LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2024 18:44

Καύσιμα: Στα ύψη οι τιμές παρά την διεθνή αποκλιμάκωσή τους

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό ακρίβειας στα καύσιμα αφού οι τιμές ξεπερνούν σταθερά τόσο τον μέσο όρο της Ευρωζώνης όσο και της Ευρώπης των 27 κρατών-μελών.

Καύσιμα - Βενζίνη

Στα ύψη παραμένουν οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας παρά τη σημαντική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Τι κι αν το πετρέλαιο Brent υποχώρησε στα 83 δολάρια το βαρέλι από τα 92 δολάρια στις αρχές Απριλίου; Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης πέφτει… με ρυθμούς χελώνας αφού παραμένει καρφωμένη στα υψηλά επίπεδα του €1,91.

ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Αρχές Ιανουαρίου 2022 μάλιστα που το Brent κινούνταν σε παρόμοια με τα σημερινά επίπεδα, η τιμή της βενζίνης ήταν σημαντικά χαμηλότερη και συγκεκριμένα στα €1,76.

ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής, δήλωσε πως «ο ένας λόγος είναι το ότι τα προϊόντα διαπραγματεύονται ανεξάρτητα στα διεθνή χρηματιστήρια, δηλαδή οι βενζίνες και το πετρέλαιο ανάλογα με τη ζήτηση που υπάρχει ανεβάζουν ή κατεβάζουν τιμή. Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχουν κρυφές χρεώσεις οι οποίες έρχονται προ ή κατά τη διύλιση. Στην ελληνική αγορά έχει επιβληθεί πλαφόν οπότε εταιρίες χονδρικής και πρατήρια καυσίμων δεν μπορούν να ανεβάσουν το περιθώριο κέρδους τους».

Η διαφορά στις τιμές ανά περιοχή είναι αξιοσημείωτη. Την ώρα που στην Αττική η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται στα €1,87, στις Κυκλάδες αγγίζει τα €2,16 και στα Δωδεκάνησα τα €2 ευρώ/λίτρο.
ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Η Ελλάδα άλλωστε συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό ακρίβειας στα καύσιμα αφού οι τιμές ξεπερνούν σταθερά τόσο τον μέσο όρο της Ευρωζώνης όσο και της Ευρώπης των 27 κρατών-μελών.

ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Είναι μάλιστα η τρίτη ακριβότερη χώρα στην ΕΕ μετά την Ολλανδία και τη Δανία.

ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Οι υπερβολικοί έμμεσοι φόροι είναι ένας λόγος που καθιστά την βενζίνη ακριβότερη στη χώρα μας, αφού στα €20 βενζίνης τα €11 πάνε… υπέρ πίστεως και πατρίδας.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι και η προ φόρων τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα… παραμένει στα ύψη μιας και διαμορφώνεται στα €0,86/λίτρο, τιμή που συνιστά την έβδομη ακριβότερη στην Ευρώπη.

Ειδήσεις σήμερα

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Είμαι ο επόμενος Πρωθυπουργός, ο Τσίπρας “τελείωσε” με την πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντησε την πριγκίπισσα της Ιαπωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Μαρούσι: Μαθητές πέταξαν κροτίδες σε σχολική αίθουσα και τραυμάτισαν καθηγήτρια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο