LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2024 20:12

Ανδρουλάκης στον ΑΝΤ1: Αξίζει να είμαστε 2ο κόμμα για να αλλάξει τροπάριο η ΝΔ (βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε μεταξύ άλλων για την ακρίβεια, την ακροδεξιά στην Ευρώπη και τα εθνικά μας θέματα.

Νίκος Ανδρουλάκης - ΑΝΤ1

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε μεταξύ άλλων για την ακρίβεια, την ακροδεξιά στην Ευρώπη και τα εθνικά μας θέματα.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είπε ότι «τους έχω αντιμετωπίσει, καθώς ήμουν και εγώ ευρωβουλευτής, ήταν ισχυρή η ακροδεξιά στην Ευρώπη.

Στην Ιταλία μάλιστα την παρουσιάζουν σαν κανονικοποιημένη.

Πήραμε λοιπόν μια απόφαση όλες οι προοδευτικές  δυνάμεις να υπογράψουμε ότι δεν θα συνεργαστούμε με την ακροδεξιά».

Στη συνέχει δίνοντας μια εξήγηση για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη τόνισε ότι «η λέξη κλειδί είναι η ανασφάλεια. Αυτήν την ανασφάλεια την απαντά η ακροδεξιά με τον στυγνό αντιευρωπαϊσμό.

Εμείς απαντάμε θέλοντας μια πιο δημοκρατική Ευρώπη μια πιο αλληλέγγυα ένωση».

Σχετικά με τον διάλογο για δημιουργία μιας ευρείας δημοκρατικής παράταξης υποστήριξε ότι «αυτό μπορεί να γίνει με τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις. Δεν μπορώ σ αυτόν τον σχεδιασμό να εντάξω πρόσωπα που άλλα λένε και άλλα κάνουνε. Αν είχα για offshore δεν ξέρω πόσο θα έπειθα.

Όταν άλλα λες σήμερα και άλλα έχεις κάνει για πάρα πολλά χρόνια νομίζω είναι ένα ζήτημα.

Υπάρχουν δυνάμεις όχι μόνο στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ άλλα και στο κέντρο που ασφυκτιούν από την κυβέρνηση» και συμπλήρωσε σχετικά με την κριτική που του ασκεί  ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις υποκλοπές ότι «ο μόνος που έχει κάνει νομικές ενέργειες απέναντι στην κυβέρνηση είμαι εγώ.»

Σχετικά με τις προσδοκίες του για τις Ευρωεκλογές και την σχέση που έχει με τον κ. Κασσελάκη είπε ότι «τον αγώνα που κάνω τον κάνω γιατί είμαι πεπεισμένος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ισχυρό. Θα είναι ο μεγάλος ωφελημένος των ευρωεκλογών. Αξίζει να είναι το δεύτερο κόμμα και να αλλάξει τροπάριο η Νέα δημοκρατία.

Να υπάρχει μια δύναμη που θα την οδηγήσει προ των ευθυνών της.

Ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει επιφέρει μια νίκη απέναντι στην Νέα Δημοκρατία.

Δίνει βάρος στην επικοινωνία, στο τικ τοκ και επι της ουσίας είναι μάνα εξ ουρανού αυτή η αντιπολίτευση. Εκφυλίζεται έτσι ο δημόσιος διάλογος.

Πολλοί έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο ενωμένο από ποτέ».

Ακρίβεια

Ερωτηθείς για την ακρίβεια και αναφερόμενος στις προτάσεις άλλων κομμάτων όπως για παράδειγμα την επιστροφή του 13ου και 14οθυ μισθού αναρωτήθηκε «όταν τάζεις πράγματα που έταξες και στο παρελθόν και δεν τα έκανες είσαι αξιόπιστος;

Για μένα υπάρχουν 3 μεγάλα ζητήματα στην ελληνική κοινωνία: ακρίβεια στα τρόφιμα, στην στέγαση και την υγεία

Είπαμε μείωση του ΦΠΑ στα πρότυπα της Ισπανίας ώστε  να αποκλιμακωθούν οι τιμές στα βασικά προϊόντα.  

 Το μέτρο  αυτό κόστισε στην Ισπανία 2,2 δις για 148 εκατομμύρια πολίτες δεν γίνεται να κοστίζει το ίδιο και στην Ελλάδα για 11 εκατομμύρια, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης.

Προτείναμε επίσης πολλούς ελέγχους στην αγορά.

Καταθέσαμε πρόταση νόμου για δημιουργία ενιαίας αρχής καταναλωτών και μας το αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία και δεν έχει σχέση με τα δημοσιονομικά αυτό, αλλά δεν θέλουν να συγκρουστούν με τα ολιγοπώλια.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω να ακολουθήσουμε τις ευρωπαϊκές χώρες που  πήραν χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης και έφτιαξαν νεόδμητα.

Το πρόγραμμα “σπίτι μου” δεν είναι για χαμηλό ενοίκιο είναι για αγορά σπιτιού με χαμηλό επιτόκιο. Οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να πάρουν δάνειο ούτε με χαμηλό επιτόκιο». 

Εθνικά θέματα

Σχετικά με τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα είπε ότι «μας κοροϊδεύουν με όλα αυτά. Ότι όλες αυτές οι χώρες είναι υπό  ένταξη είναι εργαλείο της χωράς να το χειριστεί.

 Η κυβέρνηση εδώ και μήνες πάει από αυτογκόλ σε αυτογκόλ.

Η κυβέρνηση βάζει τον κ Μπελερη στα ψηφοδέλτια και αποδεικνύεται  ότι το κάνει για να κόψει ψηφοφόρους από τον κ. Βελόπουλο.

Ξαφνικά ξυπνάει η Νέα Δημοκρατία και λέει τι λέει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας ενώ ο συνασπισμός στον οποίο ανήκει έκανε προεκλογική εκστρατεία με το όνομα Μακεδονία.

Λίγες μέρες πριν πάει ο Μητσοτάκης στην Τουρκία έχουμε την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Η απάντηση του είναι ότι ήταν αχρείαστη ενέργεια. Όταν ο πρωθυπουργός υποτιμά την μετατροπή αυτή ο ελληνικός λαός να σκεφτεί γιατί σιωπούμε»

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Χαλκίδα: 37χρονος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία

Νέα Ιωνία: Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι και καρφώθηκε στα κάγκελα

Τεκμήρια φορολόγησης: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσφεύγουν στο ΣτΕ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα06:56Ισραήλ: Εκατόμβη νεκρών Παλαιστινίων κρατουμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Νοεμβρίου06:27Μίκυ Μάους: Η ιστορία πίσω από το διασημότερο ποντίκι του κόσμου 05:49Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο