LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2024 08:41 | Ανανέωση: 26 Μαΐου 2024 08:51

Σκέρτσος: Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας

Ο Υπουργός Επικρατείας, χαρακτήρισε το Δημογραφικό, ως «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και γενικότερα του δυτικού κόσμου».

Άκης Σκέρτσος - Υπουργός Επικρατείας

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα», υπογράμμισε ότι η ακρίβεια είναι τον Νο1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας καθώς αντιμετωπίζουμε έναν επίμονο πληθωρισμό.

«Έχουμε στρατηγική και έχουμε πάρει μέτρα», είπε ο κ, Σκέρτσος ο οποίος αποδέχθηκε ότι «αρχικά το πρόβλημα της ακρίβειας ήταν εισαγόμενο λόγω του πολέμου της Ουκρανίας και της ενεργειακής κρίσης, την οποία αντιμετωπίσαμε με γενναία μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι λίγο υψηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο κι αυτός οφείλεται σε χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Σκέρτσος αναφερόμενος στις προτάσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο, ζητώντας αναδιανομή του πλούτου χωρίς αυτός να παραχθεί πρώτα».

«Δική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των εισοδημάτων», τόνισε ο κ. Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι επί των ημερών των κυβερνήσεων της ΝΔ, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 28% και επανήλθαν οι τριετίες.

Απέδωσε περισσή υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ζητάει φορολόγηση των υπερκερδών, «κάτι που δεν έκανε όταν ήταν Κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που φορολόγησε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και των παρόχων ενέργειας».

Σχολιάζοντας το Δημογραφικό, το χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και γενικότερα του δυτικού κόσμου» και πρόσθεσε ότι τον επόμενο μήνα, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕνδοοικογενειακή βία - Λύτρας: Συγγνώμη από τη σύζυγό μου και τις κόρες μου (βίντεο)Σήμερα 12:19 | Ειδήσεις

Η δήλωση του γνωστού ποινικολόγου μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 52χρονοςΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και είπε ότι θα αναζητήσει τα αίτια της βίαιης συμπεριφοράς, ώστε να τα θεραπεύσει. Ποιοι περιοριστικοί όροι του επιβλήθηκαν. 

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής – “Έκρυβε” αποδείξεις 576000 ευρώΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Πόσες αποδείξεις έκοψε το κατάστημα, παρέλειψε όμως να τις διαβιβάσει στο online σύστημα της Εφορίας. Πώς συνεχίζονται οι έρευνες σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας.

Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα μαθήματα της ΔευτέραςΣήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και το πρόγραμμα για τα μαθήματα ειδικότητας των ΓΕΛ και τα αγωνίσματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκικός Τύπος: Η “βίζα εξπρές” για ελληνικά νησιά... έχει κολλήσει13:17Φωτιά στην Καλιφόρνια έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους13:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αγρότης για τη φωτιά στον Μελισσουργό12:50Εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν12:37Ενδοοικογενειακή βία - Λύτρας: Συγγνώμη από τη σύζυγό μου και τις κόρες μου (βίντεο)12:25Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 52χρονος12:13Νίκος Παππάς: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν με κοινό ψηφοδέλτιο12:01Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του11:49Ισραήλ: Διαλύθηκε το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο11:36Euro 2004: Στο Σύνταγμα το τρόπαιο που “σήκωσε” η Ελλάδα11:24Χανιά: Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης σε μίνι μάρκετ11:11Τροχαίο - Ξάνθη: Νεκρός ο γιος του “πράσινου παπά” του Ασωπού10:57Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Η απολογία, η παραδοχή για ξυλοδαρμό και η “συγγνώμη” (βίντεο)10:44Χανιά: Ανήλικες στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:38BBC: Το Ελληνικό Λιμενικό ευθύνεται για θανάτους μεταναστών10:24Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα μαθήματα της Δευτέρας10:11Γερμανία - Γάζα: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Παιδείας για τις διαδηλώσεις φοιτητών09:58ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής – “Έκρυβε” αποδείξεις 576000 ευρώ09:44Άρτα: Νεκρός οδηγός μηχανής που προσέκρουσε σε νησίδα09:31ΠΑΣΟΚ – Γερουλάνος: Το τελευταίο που με απασχολεί είναι το θέμα ηγεσίας09:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο