LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2024 18:44

Καύσιμα: Στα ύψη οι τιμές παρά την διεθνή αποκλιμάκωσή τους

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό ακρίβειας στα καύσιμα αφού οι τιμές ξεπερνούν σταθερά τόσο τον μέσο όρο της Ευρωζώνης όσο και της Ευρώπης των 27 κρατών-μελών.

Καύσιμα - Βενζίνη

Στα ύψη παραμένουν οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας παρά τη σημαντική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Τι κι αν το πετρέλαιο Brent υποχώρησε στα 83 δολάρια το βαρέλι από τα 92 δολάρια στις αρχές Απριλίου; Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης πέφτει… με ρυθμούς χελώνας αφού παραμένει καρφωμένη στα υψηλά επίπεδα του €1,91.

ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Αρχές Ιανουαρίου 2022 μάλιστα που το Brent κινούνταν σε παρόμοια με τα σημερινά επίπεδα, η τιμή της βενζίνης ήταν σημαντικά χαμηλότερη και συγκεκριμένα στα €1,76.

ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής, δήλωσε πως «ο ένας λόγος είναι το ότι τα προϊόντα διαπραγματεύονται ανεξάρτητα στα διεθνή χρηματιστήρια, δηλαδή οι βενζίνες και το πετρέλαιο ανάλογα με τη ζήτηση που υπάρχει ανεβάζουν ή κατεβάζουν τιμή. Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχουν κρυφές χρεώσεις οι οποίες έρχονται προ ή κατά τη διύλιση. Στην ελληνική αγορά έχει επιβληθεί πλαφόν οπότε εταιρίες χονδρικής και πρατήρια καυσίμων δεν μπορούν να ανεβάσουν το περιθώριο κέρδους τους».

Η διαφορά στις τιμές ανά περιοχή είναι αξιοσημείωτη. Την ώρα που στην Αττική η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται στα €1,87, στις Κυκλάδες αγγίζει τα €2,16 και στα Δωδεκάνησα τα €2 ευρώ/λίτρο.
ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Η Ελλάδα άλλωστε συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό ακρίβειας στα καύσιμα αφού οι τιμές ξεπερνούν σταθερά τόσο τον μέσο όρο της Ευρωζώνης όσο και της Ευρώπης των 27 κρατών-μελών.

ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Είναι μάλιστα η τρίτη ακριβότερη χώρα στην ΕΕ μετά την Ολλανδία και τη Δανία.

ΚΑΡΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΤΙΜΕΣ

Οι υπερβολικοί έμμεσοι φόροι είναι ένας λόγος που καθιστά την βενζίνη ακριβότερη στη χώρα μας, αφού στα €20 βενζίνης τα €11 πάνε… υπέρ πίστεως και πατρίδας.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι και η προ φόρων τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα… παραμένει στα ύψη μιας και διαμορφώνεται στα €0,86/λίτρο, τιμή που συνιστά την έβδομη ακριβότερη στην Ευρώπη.

Ειδήσεις σήμερα

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Είμαι ο επόμενος Πρωθυπουργός, ο Τσίπρας “τελείωσε” με την πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντησε την πριγκίπισσα της Ιαπωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Μαρούσι: Μαθητές πέταξαν κροτίδες σε σχολική αίθουσα και τραυμάτισαν καθηγήτρια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο