LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2024 09:48

Ευρωεκλογές - Διόδια: Ποιοι δεν πληρώνουν και πότε

Ποιες ώρες και μέρες θα ισχύει η δωρεάν διέλευση για τις Ευρωεκλογές. Ποιους  εμπλεκόμενους με την εκλογική διαδικασία αφορά η δωρεάν διέλευση. Ποιος αυτοκινητόδρομος εξαιρείται.

Διόδια και δρόμοι με πολλά αυτοκίνητα

Χωρίς καταβολή κομίστρου θα γίνεται η διέλευση από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους εφόρους δικαστικών αντιπροσώπων που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους με τη χρήση επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, έπειτα από εντολή που δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, η δωρεάν διέλευση θα ισχύει από την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 ώρα 00:01 έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 και ώρα 22:00.

Η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού τους και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας τους.

Σημειώνεται ότι από την παύση είσπραξης των διοδίων εξαιρείται η «Αττική Οδός».

Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με καταγραφή των διελεύσεων και σημείωση της απόφασης διορισμού, ενώ το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των συμβάσεων παραχώρησης.

Έκπτωση 25% από τα ΚΤΕΛ

Έκπτωση 25% θα παρέχεται από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ σε ψηφοφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους για διανομαρχιακές μετακινήσεις στις ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η έκπτωση 25% επί των ισχυουσών τιμών των κανονικών εισιτηρίων, αφορά μόνο στις διανομαρχιακές μετακινήσεις κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 7 έως και την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ευχαριστεί θερμά την Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών για την ομόφωνη απόφασή της, σύμφωνα με την οποία όλα τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ θα χορηγήσουν έκπτωση για τη μετακίνηση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, εφόρων και ψηφοφόρων για τις Ευρωεκλογές.

Η έκπτωση 25% επί των ισχυουσών τιμών των κανονικών εισιτηρίων, αφορά μόνο στις διανομαρχιακές μετακινήσεις κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 7 έως και την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024.

Η ανταπόκριση του προεδρείου του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών στο αίτημα, που απηύθυναν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ήταν άμεση».


Ειδήσεις σήμερα:

Ίσθμια - Κόρινθος: Γκρεμίζεται η γέφυρα στην Εθνική μετά την έκρηξη σε βυτιοφόρο (εικόνες)

Εμφιαλωμένο νερό: Αύξηση 20% από την 1η Ιουλίου - Ανατιμήσεις σε μπύρες, χυμούς, αναψυκτικά

Ο πρώτος καύσωνας του 2024... εν όψει

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ 21:34Ρωσία - Ουκρανία: Την Παρασκευή οι ειρηνευτικές συνομιλίες21:18Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικη!21:04Τέμπη: Συγκίνηση στην απονομή του πτυχίου της Θώμης Πλακιά (βίντεο)20:48ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers20:33Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη στη Θηβών20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γυναίκας που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της19:49Πάτρα: 15χρονος έσβηνε τσιγάρα σε ανήλικη19:35Νομική: Ντοκουμέντο από τους δράστες της επίθεσης (βίντεο)19:21Θεσσαλονίκη: Μαθητής το έσκασε από το σχολείο του19:07ΕΟΔΥ: 1 θάνατος από κορονοϊό και 47 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα 18:53Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)18:39Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για την κατάληψη στη Νομική (βίντεο)18:26Ηλιούπολη: Επεισοδιακή καταδίωξη μετά από διάρρηξη διαμερίσματος18:12Ναυάγιο Bayesian: Ανετράπη από ακραίους ανέμους - Τα κρίσιμα 15 δευτερόλεπτα 17:57Άλιμος: Ποινή φυλάκισης για την γιαγιά του μωρού (εικόνες)17:44Ηράκλειο: Έλεγχοι με χρήση drone για τις ρηγματώσεις στο χωριό Βούτες17:30Διαπραγμετεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη17:15Τραμπ: Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ εγώ με τον Πούτιν17:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο