LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2024 08:35

Ρίτσαρντ Σέρμαν: “Έφυγε” από τη ζωή ο πολυβραβευμένος συνθέτης και στιχουργός

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος συνθέτης και στιχουργός Ρίτσαρντ Σέρμαν, δημιουργός αγαπημένων τραγουδιών από ταινίες της Disney.

Ρίτσαρντ Σέρμαν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο διάσημος συνθέτης και στιχουργός Ρίτσαρντ Σέρμαν, δημιουργός αγαπημένων τραγουδιών από ταινίες της Disney, όπως τα «Supercalifragilisticexpialidocious», «Chim Chim Cher-ee» και «Spoon full of Sugar» από το μιούζικαλ «Μαίρη Πόπινς» ή το «It's a Small World (After all)».

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία Walt Disney Co, ο Ρίτσαρντ Σέρμαν άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Σάββατο, σε νοσοκομείο του Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο θάνατός του αποδίδεται σε προβλήματα υγείας που συνδέονται με το γήρας.

Μαζί με τον αδερφό του, Ρόμπερτ, ήταν αχτύπητο δίδυμο. Οι αδερφοί Σέρμαν αναγνωρίζονταν μεταξύ των πιο παραγωγικών συνθετών-στιχουργών. Υπέγραψαν περισσότερα από 200 τραγούδια, 24 άλμπουμ έγιναν χρυσά και πλατινένια, ενώ βραβεύτηκαν με δύο Όσκαρ και τρία Γκράμι.

Ρίτσαρντ Σέρμαν

Ο Ρίτσαρντ Σέρμαν ήταν ένας «θρύλος της Disney», δημιουργώντας μαζί με τον αδερφό του, Ρόμπερτ, «κλασικά έργα» που αποτελούν «αγαπημένο μέρος του soundtrack των ζωών μας», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney, ο Μπομπ Άιγκερ.

Το 2005 οι αδερφοί Σέρμαν κέρδισαν μια θέση στο «Songwriters Hall of Fame» και τρία χρόνια αργότερα τιμήθηκαν με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρόμπερτ Σέρμαν έφυγε από τη ζωή το 2012.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγιαΣήμερα 12:02 | Ειδήσεις

«Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κ.Ο της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας, Κοτσακάς, Τσιόκας παραιτούνται από τα κομματικά όργαναΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν στο κείμενο με το οποίο ανακοινώνουν την αποχώρηση τους από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τα τρία στελέχη.

Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία τουΣήμερα 10:57 | Ειδήσεις

Για ποιον λόγο διεκόπη η δίκη. Πότε αναμένεται να συνεχιστεί.

Τροχαίο - Λ. Αθηνών: Παρέσυρε γυναίκα και την εγκατέλειψε χωρίς τις αισθήσεις της (βίντεο)Σήμερα 08:05 | Ειδήσεις

Το θύμα προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο από διάβαση πεζών. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν με ρόπαλο και τον λήστεψαν13:08Τραμπ: Το σχέδιο του σε περίπτωση επικράτησης στις εκλογές12:54Ηράκλειο: Τα έσπασε όλα και τραυμάτισε αστυνομικό κατά την προσαγωγή του12:41Φωτιές στον Ασπρόπυργο και τη Λακωνία12:27Μητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγια12:14Copa America: Επόπτης κατέρρευσε λόγω ζέστης στο ματς Καναδάς - Περού (βίντεο)12:00Ρέθυμνο: Φωτιά στα Τρία Μοναστήρια11:47Βραζιλία: Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μαριχουάνας για προσωπική χρήση11:34Τιμολόγια ρεύματος – Σκυλακάκης: Οι τιμές τον Ιούλιο θα είναι στα ίδια επίπεδα με του Ιανουαρίου11:20Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία του11:07Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία10:53Αγία Παρασκευή: Προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγοράκι που είχε βγει βόλτα με την μητέρα του 10:40Ναυπακτία – Canadair: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το “πληγωμένο” φτερό10:26Θεσσαλονίκη - Ακρωτηριασμός γάτας: Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό10:13Κασσελάκης: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα09:59Σελίν Ντιόν: Η στιγμή που παθαίνει κρίση και δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα της (βίντεο)09:45Μπαχτσελί: Θα πάρουμε πίσω Θεσσαλονίκη και δυτική Θράκη09:32Εορτολόγιο - 26 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα09:18Σταρόβας: Παίζει κιθάρα πρώτη φορά μετά το εγκεφαλικό και συγκινεί... (βίντεο)09:05ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας, Κοτσακάς, Τσιόκας παραιτούνται από τα κομματικά όργανα08:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο