LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2024 12:19

CNNTurk: Ρεπόρτερ δέχθηκε επίθεση από γκιουλενιστή live (βίντεο)

Παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η επίθεση υποστηρικτή του Γκιουλέν σε ανταποκριτή του CNNTurk.

Cnn Turk - επίθεση

Επίθεση από μέλη της οργάνωσης γκιουλενιστών (FETO) δέχθηκε ο ανταποκριτής του CNN Turk και της Χουριέτ στις ΗΠΑ, Γιουνούς Πακσόι, κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής του CNN Turk. Η επίθεση έγινε από τον υπεύθυνο για το δικαστικό σώμα της οργάνωσης, Αχμέτ Τζαν, με το παρατσούκλι «δικηγόρος φάντασμα» ο οποίος χτύπησε το τηλέφωνο και τα γυαλιά του Πακσόι, έσκισε το πουκάμισο του και τον γρονθοκόπησε στην πλάτη. Ο ανταποκριτής του CNN Turk έκανε καταγγελία ενώ το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ να κινηθούν εναντίον των ατόμων που διέπραξαν και υποκίνησαν την επίθεση, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Πως έγινε η επίθεση;

Όπως μεταδίδεται, ο Πακσόι πήγε στο αγρόκτημα για να ερευνήσει τους ισχυρισμούς ότι ο ηγέτης της οργάνωσης, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν απήχθη από την κατοικία του στην πολιτεία της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Τρία μέλη της οργάνωσης τον πλησίασαν ενώ προετοιμαζόταν για εκπομπή παρκάροντας το αυτοκίνητό του περίπου 200 μέτρα μακριά από το αγρόκτημα. Τον ρωτούσαν  ποιος ήταν και γιατίβρισκόταν εκεί. Ένα από τα μέλη της οργάνωσης προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφία του Πακσόι, λέγοντας ότι ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του σπιτιού. Όταν ο ανταποκριτής του CNN Turk προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφία τους ανθρώπους, τότε τα μέλη της οργάνωσης έκρυψαν τα πρόσωπά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Λίγο μετά, αυτοκίνητο χωρίς πινακίδα πλησίασε τον Πακσόι μέσα από το σπίτι. Ο Πακσόι συνέχισε να περπατά προς το αγρόκτημα χωρίς να μαλώσει με τον δράστη, ο οποίος τον ρώτησε ποιος ήταν στα γερμανικά μέσα από το όχημα. Ο δράστης στη συνέχεια εξετράπη της πορείας οδηγώντας το όχημα προς τον ανταποκριτής του CNN Turk. Ο Πακσόι αντέδρασε λέγοντας: «Τι κάνεις; Είσαι τρελός;». Τότε τομέλος της οργάνωσης βγήκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε στον Πακσόι. Ενώ αυτές οι εικόνεςμεταδίδονταν ζωντανά στο CNN Turk, ο δράστης χτύπησε το τηλέφωνο και τα γυαλιά του Πακσόι, με τα οποία ήταν συνδεδεμένος στη ζωντανή μετάδοση, έσκισε το πουκάμισο του Πακσόι και τον γρονθοκόπησε στην πλάτη. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.

Κρατική αστυνομία και ντεντέκτιβ στο σημείο

Μετά από καταγγελία του Πακσόι, ομάδες της κρατικής αστυνομίας και ένας ντετέκτιβ έφτασαν στο σημείο 25 λεπτά αργότερα. Ο Πακσόι, ο οποίος είχε μώλωπες στα χέρια και το λαιμό του, υπέβαλε μήνυση κατά του δράστη.

Μετά την επίθεση, ο Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin Altun, ο σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Hakan Fidan Lutfullah Goktas, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη Reyhan Ozgur και ο Πρόεδρος του Demiroren Media TV, Murat Yanc τηλεφώνησαν στον Πακσόι και μετέφεραν τα μηνύματα συμπαράστασής τους. Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε γραπτή ανακοίνωση και ανέφερε ότι «έχουν αναληφθεί απαραίτητες πρωτοβουλίες απευθυνόμενο στις αρχές των ΗΠΑ ζητώντας να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου τα άτομα που διέπραξαν και υποκίνησαν την επίθεση».

Ο Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων ΜΜΕ του CHP Burhanettin Bulut, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Izzet Ulvi Yonter και ο Πρόεδρος του Κόμματος IYI Musavat Dervisoglu καταδίκασαν επίσης την επίθεση κατά του Paksoy και μοιράστηκαν μηνύματα συμπαράστασης.

Υποστηρίχθηκε ότι το άτομο που επιτέθηκε στον ανταποκριτή του CNN Turk είναι ο υπεύθυνος για το δικαστικό σώμα της οργάνωσης, Αχμέτ Τζαν, με το παρατσούκλι «δικηγόρος φάντασμα». Ο Αχμέτ Τζαν, ο «ιμάμης της FETO υπεύθυνος για το δικαστικό σώμα», αναφέρεται ως «σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης» στην Τουρκία. Η Turkiye ζήτησε την έκδοσή του από τις ΗΠΑ, αλλά η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον απάντησε αρνητικά στο αίτημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιακουμάκης - Κρουζ Αζούλ: Στο Μεξικό συνεχίζει την καριέρα του ο Έλληνας φορ

Φιλιππίδης: Όταν τελειώσει η υπόθεση, θα τα πούμε όλα (βίντεο)

Κακοποίηση μωρού στο Ηράκλειο: Πήραν την επιμέλεια από τη μάνα του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο