LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2024 09:47 | Ανανέωση: 28 Μαΐου 2024 10:30

Κέρκυρα - Τέμπη: Ο Μητσοτάκης, η αδελφή των διδύμων και η ένταση στην ομιλία (εικόνες)

Επεισόδιο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στην αδερφή των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη. Τραμπουκισμό από αστυνομικούς καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς.

Μητσοτάκης - επεισόδιο - Κερκυρα

Ένα απρόσμενο επεισόδιο, διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κέρκυρα, όταν μία γυναίκα φώναζε για «δικαιοσύνη», με αποτέλεσμα να προκληθεί στιγμιαία ένταση.

«Συγνώμη, δημοκρατία δεν έχουμε;», ακούστηκε μία γυναικεία φωνή από το πλήθος, με τον πρωθυπουργό να απαντά.

«Κοιτάξτε να δείτε, αυτή τη στιγμή το να στεκόμαστε… Κοιτάξτε να δείτε, κυρία μου. Αν θέλετε να έρθετε εδώ και να κάνετε φασαρία, είναι δικαίωμα σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σε αυτούς οι οποίοι ήρθαν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα -σας άκουσα, σας απάντησα- δημοκρατία και το άλλο. Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Να το μάθετε αυτό».

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η πρωταγωνίστρια του επεισοδίου με τον Πρωθυπουργό, είναι η αδελφή των διδύμων, Θωμαΐδας και Χρύσας Πλακιά, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα  στα Τέμπη.

Η αδελφή των αδικοχαμένων διδύμων σπουδάζει στην Κέρκυρα και πήγε μαζί με συμφοιτητές της στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, φορώντας άσπρα μπλουζάκια, στα οποία είχαν γράψει πάνω συνθήματα για τα Τέμπη και για δικαιοσύνη.

Με αφορμή το περιστατικό, ο πατέρας Νίκος Πλακιάς, έκανε ανάρτηση στο Χ παραθέτοντας και φωτογραφίες με μελανιές από την επέμβαση των ανδρών της ασφάλειας του πρωθυπουργού. Αναλυτικά αναφέρει:

Σήμερα ο πρωθυπουργός βρισκότανε στην Κέρκυρα για την προεκλογική του περιοδεία. Στην Κέρκυρα τυγχάνει και σπουδάζει η κόρη μου. Μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν (τι να προκαλέσουν 7 φοιτητές, 4 αγόρια και 3 κορίτσια μέσα σε δεκάδες ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και αστυνομικούς ?? πήγανε να ακούσουν τον πρωθυπουργό κι αν γινότανε η κόρη μου ήθελε αν μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση όπως κάνανε όλοι οι παρεβρισκομενοι. Βέβαια δεν απάντησε και ούτε καν έδωσε σημασία. Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομακρύνανε βίαια με μπροστάρη αυτόν στην φωτογραφία ο οποίος τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω….

… Θα ήθελα κύριε πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους. Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία τον φασισμό και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους. Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές τις και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες τις προσωπικής φρουράς σας.

ΥΓ: Θα ήθελα όποιος γνωρίζει τα στοιχεία του (κύριου) στην φωτογραφία να με ενημερώσει η αν γίνεται να με φέρει σε επαφή μαζί του.

Για την καταγγελία του Νίκου Πλακιά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο OPEN, σχολίασε ότι «Η επικοινωνία που έπρεπε να γίνει έχει γίνει. Δεν είναι κάποια πολιτική ευθύνη, αλλά ζήτημα της φρουράς. Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν. Ειδικά στην υπόθεση των Τεμπών υπάρχει ευαισθησία. Ο κ. Πλακιάς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει τον πόνο του και την οργή του και το μόνο που θέλει είναι δικαιοσύνη. Υπάρχει απόλυτος σεβαστός στους ανθρώπους αυτούς και το αίτημα είναι κοινό. Δικαιοσύνη χωρίς αστερίσκους αμερόληπτα και χωρίς να καπηλευόμαστε ειδικά προεκλογικά αυτή την υπόθεση. Είναι ιερό καθήκον της πολιτείας να αφήσει την δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει την δουλειά της».

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται «Η τραγωδία των Τεμπών συνεχίζει να πονάει τους πολίτες και η συγκάλυψη σε αυτό το αδιανόητο έγκλημα έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους τραγικούς συγγενείς των θυμάτων. Σαν να μην έφθανε η συγκάλυψη, πλέον έχουμε και τη χθεσινή αισχρή επίθεση στην Κέρκυρα μίας εκ των συγγενών που ήθελε να εκφράσει τη διαμαρτυρία της την ώρα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να σιωπήσει ή να ζητήσει συγγνώμη, επιχείρησε να  δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας για μία ακόμη φορά ψέματα.  Αρχικά είπε πως δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πως ανάμεσα σε κείνους που διαμαρτύρονταν ήταν συγγενείς θυμάτων, λες κι αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση του ίδιου και της ασφάλειας του. Έφτασε μάλιστα να πει ψέματα πως δήθεν ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να τους αφήσουν να μιλήσουν, ενώ ακούγεται καθαρά στο βίντεο να απευθύνεται στην συγγενή των θυμάτων με απαξιωτικό και αλαζονικό ύφος.  Η λέξη ντροπή είναι ίσως μικρή για να τους χαρακτηρίσει».


Ειδήσεις σήμερα:

Εμίρης του Κατάρ - Αλ Θάνι: Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και η σημασία της

Ενδοοικογενειακή βία: 1000 κλήσεις και εκατοντάδες συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα

Πρέσβης του Ισραήλ κατά Κασσελάκη με αιχμές για την επίσκεψη μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπεισόδια με κρότου λάμψης και χημικά στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο (εικόνες)Σήμερα 11:59 | Ειδήσεις

Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για «αντιπαιδαγωγικά και ταξικά μέτρα» που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

Άλιμος: 15χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς μέσα σε γυμναστήριο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων "Αγία Σοφία"Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Ο 15χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρό βρέφος - Το μετέφερε η γιαγιά του στο Κέντρο ΥγείαςΣήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Στο νοσοκομείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Θάνατος 16χρονης στο Γκάζι: Η ανακοίνωση του Υπουργείου ΥγείαςΣήμερα 09:48 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου για την υπόθεση της 16χρονης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες του κυκλώματος με τις παράνομες επιδοτήσεις12:46Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει προσφυγή για να αποκτήσουν οι δημοσιογράφοι πρόσβαση στη Γάζα12:32ΕΛ.ΑΣ. για θάνατο 16χρονης στο Γκάζι: Δεν προκύπτει τηλεφωνική ενημέρωση12:18Επεισόδια με κρότου λάμψης και χημικά στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο (εικόνες)12:04Γκάζι: Εν αναμονή των τοξικολογικών για τα αίτια θανάτου της 16χρονης 11:50Κως: 79χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι τη σύζυγό του11:36Τραμπ: Ο Σι μπορεί να έχει μεγάλη επιρροή στον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία11:22Γάζα: Ο υποσιτισμός των εγκύων και των βρεφών θα έχει συνέπειες για γενιές ολόκληρες11:08Ουγκάντα: 46 Νεκροί μετά από την σύγκρουση δύο λεωφορείων (εικόνες)10:54Άλιμος: 15χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς μέσα σε γυμναστήριο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων "Αγία Σοφία"10:41Ασύλληπτη κτηνωδία στην Ηλεία: Σκύλος βασανίστηκε και κακοποιήθηκε10:27Θεσσαλονίκη: Τέλη Νοεμβρίου ξεκινούν τα δρομολόγια του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου10:13Θάνατος 16χρονης στο Γκάζι: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας09:59Όλγα Κεφαλογιάννη - Καλημέρα Ελλάδα: Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και το επόμενο στοίχημα για τον τουρισμό09:45Κίνηση στους δρόμους: 30 λεπτά καθυστερήσεις στην Αττική οδό09:31Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρό βρέφος - Το μετέφερε η γιαγιά του στο Κέντρο Υγείας09:17Ζάκυνθος: Εντοπισμός και διάσωση 63 μεταναστών09:03Ο Παναθηναϊκός ψάχνει άλλο ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο Ρότερνταμ08:49Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη για χρόνια - Την βασάνιζε και της έπαιρνε χρήματα08:35Γκάζι - Συγγενής 16χρονης στο Καλημέρα Ελλάδα: Θα τους πιάσουν και μετά τι; Θα ανοίξουν άλλο μαγαζί;08:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο