LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2024 21:53 | Ανανέωση: 01 Ιουνίου 2024 22:02

Λιόσια: Οι μαρτυρίες των γειτόνων, η απολογία του γιου και η ιατροδικαστική εξέταση (βίντεο)

Τι αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής για το περιστατικό που έχει συνταράξει τα Λιόσια. Η ανατριχιαστική ομολογία του 59χρονου και η ιατροδικαστική εξέταση.

Λιόσια - Σορός - φωτιά

Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Φως στις πτυχές του μυστηρίου με την απανθρακωμένη σορό ενός ηλικιωμένου στα Άνω Λιόσια, επιχειρούν να ρίξουν τα στελέχη της Ασφάλειας. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Οι υποψίες στράφηκαν στον γιό του θύματος, ο οποίος υποστήριξε πώς ο πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια και αναγκάστηκε να κάψει τη σορό του γιατί δεν είχε χρήματα για την κηδεία.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 59χρονο και τον οδηγούν στο περιπολικό. Το θρίλερ για το θάνατό του πατέρα του έχει μόλις ξεκινήσει.

Όπως περιγράφει κάτοικος της περιοχής, "Χθες κατά τις 21:30, ήρθε η αστυνομία, ήταν τρεις – τέσσερις αστυνομικοί, μιλάγαν 20 λεπτά με τον γιο. ήταν πάρα πολύ ήρεμος ο γιος, το ρωτάγαν ότι έχουν δεχθεί μία καταγγελία κι αν μπορούν να περάσουν μέσα κι αν όντως ο μπαμπάς του ήταν εν ζωή. Έλεγε ότι όντως είναι εν ζωή απλά δεν είναι πολύ κινητικός. Πήγε πολύ ήρεμα μετά από λίγο, έφερε τα κλειδιά, άνοιξε την πόρτα και μετά από κανα πεντάλεπτο άκουσα μια φασαρία που λέει μη μου βάζετε χειροπέδες θα σας τα πω όλα".

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την απανθρακωμένη σορό πάνω σε ένα καμένο στρώμα στην αυλή του σπιτιού, είχαν έρθει στο σημείο ύστερα από καταγγελία που είχαν από τους γείτονες για έντονη δυσοσμία.

Λιόσια - Σορός - φωτιά

Όπως ανέφερε γείτονας, "αν δεν μύριζε θα έφευγε και η αστυνομία γιατί λέει δεν μπορούμε να μπούμε μέσα όταν ήρθανε. Τους ανεβάσαμε στην ταράτσα".

Από το πτώμα έλειπαν τα πόδια και το κεφάλι που βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων. Ο 59χρονος φέρεται στη συνέχεια να είπε στους αστυνομικούς ότι o πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια και έκαψε τη σορό εξαιτίας της δυσοσμίας.

"Ο πατέρας μου πέθανε πριν από καιρό. Το πτώμα μύριζε. Δεν είχα χρήματα ώστε να τον θάψω", είπε μεταξύ άλλων στην Αστυνομία ο 59χρονος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 59χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Την ώρα της σύλληψης βρισκόταν σε σύγχυση.

Γείτονας αναφέρει χαρακτηριστικά: "Τον είχαν έξω στο πεζούλι με τις χειροπέδες και έλεγε. "Πήρα δύο παντελόνια, μου φτάνουν, πόσο θα αργήσω; Το κινητό μου και τον φορτιστή"… και γινόταν χαμός γύρω γύρω".

Για αρκετές ώρες οι αστυνομικοί ερευνούσαν την αυλή και τους εσωτερικούς χώρους. Στο σπίτι κλήθηκε ιατροδικαστής ενώ το πρωί ξαναπήγαν τον γιο σε μία προσπάθεια να θυμηθεί κάτι που θα βοηθήσει την έρευνα.

Όπως αναφέρει κάτοικος της γειτονιάς, "Ήταν πολύ ευγενικός, ξέραμε ότι ήταν καθηγητής μαθηματικών. Τον πρόσεχε τον άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Ο παππούς είχε πάθει άνοια και τον πρόσεχε πάρα πολύ".

Λιόσια - Σορός - φωτιά

Πατέρας και γιος έμεναν για αρκετά χρόνια σε αυτό το σπίτι.

"Μπορεί και να πέθανε ο παππούς αλλά από ό,τι λένε έπαιρνε καλή σύνταξη και ήθελε να κρατήσει τη σύνταξη, ήθελε να τον εξαφανίσει για να παίρνει τη σύνταξη. Γιατί δεν δουλεύει..." είπε γείτονας.

Στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τσεκούρι και ένα πριόνι τα οποία κατέσχεσαν. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποίησε ώστε να κάψει τα άκρα και να τα πετάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αρχών και από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Οι κακώσεις είναι μεταθανάτιες και πιθανότατα έχουν γίνει κατά την μεταφορά της σορού στην αυλή, πριν αυτή καεί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας αναμένουν και τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στην συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, τα άκρα (ποδια και κεφάλι) έχουν κοπεί με κάποιο εργαλείο (πριόνι, τσεκουρι) που βρέθηκαν στο σπίτι.

Όπως εκτιμάται, ο θάνατος επήλθε πριν το Πάσχα και το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο 59χρονος, διώκεται για τα πλημμελήματα της παρασιωπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχη και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρωτιά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η 4η θέση κι η αδιευκρίνιστη ψήφος

Λιόσια - Καμένο πτώμα: “Μεταθανάτιες οι κακώσεις στη σορό”, βλέπει η ιατροδικαστική

Πάτρα: Γυμνιστής αναστάτωσε την πλαζ του Προαστίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο ΤραμπΣήμερα 22:48 | Ειδήσεις

Στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα Ουάσιγκτον κατέφθασε όπως ήταν προγραμματισμένο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Λευκό Οίκο.

Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελοςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

«Ζητούν μια εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου όπως λένε να λάμψει όλη η αλήθεια».

Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούςΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Συνολική ποινή 25 μηνών φυλάκισης στον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και 33 μήνες στην Μαρία Μαραγγέλη επέβαλε το Μονομελές πλημμελειοδικείο, ορίζοντας 3ετή αναστολή στην έφεση των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντραΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Οι έρευνες των λιμενικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο για την ταυτοποίηση των δύο σορών, όσο και για τις συνθήκες θανάτου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νεοχώρι Πάτρας: Στο νοσοκομείο ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου23:59UCL: Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 35...επιβάτες αξίας 18,33 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταξίδι στ' αστέρια23:42Έφοδος ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού23:25Καραλής: Θέλω να εξαντλήσω όλα μου τα όρια και όταν τελειώσει η καριέρα μου στον αθλητισμό να ξέρω ότι τα έχω δοκιμάσει όλα23:11ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο Τραμπ22:57Σοκ στην Πάτρα: 21χρονος βρέθηκε νεκρός πάνω στον υπολογιστή του22:43Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντρα22:29Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούς22:14ΟΠΕΚΕΠΕ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στο Ηράκλειο, η δίκη με τους 104 κατηγορούμενους22:00Παναθηναϊκός - Βιτόρια: Έφυγε χωρίς να χαιρετήσει κανέναν στο Κορωπί με τους συνεργάτες του21:42Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έφερε η απόφαση Novartis21:28Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο ο αναβάτης της μηχανής21:14Ψηλορείτης: Τραυματίστηκε 25χρονη κατά την ανάβαση – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής21:00Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελος20:46Το “Υγεία πάνω απ’ όλα” με τη Φωτεινή Γεωργίου κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου20:32ΗΠΑ: Σήμερα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Τραμπ20:17Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:02Εισαγγελική διάταξη για την κατάσχεση των κινητών της μητέρας και της γιαγιάς του Παναγιωτάκη19:47Τροχαίο ατύχημα στην Κοζάνη: 86χρονος οδηγός "καβάλησε" πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του (εικόνες)19:30Εύβοια: 60χρονος τραυμάτισε τη 49χρονη σύζυγό του με μαχαίρια19:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο