LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2024 13:21

“Thessaly–Evros Pass”: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για διακοπές με επιδότηση

Αναλυτικά οι νομιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. Ποια η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, στην αντίστοιχη πλατφόρμα της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Παραλία - Χορευτό - Πήλιο

Τέλος Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα Thessaly Evros Pass 2024 για χρηματοδότηση διακοπών στην Θεσσαλία και Έβρο, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά και να τονωθεί η τουριστική δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές α) της Θεσσαλίας, η οποία «χτυπήθηκε» από τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο 2023, αλλά και β) του Έβρου, η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι. Η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων οι οποίοι θα θελήσουν να περάσουν τις διακοπές τους σε αυτές τις περιοχές θα γίνει μέσω του https://vouchers.gov.gr στην πλατφόρμα η οποία υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των υπουργείων, α) Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, β) Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, γ) Εσωτερικών, δ) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ε) Τουρισμού.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν ως προτεραιότητα την αποκατάσταση της Θεσσαλίας και του Έβρου οι οποίες επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές αντίστοιχα. Με το Thessaly Evros Pass θέλουμε να δώσουμε κίνητρα σε πολίτες να επισκεφθούν τις περιοχές αυτές, στηρίζοντας έμπρακτα την τουριστική τους δραστηριότητα, όπως έχουμε κάνει με άλλες περιοχές στο παρελθόν. Με προϋπολογισμό ο οποίος θα αγγίξει τα 4,5 εκατ. ευρώ, η δράση θα λειτουργήσει τονωτικά για τις τοπικές οικονομίες του Έβρου και της Θεσσαλίας συνολικά».

Oι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών, στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός «άμεσα, απλά, με διαφάνεια και χωρίς περιττή γραφειοκρατία, οι πολίτες θα υποβάλλουν την αίτησή τους στο https://vouchers.gov.gr . Οι δικαιούχοι οι οποίοι θα προκύψουν από την κλήρωση θα χρησιμοποιήσουν τα προβλεπόμενα ποσά σε υπηρεσίες εστίασης, διαμονής, μεταφορών. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και συστηματικά στηρίζουμε τις περιοχές οι οποίες ήρθαν αντιμέτωπες με ακραία φυσικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως συνέβη και σε αντίστοιχες προηγούμενες δράσεις (π.χ. North Evia Pass και Samos Pass), οι πολίτες για να υποβάλουν την αίτησή τους, θα χρειαστούν τους κωδικούς στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης email, ενώ δικαίωμα υποβολής για το Thessaly Evros Pass 2024 θα έχουν όσοι:

  • είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022,
  • δεν έχουν οι ίδιοι ή οι ωφελούμενοί τους ως κύρια κατοικία στους επιλεχθέντες προορισμούς, όπως αυτή προκύπτει από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022, και
  • δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι, ούτε στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ούτε στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ανεξαρτήτως από το αν, για τους δεύτερους, θα γίνει τελικά χρήση των ανωτέρω παροχών ή όχι, ούτε στο πλαίσιο συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

\Κωνσταντινούπολη - Κατάρρευση πολυκατοικίας: Εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια πολλοί ένοικοι (εικόνες)

Champions League - Κάρλο Αντσελότι: o “Μίδας” με τα περισσότερα τρόπαια (εικόνες) 

Στόρμι Ντάνιελς για Τραμπ: Βάλτε τον στην φυλακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)Χθες 21:51 | Ειδήσεις

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χωριό του ορεινού όγκου της Ροδόπης

Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην ΑίγυπτοΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Τι είχαν συμφωνήσει Ελλάδα - Αίγυπτος τον Δεκέμβριο του 2024

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του ΤραμπΧθες 19:54 | Ειδήσεις

«Από τα τέλη Μαΐου του 2025 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για την ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας έχουν επιδείξει σπουδαία σημάδια προόδου».

Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία τηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Η γαλλική ομάδα διέλυσε την Ίντερ με το εντυπωσιακό 5-0, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη σε τελικό Champions League.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή23:59Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία της23:49Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπάτα και Ασπρόπυργο23:39Βάλερι Μαχάφεϊ: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του "Desperate Housewives"23:24Βουλή: Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του νέου ΚΟΚ23:10Κυλλήνη: Πολυτελές αυτοκίνητο τράκαρε με τρακτέρ (εικόνες)22:55Στον Λευκό Οίκο ο Μερτς την Πέμπτη – Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ως καγκελάριος22:41Πύργος: Καταδίωξη και προσαγωγές μετά από άγριο καβγά ανηλίκων 22:25Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας του Γουίτκοφ22:11Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)21:56Υγεία - ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ21:40Βέλγιο: Οδοντίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 55 ασθενών του21:26Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά21:12Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο 20:58Champions League: Άγρια συμπλοκή στο μετρό του Μονάχου μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Παρί (βίντεο) 20:41Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές20:27Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του Τραμπ20:11ΗΠΑ: Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν πλανήτη νάνο στα όρια του ηλιακού μας συστήματος19:57ΝΒΑ: Ο Γουίλιαμσον αρνείται την κατηγορία για βιασμό19:40Νιγηρία: Στους 151 ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες19:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο