LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2024 15:59

The Ellinikon Experience Park: “Άνθισε” το Blooming Festival

Η φαντασία και η δημιουργικότητα προσέφεραν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Blooming Festival

Στις 25 και 26 Μαΐου, το The Ellinikon Experience Park μεταμορφώθηκε σε έναν κόσμο γεμάτο χαρούμενες παιδικές φωνές που γιόρτασαν την άνοιξη!

Το Blooming Festival ήρθε στο Ελληνικό για να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που ανακάλυψαν τη χαρά και τη μαγεία της άνοιξης, μέσα από διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, ήρθαν σε επαφή με τη φύση και δημιούργησαν αξέχαστες αναμνήσεις.

The Secret Garden

Εξερεύνηση ενός «μυστικύ κήπου» στην Πλατεία Β!

Στο εργαστήριο λουλουδιών, τα παιδιά ζωγράφισαν κάρτες, αντλώντας έμπνευση από τα λουλούδια και τα μυρωδικά που είχαν μπροστά τους. Στη συνέχεια, ζωγράφισαν βάζα και έφτιαξαν υπέροχα μπουκέτα για να διακοσμήσουν τον χώρο τους.

Το διαδραστικό αυτό εργαστήριο συνδύασε τη δημιουργικότητα με την εκπαίδευση. Στόχος ήταν να μάθουν τα παιδιά τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των λουλουδιών και να κατανοήσουν τη σημασία της βιωσιμότητας.

Οργάνωση Γη

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, η Οργάνωση Γη λειτουργεί το «Κέντρο της Γης», ένα εκπαιδευτικό κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μέσα από δραστηριότητες που συνδυάζουν τη φύτευση, το παιχνίδι και τη συζήτηση, τα παιδιά ανακάλυψαν τις λειτουργίες, τα συστατικά και τα οφέλη των φυτών.

Μικροί Αγρότες

Οι μικροί επισκέπτες ανακάλυψαν το ταξίδι της τροφής από το χωράφι στο πιάτο μας και έμαθαν τα πάντα για τα φυτά, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη φύση.

Η Φύση την Άνοιξη

Τα παιδιά πήραν μεγεθυντικούς φακούς και σημειωματάρια και προσπάθησαν να εντοπίσουν τα πρώτα σημάδια της άνοιξης στο αγαπημένο Πάρκο! Αναζήτησαν νέα χρώματα και ήχους και καλωσόρισαν την άνοιξη με ζωγραφική και μουσική!

Το Χώμα στο Μικροσκόπιο

Τα παιδιά εξέτασαν τα τρία στάδια δημιουργίας του κόμποστ και έμαθαν πως μπορούν να φτιάξουν βιολογικό λίπασμα. Στόχος ήταν είναι να κατανοήσουν ότι πολλά από τα υπολείμματα των τροφών μας αποτελούν ένα μικρό οικολογικό θησαυρό!

Hoko

Πολλαπλασιασμός φυτών στο νερό με τους hoko και τη Μαρία

Η αναπαραγωγή φυτών έγινε μία εμπειρία που συνδύασε workshop, παιχνίδι και θεατρική παράσταση με τη βοήθεια της Μαρίας Πιπιλιού!

Μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν νέα φυτά, τα παιδιά έμαθαν και να σέβονται τη φύση. Στο τέλος του workshop, πήραν μαζί τους μερικά μοσχεύματα, έτσι ώστε να τα μεταφυτέψουν στο μπαλκόνι ή στον κήπο τους!

Ζωγραφική hoko ovase με την Κατερίνα Chrysolie

Κατά τη διάρκεια του workshop, τα παιδιά εξέφρασαν τη δημιουργικότητά τους ζωγραφίζοντας με την Κατερίνα Chrysolie!

Πειραματιζόμενα με πινέλα, σχήματα και χρώματα, δημιούργησαν ένα υπέροχο βάζο, το οποίο είχαν την ευκαιρία να πάρουν στο σπίτι τους ή να κάνουν δώρο στους φίλους ή τους γονείς τους!

The Botanical Project

Οικολογική εκτύπωση με φρέσκα φυτά

Μέσα από αυτό το μοναδικό εργαστήριο, τα παιδιά δημιούργησαν βοτανικά σχέδια με τη μέθοδο της φυσικής εκτύπωσης. Μετέφεραν το χρώμα απευθείας πάνω στο ύφασμα, πιέζοντας ή τρίβοντας φρέσκα λουλούδια και φυτά και δημιούργησαν μοναδικά χρωματιστά σχέδια με μόνιμο αποτέλεσμα!

Τεχνική δεσίματος και βαφής με φυσικά χρώματα

Τα παιδιά δημιούργησαν γεωμετρικά σχέδια σε βαμβακερή τσάντα, με την χρήση σχοινιού και χρωμάτων εξαγόμενα αποκλειστικά με φυτά.

Ζωγραφική με βοτανικά χρώματα νερού σε ύφασμα

Με πινέλα και φυτικά χρώματα, τα παιδιά ζωγράφισαν μία υπέροχη τσάντα για να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους!

Christiana Vardakou

Η Χριστιάνα Βαρδάκου μοιράστηκε την αγάπη της για το μοντέρνο και το σύγχρονο, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές, μέσα από υπέροχα εργαστήρια στο The Ellinikon Experience Park.

Εργαστήριο Bundle Dyeing για παιδιά

Η τεχνική του bundle dyeing ή αλλιώς eco-printing είναι μία σύγχρονη τεχνική στην οποία χρησιμοποιούνται λουλούδια, φύλλα, ρίζες και φλοιοί από κορμούς για να γίνει εκτύπωση πάνω σε ύφασμα. Τα αποτελέσματα είναι πάντα απρόβλεπτα και έτσι είναι η τέλεια ευκαιρία για παιχνίδι και πειραματισμούς.

Στο εργαστήριο του Experience Park, τα παιδιά έβαψαν ένα 100% μεταξωτό μαντήλι!

Εργαστήριο Shibori για παιδιά

Το Shibori είναι μία αρχαία ιαπωνική τεχνική βαψίματος. Σε αυτή τη διαδικασία διπλώνεται το ύφασμα και δένεται με διάφορους τρόπους. Ανάλογα με το πως θα διπλωθεί, μπορούν να φτιαχτούν πολλά διαφορετικά συμμετρικά σχέδια. Στο εργαστήριο τα παιδιά χρησιμοποίησαν βαφές από δύο φυτά και έβαψαν τη δική τους tote bag!

Kids Radio

Tο Σάββατο και την Κυριακή, από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 19:00, στην Πλατεία Β, τα παιδιά δημιούργησαν, έμαθαν και έπαιξαν, με συνοδεία τη μουσική του Kids Radio!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στο Λασίθι: Τον βρήκαν νεκρό στην άκρη του δρόμουΧθες 22:08 | Ειδήσεις

Νεκρός βρέθηκε από δύο γυναίκες που περπατούσαν ένας άνδρας 35 περίπου ετών, στο Λασίθι. Τα πρώτα στοιχεία.

Κάρυστος – Ενδοοικογενειακή βία: Γυναίκα κατήγγειλε άγριο ξυλοδαρμό από τον άντρα τηςΣήμερα 06:38 | Ειδήσεις

Ποια ήταν η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα μετά από την απολογία του κατηγορούμενου συζύγου. Γιατί η ΕΛΑΣ συνέστησε στο θύμα την εγκατάσταση του panic button.

Βρετανία: Ανοίγουν οι κάλπες - Το εκλογικό σύστημα και το προβάδισμα των “Εργατικών”Σήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Μετά από 14 χρόνια των Συντηρητικών στην εξουσία, οι δημοσκοπήσεις εδώ και καιρό, δείχνουν τους Εργατικούς να προηγούνται στην εκλογική μάχη. 

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την ΠέμπτηΧθες 16:33 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα και πού θα ρίξει χαλάζι. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κάρυστος – Ενδοοικογενειακή βία: Γυναίκα κατήγγειλε άγριο ξυλοδαρμό από τον άντρα της06:50Βρετανία: Ανοίγουν οι κάλπες - Το εκλογικό σύστημα και το προβάδισμα των “Εργατικών”06:37ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη06:10Αυστραλία: Αγνοείται 12χρονος μετά από επίθεση κροκόδειλου23:59Ινδονησία: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε στομάχι πύθωνα23:49Κρήτη: Έκρυβε χασίσι σε... μάσκα μαλλιών (εικόνες)23:38Συνέδριο Economist - Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για την δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές23:27Wimbledon: Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στον 3ο γύρο23:14Προολυμπιακό: “Σαρωτική” Εθνική επικράτησε της Δομινικανής Δημοκρατίας23:0110 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωία22:49ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του22:36ΕΣΑΚΕ: Χωρίς All Star Game η νέα σεζόν22:22Δολοφονία στο Λασίθι: Τον βρήκαν νεκρό στην άκρη του δρόμου22:09Γάζα: Χωρίς σπίτια και χωρίς νερό οι άνθρωποι21:56Μυτιλήνη: Πετούσε drone κοντά σε αεροδρόμιο και συνελήφθη21:42Δημογραφικό: Αρνητικό για πρώτη φορά το πρόσημα θανάτων - γεννήσεων21:28Τέλος Χαρτοσήμου: Καταργείται για πάνω από 600 συναλλαγές21:15AnafiFF: Το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης με νέο…αέρα – Το πρόγραμμα (εικόνες)21:01Πιερία: Άνοιγε αυτοκίνητα, συνελήφθη, βρέθηκε φυγόποινος και για ληστεία (εικόνες)20:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο