LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2024 12:09

Ανδρουλάκης: Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

«Ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης - Καρδίτσα

Αισιόδοξος για επιτυχία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις Ευρωεκλογές δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία».

«Η «δημοσκόπηση» στην κοινωνία που τα στελέχη μας και εγώ κάνουμε καθημερινά, μας κάνει πολύ αισιόδοξους. Είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ και στις 9 Ιουνίου θα είναι στην όχθη των νικητών είτε το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές είτε οι εθνικές του 2023. Η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, που θα ενισχυθεί, θα μετατραπεί σε κυβερνητική τροχιά μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές» αναφέρει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προσθέτει πως ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά. Δεν πείθεται πια από το άλλοθι του 41%. «Είναι στο χέρι μας να πείσουμε την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της και να δώσει προοπτική ζωής, αξιοπρέπεια και ελπίδα σε όλους», σημειώνει.

Υπογραμμίζει ότι «το επίδικο στις ευρωεκλογές είναι να σταλεί ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του 41% και να ενισχυθεί η αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση», ενώ συμπληρώνει πώς «αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, μπορεί να ενοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση την επόμενη ημέρα. Είμαστε το μόνο αξιόπιστο κόμμα που μπορεί να δημιουργήσει εκείνες τις κοινωνικές συμμαχίες που θα επιτύχουν την αναγέννηση της κεντροαριστεράς με όρους πολιτικούς και όχι με τους όρους της showbiz.»

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει πώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι ένα διακοσμητικό όργανο, οπότε με την ψήφο τους οι πολίτες καθορίζουν κρίσιμους συσχετισμούς για το μέλλον της πατρίδας μας και της Ευρώπης καθώς αντιπαρατίθενται η αντίληψη των συντηρητικών δεξιών κομμάτων της λιτότητας, του «λίγο μαζί και πολύ χώρια» και εκείνη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που θέλει ενίσχυση των κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων αλληλεγγύης και την προστασία του κοινωνικού κράτους. «Στις 9 Ιουνίου λοιπόν οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν ποια Ευρώπη θέλουν. Πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» .

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι θέτει ως προτεραιότητα την επικοινωνία και όχι την ουσία παρατηρώντας ότι το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα να είναι αντιμέτωπη με πολύ δυσμενείς εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα. Υποστηρίζει ότι υποβαθμίζει τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας αναφέροντας μόνο τη θετική ατζέντα, όσον δε αφορά στη Βόρεια Μακεδονία φάνηκαν τα όρια της προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών και στο ζήτημα της προστασίας της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως λειτούργησε ως κομματάρχης και όχι ως πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος ένα εθνικό θέμα για τις εκλογικές του επιδιώξεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμπάκα: Κτηνοτρόφος πέθανε όταν καταπλακώθηκε από την “γουρούνα” του

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία: Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο που χτύπησε την σύντροφό του14:29Απάτη – Κέρκυρα: Έτσι της πήραν δεκάδες χιλιάδες ευρώ14:15Φυλακές Κορυδαλλού: Αιματηρή συμπλοκή - πληροφορίες για νεκρό14:02Κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το “μαύρο χρήμα”13:48Ερντογάν: Κατηγορεί την Δύση ότι υποστηρίζει το Ισραήλ και δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Λιβάνου13:35Μάθιου Πέρι: Κατηγορίες σε βάρος πολλών ατόμων αναμένονται για τον θάνατο του13:21Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν με ρόπαλο και τον λήστεψαν13:08Τραμπ: Το σχέδιο του σε περίπτωση επικράτησης στις εκλογές12:54Ηράκλειο: Τα έσπασε όλα και τραυμάτισε αστυνομικό κατά την προσαγωγή του12:41Φωτιές στον Ασπρόπυργο και τη Λακωνία12:27Μητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγια12:14Copa America: Επόπτης κατέρρευσε λόγω ζέστης στο ματς Καναδάς - Περού (βίντεο)12:00Ρέθυμνο: Φωτιά στα Τρία Μοναστήρια11:47Βραζιλία: Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μαριχουάνας για προσωπική χρήση11:34Τιμολόγια ρεύματος – Σκυλακάκης: Οι τιμές τον Ιούλιο θα είναι στα ίδια επίπεδα με του Ιανουαρίου11:20Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία του11:07Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία10:53Αγία Παρασκευή: Προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγοράκι που είχε βγει βόλτα με την μητέρα του 10:40Ναυπακτία – Canadair: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το “πληγωμένο” φτερό10:26Θεσσαλονίκη - Ακρωτηριασμός γάτας: Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό10:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο