Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: Ντεκόρ για selfie το ταξίδι στα παλαιστινιακά εδάφη
Για την ακρίβεια, την κριτική της αντιπολίτευσης, την διαρροή των email, τα Τέμπη, την Τουρκία αλλά και την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στα παλαιστινιακά εδάφη, μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο OPEN στρέφοντας τα πυρά του στην αντιπολίτευση για αρκετά ζητήματα.
Αρχικά, για την τιμή της φέτας που έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως η αναφορά του πρωθυπουργού αφορούσε στα 500 γραμμάρια και πως συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όταν μιλάμε για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, είναι ακόμα μεγαλύτερη εξαπάτηση αυτό που συμβαίνει. Γιατί σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, προσπαθούν κάποιοι να το εργαλειοποιήσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Δεν εξυπηρετεί κάτι αυτή η τακτική», σχολίασε ρίχνοντας «καρφιά» στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη επισήμανε πως «δεν ζούμε σε γυάλα και δεν έχουμε αυταπάτες πως λύθηκαν όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα. (…) Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα αλλά αυτό που προσπαθούμε να αναδείξουμε είναι πως η Ελλάδα σε μια περίοδο σύνθετων, εισαγόμενων κρίσεων, έχει καταφέρει να είναι σε καλύτερο σημείο σε πολλά επιμέρους πεδία από ότι ήταν». Τόνισε επίσης πως «αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πληθωριστική κρίση».
«Η αντιπολίτευση πρέπει να μας πει ποια επιδόματα δεν θα έπρεπε να δίνουμε»
«Όταν έρχεται ένας πολιτικός αρχηγός και λέει ‘εγώ θέλω να μηδενίσω τον ΦΠΑ, να επαναφέρω 13ο και 14ο μισθό’, πρέπει να λέει πόσο κοστίζει. Γιατί κοστίζει, από πού θα πάρει τα λεφτά; Δηλαδή, να καταργήσω ένα επίδομα. Θα αυξήσω έναν άλλον φόρο. Αν δεν τα λέει όλα αυτά, δεν έχει καμία αξία αυτή η πρόταση. Ο λόγος που ενώ είμαστε μια κυβέρνηση που μειώσει ή καταργήσει πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές, σε βάθος 5ετίας και στη δεύτερη 4ετία το κάνουμε, δεν θεωρούμε πως αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Ο ένας είναι γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά, είναι δημοσιονομικός και ο δεύτερος είναι πως έχει φανεί και σε άλλες χώρες που έχει γίνει πως αυτό δεν φτάνει στον καταναλωτή», συνέχισε.
«Η αντιπολίτευση πρέπει να μας πει ποια επιδόματα δεν θα έπρεπε να δίνουμε», είπε, δίνοντας ως παράδειγμα την αύξηση των επιδομάτων στις μητέρες. «Αν ακολουθούσαμε μια κατά κανόνα επιδοματική πολιτική θα την άκουγα αυτή την κριτική. Κυρίως ακολουθούμε μια πολιτική με αύξηση των εισοδημάτων, με μόνιμα μέτρα», επισήμανε και τόνισε πως ο στόχος είναι ο «κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ».
«Εξετάζεται η εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους»
Για την εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «είναι κάτι το οποίο έχουμε πει πως θα το εξετάσουμε και το αρμόδιο υπουργείο το κοιτάει. Τους επόμενους μήνες, τα αρμόδια υπουργεία σε υπουργικό συμβούλιο, θα παρουσιάσουν ένα πλέγμα πολιτικών κατά του δημογραφικού και των παρεπόμενων ζητημάτων, όπως το στεγαστικό. Η έμφαση της πολιτικής μας είναι σε όσους θέλουν να κάνουν και άλλο παιδί».
Για την υπόθεση διαρροής των email των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «δύο πράγματα είχαμε πει και επιβεβαιώνονται και τα δύο. Είχαμε μιλήσει για τον χρόνο της διαρροής. Αυτό που συνέβη, συνέβη μεταξύ των δύο εκλογών του 2023. Επιβεβαιωθήκαμε. Το δεύτερο που είχαμε πει είναι ότι δεν είχε σχέση με κάποια εκλογική διαδικασία. Είτε των βουλευτικών εκλογών του 2023, είτε της επιστολικής ψήφου. Σε ένα υπαρκτό πρόβλημα προσωπικών δεδομένων, η αντιπολίτευση προσπαθούσε να χτίσει υπόθεση άλλης τάξεως μεγέθους, κινδύνου των εκλογών. Αυτό καταρρίπτεται πανηγυρικά και αυτό είναι σημαντικό για την δημοκρατία μας. Ήταν πολύ επικίνδυνη αυτή η ρητορική. Έπρεπε να έρθει η αρμόδια αρχή για να σταματήσει αυτή τη σπέκουλα που δεν είχε προηγούμενο».
Για το αίτημα της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε «να το ζητά αυτό επειδή εικάζει η αντιπολίτευση ότι λέμε ψέματα, είναι βιαστικό αλλά είναι μια επιθετική λογική. Το να επιμένει σε αυτό το αίτημα, ενώ (η διαρροή) έγινε όταν είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση και η κυρία Κεραμέως ήταν υποψήφια βουλευτής, ούτε καν υπουργός Παιδείας, φτάνει σε ένα σημείο να χάνουν και τα αιτήματα το νόημά τους. Την λέξη παραίτηση την έχουν κάνει να έχει χάσει την αξία της. Το ζήτημα είναι γι΄αυτόν ή αυτήν που έδωσε τη λίστα».
Για την καταγγελία του Νίκου Πλακιά, πατέρα των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, πως οι άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού προπηλάκισαν την κόρη του και άλλα νέα παιδιά που έκαναν την διαμαρτυρία την ώρα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Η επικοινωνία που έπρεπε να γίνει έχει γίνει. Δεν είναι κάποια πολιτική ευθύνη, αλλά ζήτημα της φρουράς. Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν. Ειδικά στην υπόθεση των Τεμπών υπάρχει ευαισθησία. Ο κ. Πλακιάς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει τον πόνο του και την οργή του και το μόνο που θέλει είναι δικαιοσύνη. Υπάρχει απόλυτος σεβαστός στους ανθρώπους αυτούς και το αίτημα είναι κοινό. Δικαιοσύνη χωρίς αστερίσκους αμερόληπτα και χωρίς να καπηλευόμαστε ειδικά προεκλογικά αυτή την υπόθεση. Είναι ιερό καθήκον της πολιτείας να αφήσει την δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει την δουλειά της».
Για το τουρκικό αφήγημα περί "Γαλάζιας πατρίδας" που πλέον διδάσκεται και στα σχολεία, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε πως «δεν υποχωρούμε ούτε στο ελάχιστο για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» και πως «δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζεται η κοινή λογική, η ιστορική αλήθεια», φέροντας ως παράδειγμα την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
"Διπλωματκή αστοχία το ταξίδι του Κασσελάκη" - Κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στα παλαιστινιακά εδάφη, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «μια διπλωματική αστοχία γιατί αν ο στόχος σου είναι να εκτονωθεί η κατάσταση, πρέπει να συναντήσεις και την άλλη πλευρά. Το Ισραήλ ήταν αυτό που δέχτηκε επίθεση από την τρομοκρατική Χαμάς. Σφαγιάστηκαν άνθρωποι, βιάστηκαν γυναίκες, σκοτώθηκαν παιδιά. Προφανώς και λέμε πως πρέπει να υπάρξει κατάπαυση πυρός, να προστατευτούν οι άμαχοι. Όλοι είμαστε στην ίδια σελίδα σε αυτό».
Ακόμη εξαπέλυσε πυρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ήταν αφορμή για ακόμη έναν προεκλογικό αγώνα. Ντεκόρ για σέλφι. Ήταν άλλη μια ευκαιρία να γίνει μια περιοδεία δίπλα σε δυστυχισμένους ανθρώπους. Να έχεις την δυστυχία, τον πόνο σου, και να έχεις και τον Κασσελάκη να θέλει να κάνει προεκλογικό αγώνα. Αυτό δεν βοηθάει στην επίλυση κανενός ζητήματος».
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη έπεσε, για μία ακόμη φορά, πολύ χαμηλά. Ευκαιρία για selfie σου δίνεται όταν συναντάς στημένα στο δρόμο δήθεν πολίτες, στην πραγματικότητα όμως κομματικά στελέχη που σε αποθεώνουν. Όταν επισκέπτεσαι δήθεν τυχαία σπίτια όπου σε περιμένουν ευχαριστημένοι πολίτες, οι οποίοι όμως είναι στην πραγματικότητα κομματικά στελέχη. Όταν ταξιδεύεις για δήθεν πολιτικούς λόγους σε πανάκριβα θέρετρα με την «χορηγία» των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι οι πραγματικές ευκαιρίες για selfie. Σίγουρα δεν επιλέγεις να το κάνεις σε μία εμπόλεμη ζώνη, όπου οι άνθρωποι βιώνουν την απόλυτη τραγωδία για την οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (όπως σε όλα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα) παίζει τον ρόλο του απλού θεατή».
Εμίρης του Κατάρ - Αλ Θάνι: Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και η σημασία της
Ενδοοικογενειακή βία: 1000 κλήσεις και εκατοντάδες συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα
Πρέσβης του Ισραήλ κατά Κασσελάκη με αιχμές για την επίσκεψη μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη