LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Μαΐου 2024 08:48

Κρέστενα: “Αστυνομικοί” από την Αθήνα λήστεψαν Ρομά

Ολόκληρη «επιχείρηση» έστησαν οι δράστες της «χρυσής» κλοπής στον καταυλισμό της Ηλείας.

Ρομά - καταυλισμός Ρομά

Οι ληστές φαίνεται πως ήταν καλά διαβασμένοι για το τί… έκρυβε το ανδρόγυνο στο σπίτι τους στο χωριό… 75.000 ευρώ μετρητά, χρυσές λίρες Αγγλίας, και μια συλλογή παλαιών σπάνιων χαρτονομισμάτων μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο, με τη συνολική αξία να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Αυτή ήταν και η λεία τους.

Οι τέσσερις από τους πέντε συνολικά ληστές των Κρεστένων, έφθασαν μία ημέρα πριν κάνουν τη ληστεία, δηλαδή στις 14 του Απρίλη, ημέρα Κυριακή, στον Πύργο. Συνάντησαν τον πέμπτο συνεργό τους, όπου και τους φιλοξένησε σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην περιοχή -εκεί όπου είχε στηθεί και το… αρχηγείο τους. Ο πέμπτος συνεργός, από τον Πύργο, που λόγω επαγγέλματος κινείται σε περιοχές της Ηλείας και έχει “χαρτογραφήσει” διαδρομές -όπως αποδείχθηκε- ήταν κι αυτός που γνώριζε πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις… Όπως για παράδειγμα τον… θησαυρό που κρυβόταν στο σπίτι του ζευγαριού στα Κρέστενα.

Δευτέρα, 15 Απριλίου. Οι ληστές με το λευκό τζιπ που είχαν νοικιάσει από εταιρία leasing στην Αθήνα, πήγαν στα Κρέστενα, στο σπίτι του ζευγαριού. Εκεί βρίσκουν μόνο την 67χρονη γυναίκα καθώς ο σύζυγός της απουσίαζε και ξεκινούν τη… δράση τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το θύμα στις Αρχές, είδε από το παράθυρό της κουζίνας ένα αυτοκίνητο να παρκάρει στην αυλή της… Ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και πήγε στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας… Της χτύπησε την πόρτα, της είπε ότι είναι αστυνομικός και πως τη χρειάζονται για εμπλοκή του συζύγου της σε ποινική υπόθεση… Η αφέλειά της, την έκανε να τον πιστέψει, του άνοιξε την πόρτα και τον οδήγησε στην κουζίνα… Από τα λεγόμενά του, η άτυχη γυναίκα κατάλαβε πως ο εν λόγω άνδρας, δεν είναι αστυνομικός… Ενστικτωδώς, πήγε στον υπνοδωμάτιο και είδε έναν από τους συνεργούς να σπρώχνουν το χρηματοκιβώτιο προς την έξοδο… Τότε οι ληστές την χτύπησαν και την ακινητοποίησαν, πήραν τα κλοπιμαία και το έβαλαν στα πόδια.

Αμέσως μετά τη ληστεία οι τέσσερις δράστες, όπως προκύπτει επέστρεψαν στην Αττική, ενώ ο πέμπτος, ο Πυργιώτης, πήγε αρχικά στην περιοχή των Φιλιατρών στη Μεσσηνία και στη συνέχεια στο νησί της Ζακύνθου, εκεί όπου εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς και του πέρασαν χειροπέδες.

Ρομά - καταυλισμός Ρομά

Τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου που χειρίστηκαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση, με τη μεθοδική τους έρευνα, τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους αλλά και με την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού που συνέλεξαν, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία των ληστών. Οι τέσσερις ηλικιών 23, 27, 28 και 40 ετών ζουν σε περιοχές της Αττικής ενώ ο πέμπτος, ο 45χρονος ζει στον Πύργο.

Σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Γρηγόρης Κατσώλης, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους συναδέλφους του για την επιτυχία τους, σημειώνοντας πως «…η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υ.Α Πύργου για την εξιχνίαση ληστείας, η οποία έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 15.04.2024 στα Κρέστενα Ηλείας, σε βάρος 67χρονης ημεδαπής απο την κατοχή της οποίας αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ. Ειδικότερα μετά απο ενδελεχή έρευνα οι συνάδελφοι της Υ.Α Πύργου προέβησαν στην πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων τεσσάρων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση των άρθρων 380 & 45 Π.Κ ” Ληστεία κατά συναυτουργία”, ενώ συγκατηγορούμενος για παράβαση άρθρων 46 & 380 Π.Κ ” Άμεση συνέργεια σε Ληστεία, τυγχάνει και ένας επιπλέον 40χρονος ημεδαπός. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία των συναδέλφων της Υ.Α Πύργου, οι οποίοι καθ’ όλη την διάρκεια της διενεργηθείσας προανάκρισης επέδειξαν μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και υπομονή καταφέρνοντας έτσι να προβούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως έχουμε τονίσει και κατά το παρελθόν το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας ,παρά τα ομολογουμένως τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, αγωνίζεται καθημερινά για την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να διαφυλαχτεί το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Πηγή: patrisnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εμίρης του Κατάρ - Αλ Θάνι: Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και η σημασία της 

Ενδοοικογενειακή βία: 1000 κλήσεις και εκατοντάδες συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα

Πρέσβης του Ισραήλ κατά Κασσελάκη με αιχμές για την επίσκεψη μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πορτογαλία: Με Ιωαννίδη η Σπόρτινγκ 4-1 στο Γκιμαράες08:34Καλπάζει… ο χρυσός – έσπασε το φράγμα των 4.500 ανά ουγγιά08:20Επιδείνωση του καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν08:06Γκρέτα Τούνμπεργκ: Συνελήφθη σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Λονδίνο07:52Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών07:38Άλιμος: Αυτοκίνητο έπεσε σε κατάστημα και τραυμάτισε υπάλληλο07:24Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την εορταστική περίοδο07:10ΗΠΑ: Νεκρός αστυνομικός σε ανταλλαγή πυρών σε κτήριο της Τροχαίας06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Δεκεμβρίου06:42Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Βρετανία: Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για σχεδιασμό επίθεσης στην εβραϊκή κοινότητα της Αγγλίας23:59ΟΗΕ: Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβιάσεις του Ιράν στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας23:49Ηράκλειο: Αγροτοκτηνοτρόφοι πέταξαν φύλλα από ελιές έξω από την Περιφέρεια Κρήτης (εικόνες)23:35Τουρκία: Αύξηση κατά 27% του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου23:20Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας23:06Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης22:53Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην πόλη Σιβέρσκ - Οπισθοχώρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα22:39Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι έκανε... Χριστούγεννα στο Κάουνας22:25Μητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή Κυριακού22:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο