LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2024 08:58

Μπελέρης στον ΑΝΤ1: Η Αριστερά στην Ελλάδα ταυτίστηκε με την ακροδεξιά στην Αλβανία

"Κόμμα που έκανε πρόταση στον πατέρα μου να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, τον κατήγγειλε επειδή είναι υποψήφιος με την ΝΔ", είπε στον ΑΝΤ1 ο γιος του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας.

Πέτρος Μπελέρης - γιος υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη - Καλημέρα Ελλάδα

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Τρίτη ο Πέτρος Μπελέρης, γιός του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Δημάρχου Χειμάρρας, Φρ. Μπελέρη, ο οποίος είναι φυλακισμένος στην Αλβανία, κατηγορούμενος για διαφθορά.

Σε ότι αφορά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του πατέρα του, ο Πέτρος Μπελέρης έκανε λόγο για «δίκη παρωδία», λέγοντας ότι έχουν γίνει συνολικά πανω απο 30 δίκες, τονίζοντας ότι «αντιμετωπίζουμε κατηγφορία για εξαγορά 8 ψήφων αντί 40 ευρώ, δηλαδή διαφθορά 320 ευρώ και με μόνο έναν μάρτυρα, έναν άνθρωπο που παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την Αστυνομία για να καταθέσει ψευδώς στην δίκη».

«Ο πατέρας μου έχει καταδικαστεί με δύο έτη φυλάκισης, εκτίει την ποινή αυτή και θα αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο. Αν καταδικαστεί απο το Εφετείο με μικρότερη ποινή, μπορεί να αποφυλακιστεί νωρίτερα», προσέθεσε.

Όπως τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης, «είπαμε ότι ο πατέρας μου θα αθωωθεί στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην σημερινή Δικαιοσύνη, στην σημερινή Αλβανία».

«Αν καταδικαστεί στο Εφετείο, θα χάσει τα πολιτικά του δικαιοώματα και θα εκπέσει από Δήμαρχος, οπότε θα πρέπει να προκηρυχθούν πάλι εκλογές στον Δήμο και εκεί με τον Μπελέρη ευρωβουλευτή και με όλη την δυναμική, θα μπορέσει η ελληνική μειονότητα να κερδίσει πάλι τον Δήμο Χειμάρρας με άλλον υποψήφιο», υπογράμμισε ο Πέτρος Μπαλέρης, λέγοντας ότι η μεγάλη στήριξη από την Ελλάδα στον πατέρα του, κάνει τους ανθρώπους της ελληνικής ομογένειας στην Βόρεια Ήπειρο να αισθάνονται «λυτρωμένοι και συγκινημένοι»

Πέτρος Μπελέρης - γιος υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη - Καλημέρα Ελλάδα

Για τις αντιδράσεις στην υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη, ο γιός του είπε «Είναι λυπηρό που είδαμε ταύτιση της Αριστεράς στην Ελλάδα με την ακροδεξιά της Αλβανίας», ενώ είπε ότι το γεγονός αυτό «είναι ευκαιρία να αλλάξουν οι σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας, αρκεί αυτό να γίνει σε σωστές βάσεις».

«Το καθεστώς δεν ειναι εύκολο. Ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται ο πατέρας μου στην φυλακή είναι για να φιμωθεί η φωνή μας. Αυτός είναι ο στόχος του Ράμα, οπότε αν μπορούσε να δίνει συνεντεύξεις δεν θα πετύχαινε τον στόχο του το καθεστώς του Ράμα», ανέφερε ο κ. Μπελέρης.

Ζήτησε στήριξη της υποψηφιότητας του Φρ. Μπελέρη για να γίνει ευρωβουλευτής, αναφέρονας ότι «αυτή ειναι η λύση του γόρδιου δεσμού, την λύση θα την δώσει ο ελληνικός λαός. Εφόσον εκλεγεί ευρωβουλευτής, θα πρέπει ο κ. Ράμα να εξηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ειναι στην φυλακή ένας ευρωβουλευτής. Όσο περισσότερο φως πέφτει σε μια υπόθεση τόσο λιγότερες ζαβολιές γίνονται. Δεν θα μπορέσει να εξηγήσει ο κ. Ράμα στην ΕΕ γιατί δεν θα μπορεί να ορκιστεί ένας έυρωβουλευτής, γιατί δεν αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας, γιατί έναν χρόνο στον Δήμο Χειμάρρας ασκεί χρέη Δημάρχου ο ηττημένος των εκλογών που ειναι του Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Ευχαρίστηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ, στην οποία όπως είπε ανήκει πολιτικά η οικογένεια του, για την στάση τους και στην στήριξη στον Φρ. Μπελέρη διαχρονικά και επεσήμανε ακόμη ήταν σημαντική και κορυφώθηκε με την υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές «για να μην χάσει αυτός ο κόσμος που μένει πίσω την πίστη του ό,τι το εθνικό κέντρο δεν ειναι εκεί. Ο πατέρας μου ένα πράγμα έχει αποδείξει, δεν φοβάται να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό και τα πιστεύω του παντού. Το κάνει ακόμη και μέσα από την φυλακή».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «Ο πατέρας μου είχε προτάσεις από τέσσερα κόμματα για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ακόμη και από κόμμα που μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του με την Νέα Δημοκρατία, κατήγγειλε την υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη για την Ευρωβουλή».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Κρήτη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 19χρονη (εικόνες)

Ιταλία: 3 φίλοι αγκαλιάζονται πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά ποταμού (βίντεο)

Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: Ο δράστης παρηγορούσε την οικογένεια στην κηδεία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούνΣήμερα 14:25 | Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας φέρνει στο «φως» η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις".

Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην ΟυκρανίαΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Πρόκειται για την ένατη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στη Γαλλία από την έναρξη του πολέμου με την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Σπύρος Μαρτίκας στις "Αποκαλύψεις" - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το κύκλωμα με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν15:08Πυροβολισμός μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων14:56Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούν14:44Πολυτεχνείο: 31 προσαγωγές και 4 συλλήψεις λίγο πριν την πορεία14:34Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ουκρανία14:22Ηράκλειο: Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου δυστυχήματος14:10Ολυμπιακός: «Βροχή» οι προτάσεις για τον Golden Boy Μουζακίτη13:58Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιού του13:44Κιλκίς: 74χρονος παρέσυρε πεζή με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε το σημείο13:32Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κωφό κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια 13:18Δραματική διάσωση ποδηλάτη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης13:07Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:56Πλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου12:43Ηράκλειο: Ανήλικοι έκλεψαν αλκοολούχα ποτά από κατάστημα12:29Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λευκάδα12:15Λίβανος-Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε μέλος της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο12:01Ράνια Καρατζαφέρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς11:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο