LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2024 18:17 | Ανανέωση: 26 Μαΐου 2024 18:27

Κασσελάκης από Δυτική Όχθη: Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Στη Δυτική Όχθη περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Κασσελάκης - Βηθλεέμ - Δυτική Όχθη

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντησή του το μεσημέρι της Κυριακής 26/5 με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, στη Βηθλεέμ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε συγκεκριμένα:

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Κασσελάκης - Βηθλεέμ - Δυτική Όχθη

Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πάνω απ'όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Κασσελάκης - Βηθλεέμ - Δυτική Όχθη

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ βρέθηκαν ο Στέφανος Κασσελάκης και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιούν από σήμερα, Κυριακή 26/5/24, διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους.

Κασσελάκης - Βηθλεέμ

Ο καταυλισμός του Αλ Άιντα άλλωστε, στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κέιτ Μίντλετον: “Μπορεί να μην κάνει δημόσια εμφάνιση για το υπόλοιπο της χρονιάς”

Conference League: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον τελικό

Θάνατος ανήλικης στον ΒΟΑΚ: Αρνήθηκε να την κηδεύσει η Εκκλησία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο