LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2024 21:57

Γαλλία: Στα χρώματα της Παλαιστίνης ντύθηκαν βουλευτές στο Κοινοβούλιο (εικόνες)

Τα αίματα άναψαν όταν η βουλευτής του κόμματος Ανυπόταχτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά), Ρασέλ Κεκέ, ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία μέσα στην αίθουσα.

γαλλικο κοινοβουλιο - Γαλλία

Γάλλοι βουλευτές εμφανίστηκαν στο Κοινοβούλιο ντυμένοι στα μαύρα, κόκκινα, λευκά και πράσινα, δηλαδή τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή η γαλλική κυβέρνηση επιμένει στην άρνησή της να αναγνωρίσει τώρα το παλαιστινιακό κράτος.

Τα αίματα άναψαν όταν η βουλευτής του κόμματος Ανυπόταχτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά), Ρασέλ Κεκέ, ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία μέσα στην αίθουσα. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου Γιαέλ Μπρον-Πιβέ την ανακάλεσε αμέσως στην τάξη, επιβάλλοντάς της προφορική επίπληξη, τη μέγιστη κύρωση που προβλέπεται από τον κανονισμό. Αποφάσισε επίσης να διακόψει τη συνεδρίαση.
Η αίθουσα της Βουλής είναι «χώρος δημοκρατικών συζητήσεων και οι βουλευτές εκφράζονται αποκλειστικά δια του λόγου», επέμεινε η πρόεδρος.

«Σε ό,τι αφορά τη διμερή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, η θέση της Γαλλίας είναι (…) σαφής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (Εμανουέλ Μακρόν) την υπενθύμισε, δεν είναι ταμπού», σχολίασε ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρώπης. «Η απόφαση αυτή θα πρέπει να είναι χρήσιμη. Όπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός (Γκαμπριέλ Ατάλ), τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται αναγνωρίσεις (του παλαιστινιακού κράτους) χωρίς να δίνουν λύση στη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν την περασμένη εβδομάδα το κράτος της Παλαιστίνης, προκαλώντας την οργή της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε «απάντηση» για τα ρούχα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας που φορούσαν οι βουλευτές της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά επίσης και οι οικολόγοι και οι κομμουνιστές, οι βουλευτές της δεξιάς και του προεδρικού κόμματος «Αναγέννηση» έφεραν τρίχρωμα μαντίλια, στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Πολλοί βουλευτές της προεδρικής πλειοψηφίας εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Αυτή είναι μια πολιτική θεάματος, δεν προωθούν την ειρήνη ούτε κατά ένα χιλιοστό», σχολίασε ο βουλευτής της «Αναγέννησης» Ματιέ Λεφέβρ, που είναι και πρόεδρος της ομάδας φιλίας Γαλλίας-Ισραήλ.

«Έπειτα απ’ όσα συνέβησαν (στη Ράφα) ήταν σημαντικό να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον παλαιστινιακό λαό. Είναι εφικτή μια άλλη φωνή στη Γαλλία, να εκφραστούμε με σύμβολα σαν αυτά», είπε η οικολόγος Σαμπρίνα Σεμπαΐ, η οποία φορούσε πράσινο φουστάνι, μαύρο σακάκι και παλαιστινιακή μαντίλα γύρω από το λαιμό.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, οι βουλευτές σε όλα τα έδρανα έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και η συνεδρίαση συνεχίστηκε αφού έπεσαν οι τόνοι.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές 2024: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την εκλογική διαδικασία (εικόνες)

Ζελένσκι: Για αγορά καζίνο στα Κατεχόμενα κάνουν λόγο τουρκικά δημοσιεύματα

ΑΑΔΕ: Η ΔΟΥ Χαλκίδας επαναλειτουργεί με οργανωτικές αλλαγές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλβετία - Κραν Μοντανά: Από το υπόγειο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την έκρηξηΣήμερα 15:29 | Ειδήσεις

«Η φωτιά εξαπλώθηκε στην οροφή πάρα πολύ γρήγορα», σύμφωνα με μαρτυρίες.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος ΓεννηματάςΣήμερα 14:17 | Ειδήσεις

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και εργαζόμενους και να ανταλλάξει ευχές για το νέο έτος.

Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την ΕλλάδαΣήμερα 14:48 | Ειδήσεις

«Η επιτυχία της οικονομίας κρίνεται στη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πέντε παρκαρισμένα αυτοκίνηταΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του και έφυγε πεζός, όμως λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ρωσία θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στο σπίτι του Πούτιν18:02ΑΕΚ: Ο Μπαρνάμπας Βάργκα μετακομίζει στην Νέα Φιλαδέλφεια17:48Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με ντρόουν την Πρωτοχρονιά εναντίον ενεργειακών υποδομών17:3465χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο - Εξετράπη η μηχανή που οδηγούσε στην Ε.Ο.17:20Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας17:06Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπαρτζώκας και Βεζένκοφ μίλησαν για το αυριανό ντέρμπι αιωνίων16:52Ιράν: Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων16:38Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε πέντε παρκαρισμένα αυτοκίνητα16:24World Aquatics: Κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025 η Φωτεινή Τριχά16:10Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:56Ελβετία - Κραν Μοντανά: Από το υπόγειο φαίνεται να ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την έκρηξη15:42Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης είναι έτοιμη κατά το 90%, μένει το 10%15:28Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα15:14H Βουλγαρία υιοθέτησε το ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ15:00Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης14:46Ισραήλ: Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ14:32Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς14:18Ολλανδία: Γιγαντιαία πυρκαγιά κατέστρεψε έναν ναό του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ14:04Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά13:50Ταυτοποιήθηκαν 3 ανήλικοι για φθορές σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο