LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2024 21:40

Κουτσούμπας από Γιάννενα: Με την ψήφο στο ΚΚΕ λέμε “ως εδώ”

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε σε συγκέντρωση στα Γίαννενα, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Δημήτρης Κουτσούμπας - Γιάννενα

Το μήνυμα, ότι «στις 9 Ιουνίου αξιοποιούμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας και σημαδεύουμε σωστά, ρίχνουμε ένα ηχηρό χαστούκι στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ, σε όσα μας κάνουν τον βίο αβίωτο», έστειλε από τα Ιωάννινα ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο 'Αλσος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στηλίτευσε τις πολιτικές της Ε.Ε, άσκησε σκληρή κριτική κυβέρνηση στην ΝΔ ,αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να πουν «φτάνει πια ως εδώ».

Απηύθυνε κάλεσμα, σε όσους στήριξαν το ΚΚΕ, η σκεφτήκαν σε προηγούμενες αναμετρήσεις να το ψηφίσουν και δεν το αποφάσισαν, σε όσους εκτιμούν την σταθερότητα των θέσεών του, πάντα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, σε όσους θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας, ακόμα και αντίθεσης στην ΕΕ, την οποία χαρακτήρισε λόμπι διαφθοράς και πολέμων. Ειδικότερα τόνισε:

«Αντί για Ένωση των λαών της Ευρώπης, είναι μια Ένωση των μονοπωλίων και των λόμπι της διαφθοράς, των πολέμων και φυσικά των αντιλαϊκών κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης. Τέτοια βέβαια ήταν πάντα και ξέρετε ότι το ΚΚΕ σας είπε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια.

Όλοι εσείς που θέλετε να κόψετε τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, για να μην μπορεί ο Μητσοτάκης από τις 10 του Ιούνη να μιλάει για ανανέωση της λαϊκής εντολής, όταν θα φέρνει νομοσχέδια που θα τσακίζουν κι άλλο το εισόδημα και τα δικαιώματά σας.

Αλλά και όλοι εσείς, που αισθάνεστε αριστεροί, προοδευτικοί και δεν μπορείτε πια να ανέχεστε τον πολιτικό εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με μια ηγεσία που πλέον δηλώνει απροκάλυπτα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ίδιες λέξεις με τα στελέχη της ΝΔ.

Όλοι εσείς και όλοι εμείς μαζί, αποτελούμε μια πολύ μεγάλη δύναμη!»

Ο κ. Κουτσούμπας με σκληρή γλώσσα μίλησε, για τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, «που διαπερνούν τις θέσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και με βάση τις οποίες διεκδικούν την ψήφο των εργαζομένων» και τις χαρακτήρισε , εργαλεία που μας γυρνούν στον εργασιακό μεσαίωνα.

«..Τι εννοούν ως 'βέλτιστο'; Τη δουλειά ήλιο με ήλιο, τα ανύπαρκτα «όρια» μεταξύ εργάσιμου και 'μη εργάσιμου' χρόνου, τη μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας με τις υπερωρίες που αμείβονται με ρεπό, τη διάλυση του όποιου προγραμματισμού για τους εργαζόμενους.

Μιλάμε για κανονικό 'ελευθέρας' στην εργοδοσία να ξεσαλώνει, με ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Κι αυτό το ονομάζουν πρόοδο, εκσυγχρονισμό στην ΕΕ, τη σύγχρονη σκλαβιά», τόνισε.

Για το επίμαχο ζήτημα της Υγείας ο γ.γ. του ΚΚΕ, επισήμανε, πως η στρατηγική της ΕΕ στην υγεία, ορίζει τη δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών, τη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων ως «αυτοτελώς χρηματοδοτούμενων μονάδων» και πρόσθεσε:

«Μη σας ξεγελούν τα όσα λέει ο Μητσοτάκης για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που πάνε στην Υγεία.

Δημήτρης Κουτσούμπας - Γιάννενα

Κάθε ένα από τα λίγα ευρώ που δίνονται στην υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης, από αυτό το υπερμνημόνιο της ΕΕ με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, προορίζεται να δώσει ώθηση στην κερδοφορία κατασκευαστικών και ενεργειακών ομίλων, με τις περιβόητες ενεργειακές αναβαθμίσεις σε νοσοκομεία».

Ο ψηφοφόρος την 9η Ιουνίου όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας δεν μπορεί να πάει στις κάλπες , χωρίς να έχει στο μυαλό του «τις επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις, τους δύο πολέμους που μαίνονται στην περιοχή μας και στους οποίους η ΕΕ πρωταγωνιστεί, με εμπλοκή και της χώρας μας» και συνέχισε:

«Η ΕΕ του πολέμου έχει δώσει ήδη εξοπλισμούς αξίας 100 δισ. ευρώ, από το υστέρημα των λαών της στο αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι στην Ουκρανία.

Έχει αποφασίσει τη μετατροπή της οικονομίας της σε «πολεμική οικονομία». Αρχηγοί κρατών-μελών της μιλούν πλέον ανοιχτά για αποστολή στρατευμάτων, αν και από ό,τι φαίνεται αυτά είναι ήδη εκεί.

Η ΕΕ έχει στείλει πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα προς υποστήριξη του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ, που συνεχίζει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή παίζει η χώρα μας, που έχει εκεί τη φρεγάτα Ύδρα, και έχει αναλάβει και τη διοίκηση μάλιστα της επιχείρησης.

Με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων, κάθε μέρα που περνάει, ο λαός μας χρεώνεται μισό εκατομμύριο ευρώ για αυτή την αποστολή της Φρεγάτας. Μισό εκατομμύριο που λείπει από τις δικές μας ανάγκες, λείπει από τα σχολεία, από τα νοσοκομεία, από την προστασία της ίδιας μας της ζωής.

Κάθε μέρα που περνάει, επίσης, το ελληνικό έδαφος, με τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που αξιοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς».

Δημήτρης Κουτσούμπας - Γιάννενα

Ο γ.γ. υπογράμμισε, πως μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα στείλει σαφές αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που δοκιμάζονται και πρώτα από όλους στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και σχολίασε την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη.

«Πήγε και ο Κασσελάκης στην Παλαιστίνη. Να κάνει και να πει τι; Ότι οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν στην ΕΕ το ψήφισμα για το δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ το Νοέμβρη, δίνοντας πράσινο φως για παραπέρα ματοκύλισμα;

Ότι ο ίδιος ήταν έτοιμος να συναντηθεί στις ΗΠΑ με το μεγαλύτερο αντιδραστικό ισραηλινό λόμπι;

Να πει, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - με υπουργούς τότε της Νέας Αριστεράς - αναβάθμισε τις σχέσεις της Ελλάδας με τους δολοφόνους; Μήπως τους έπιασε ο πόνος για το δράμα των Παλαιστινίων;

Απλά φοβήθηκαν μη τους πάρει κι αυτούς και τους σηκώσει η οργή του λαού μας, της νεολαίας μας, που από την πρώτη μέρα, μια φράση έχει στο στόμα: 'Λευτεριά στην Παλαιστίνη'».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να στείλουν στο Ευρωκοινοβούλιο «δοκιμασμένους αγωνιστές, που θα αποτελούν τη φωνή των πολλών, που θα δίνουν λόγο μονάχα στους εργαζόμενους, στον λαό και όχι στα λόμπι και στα κάθε λογής παράσιτα που του κλέβουν τον πλούτο. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού!».

Πηγή φωτογραφιών: 902.gr

Ειδήσεις σήμερα

Conference League: Απαγόρευση πτήσεων ελικοπτέρων και drones στην Αττική

ΔΥΠΑ - Μητσοτάκης για άτομα με αναπηρία: Μεγάλη προσπάθεια για νέες θέσεις εργασίας

Μαρούσι: Μαθητές πέταξαν κροτίδες σε σχολική αίθουσα και τραυμάτισαν καθηγήτρια


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία για διαρκή ειρήνη μέσω αξιόπιστων διαπραγματεύσεωνΣήμερα 15:32 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε τις σημαντικές παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία για την επισιτιστική ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο και τη σημασία της απρόσκοπτης παροχής βασικών διατροφικών προμηθειών.

Ελβετία - Σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία: Το τελικό ανακοινωθένΣήμερα 19:10 | Ειδήσεις

Ποια τα κυριότερα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν περίπου 80 χώρες και τι συμφώνησαν κατά την σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία που έγινε στην Ελβετία.

Κέρκυρα - Μαθράκι: Νεκρός ο τουρίστας που είχε χαθείΣήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Νεκρός εντοπίστηκε ο 55χρονος Αμερικανός τουρίστας που αναζητούσαν τις τελευταίες ημέρες στο Μαθράκι.

Σταρόβας: Μιλά για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του (βίντεο)Σήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Δημήτρης Σταρόβας στο πρώτο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο yοutube μετά την περιπέτεια της υγείας του.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και βοριάδες τη Δευτέρα19:30Ελβετία - Σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία: Το τελικό ανακοινωθέν 19:16Euro 2024: Ξύλο στο Γκελζενκίρχεν μεταξύ Άγγλων και Σέρβων οπαδών (βίντεο)19:03Συγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ωδείο Αθηνών για την Συμφωνία των Πρεσπών: Απαγορεύτηκε η πραγματοποίησή της 18:49Σταρόβας: Μιλά για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του (βίντεο)18:35Euro 2024: Η Ολλανδία κέρδισε την Πολωνία με ανατροπή18:22Γιορτή του Πατέρα: Η συγκινητική ανάρτηση της Πυροσβεστικής18:08ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών μέχρι και 21 Ιουνίου17:55Σύνοδος κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ελπίζει πως θα υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα17:41Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής που χτύπησε σε δύο αυτοκίνητα17:28ΗΠΑ - Ένοπλη επίθεση σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στο Μίσιγκαν: Ποιος είναι ο ύποπτος17:14Πέλλα - Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης: Ετάφη με τιμές ο έως τώρα αγνοούμενος17:01Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες16:47Κόρινθος: Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την θάλασσα (βίντεο)16:34Γιορτή του Πατέρα: Το τρυφερό βίντεο της Finos Film – “Μπαμπάκα μου να σε φιλήσω!”16:20Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη άνδρας για ναρκωτικά και όπλα – Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε οπλοστάσιο16:07Χανιά - Συμπλοκή σε μίνι μάρκετ: Πώς έζησε ο ιδιοκτήτης την επίθεση15:53Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία για διαρκή ειρήνη μέσω αξιόπιστων διαπραγματεύσεων15:39Ενδοοικογενειακή βία: Κρατείται ο γνωστός δικηγόρος που φέρεται να ξυλοκόπησε την σύζυγό του 15:24Γαλλία: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της Ακροδεξιάς (εικόνες)15:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο