicus - Μάιος 2024: Ο θερμότερος Μάιος όλων των εποχών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο