LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2024 21:53 | Ανανέωση: 01 Ιουνίου 2024 22:02

Λιόσια: Οι μαρτυρίες των γειτόνων, η απολογία του γιου και η ιατροδικαστική εξέταση (βίντεο)

Τι αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής για το περιστατικό που έχει συνταράξει τα Λιόσια. Η ανατριχιαστική ομολογία του 59χρονου και η ιατροδικαστική εξέταση.

Λιόσια - Σορός - φωτιά

Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Φως στις πτυχές του μυστηρίου με την απανθρακωμένη σορό ενός ηλικιωμένου στα Άνω Λιόσια, επιχειρούν να ρίξουν τα στελέχη της Ασφάλειας. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Οι υποψίες στράφηκαν στον γιό του θύματος, ο οποίος υποστήριξε πώς ο πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια και αναγκάστηκε να κάψει τη σορό του γιατί δεν είχε χρήματα για την κηδεία.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 59χρονο και τον οδηγούν στο περιπολικό. Το θρίλερ για το θάνατό του πατέρα του έχει μόλις ξεκινήσει.

Όπως περιγράφει κάτοικος της περιοχής, "Χθες κατά τις 21:30, ήρθε η αστυνομία, ήταν τρεις – τέσσερις αστυνομικοί, μιλάγαν 20 λεπτά με τον γιο. ήταν πάρα πολύ ήρεμος ο γιος, το ρωτάγαν ότι έχουν δεχθεί μία καταγγελία κι αν μπορούν να περάσουν μέσα κι αν όντως ο μπαμπάς του ήταν εν ζωή. Έλεγε ότι όντως είναι εν ζωή απλά δεν είναι πολύ κινητικός. Πήγε πολύ ήρεμα μετά από λίγο, έφερε τα κλειδιά, άνοιξε την πόρτα και μετά από κανα πεντάλεπτο άκουσα μια φασαρία που λέει μη μου βάζετε χειροπέδες θα σας τα πω όλα".

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την απανθρακωμένη σορό πάνω σε ένα καμένο στρώμα στην αυλή του σπιτιού, είχαν έρθει στο σημείο ύστερα από καταγγελία που είχαν από τους γείτονες για έντονη δυσοσμία.

Λιόσια - Σορός - φωτιά

Όπως ανέφερε γείτονας, "αν δεν μύριζε θα έφευγε και η αστυνομία γιατί λέει δεν μπορούμε να μπούμε μέσα όταν ήρθανε. Τους ανεβάσαμε στην ταράτσα".

Από το πτώμα έλειπαν τα πόδια και το κεφάλι που βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων. Ο 59χρονος φέρεται στη συνέχεια να είπε στους αστυνομικούς ότι o πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια και έκαψε τη σορό εξαιτίας της δυσοσμίας.

"Ο πατέρας μου πέθανε πριν από καιρό. Το πτώμα μύριζε. Δεν είχα χρήματα ώστε να τον θάψω", είπε μεταξύ άλλων στην Αστυνομία ο 59χρονος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 59χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Την ώρα της σύλληψης βρισκόταν σε σύγχυση.

Γείτονας αναφέρει χαρακτηριστικά: "Τον είχαν έξω στο πεζούλι με τις χειροπέδες και έλεγε. "Πήρα δύο παντελόνια, μου φτάνουν, πόσο θα αργήσω; Το κινητό μου και τον φορτιστή"… και γινόταν χαμός γύρω γύρω".

Για αρκετές ώρες οι αστυνομικοί ερευνούσαν την αυλή και τους εσωτερικούς χώρους. Στο σπίτι κλήθηκε ιατροδικαστής ενώ το πρωί ξαναπήγαν τον γιο σε μία προσπάθεια να θυμηθεί κάτι που θα βοηθήσει την έρευνα.

Όπως αναφέρει κάτοικος της γειτονιάς, "Ήταν πολύ ευγενικός, ξέραμε ότι ήταν καθηγητής μαθηματικών. Τον πρόσεχε τον άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Ο παππούς είχε πάθει άνοια και τον πρόσεχε πάρα πολύ".

Λιόσια - Σορός - φωτιά

Πατέρας και γιος έμεναν για αρκετά χρόνια σε αυτό το σπίτι.

"Μπορεί και να πέθανε ο παππούς αλλά από ό,τι λένε έπαιρνε καλή σύνταξη και ήθελε να κρατήσει τη σύνταξη, ήθελε να τον εξαφανίσει για να παίρνει τη σύνταξη. Γιατί δεν δουλεύει..." είπε γείτονας.

Στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τσεκούρι και ένα πριόνι τα οποία κατέσχεσαν. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποίησε ώστε να κάψει τα άκρα και να τα πετάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αρχών και από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Οι κακώσεις είναι μεταθανάτιες και πιθανότατα έχουν γίνει κατά την μεταφορά της σορού στην αυλή, πριν αυτή καεί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας αναμένουν και τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στην συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, τα άκρα (ποδια και κεφάλι) έχουν κοπεί με κάποιο εργαλείο (πριόνι, τσεκουρι) που βρέθηκαν στο σπίτι.

Όπως εκτιμάται, ο θάνατος επήλθε πριν το Πάσχα και το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο 59χρονος, διώκεται για τα πλημμελήματα της παρασιωπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχη και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρωτιά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η 4η θέση κι η αδιευκρίνιστη ψήφος

Λιόσια - Καμένο πτώμα: “Μεταθανάτιες οι κακώσεις στη σορό”, βλέπει η ιατροδικαστική

Πάτρα: Γυμνιστής αναστάτωσε την πλαζ του Προαστίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο