LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2024 08:35

Ρίτσαρντ Σέρμαν: “Έφυγε” από τη ζωή ο πολυβραβευμένος συνθέτης και στιχουργός

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος συνθέτης και στιχουργός Ρίτσαρντ Σέρμαν, δημιουργός αγαπημένων τραγουδιών από ταινίες της Disney.

Ρίτσαρντ Σέρμαν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο διάσημος συνθέτης και στιχουργός Ρίτσαρντ Σέρμαν, δημιουργός αγαπημένων τραγουδιών από ταινίες της Disney, όπως τα «Supercalifragilisticexpialidocious», «Chim Chim Cher-ee» και «Spoon full of Sugar» από το μιούζικαλ «Μαίρη Πόπινς» ή το «It's a Small World (After all)».

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία Walt Disney Co, ο Ρίτσαρντ Σέρμαν άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Σάββατο, σε νοσοκομείο του Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο θάνατός του αποδίδεται σε προβλήματα υγείας που συνδέονται με το γήρας.

Μαζί με τον αδερφό του, Ρόμπερτ, ήταν αχτύπητο δίδυμο. Οι αδερφοί Σέρμαν αναγνωρίζονταν μεταξύ των πιο παραγωγικών συνθετών-στιχουργών. Υπέγραψαν περισσότερα από 200 τραγούδια, 24 άλμπουμ έγιναν χρυσά και πλατινένια, ενώ βραβεύτηκαν με δύο Όσκαρ και τρία Γκράμι.

Ρίτσαρντ Σέρμαν

Ο Ρίτσαρντ Σέρμαν ήταν ένας «θρύλος της Disney», δημιουργώντας μαζί με τον αδερφό του, Ρόμπερτ, «κλασικά έργα» που αποτελούν «αγαπημένο μέρος του soundtrack των ζωών μας», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney, ο Μπομπ Άιγκερ.

Το 2005 οι αδερφοί Σέρμαν κέρδισαν μια θέση στο «Songwriters Hall of Fame» και τρία χρόνια αργότερα τιμήθηκαν με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρόμπερτ Σέρμαν έφυγε από τη ζωή το 2012.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕνδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Η απολογία, η παραδοχή για ξυλοδαρμό και η “συγγνώμη” (βίντεο)Σήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε στην υπερασπιστική γραμμή του ο δικηγόρος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. Οι κατηγορίες και η απολογία του 52χρονου ποινικολόγου.

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής – “Έκρυβε” αποδείξεις 576000 ευρώΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Πόσες αποδείξεις έκοψε το κατάστημα, παρέλειψε όμως να τις διαβιβάσει στο online σύστημα της Εφορίας. Πώς συνεχίζονται οι έρευνες σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας.

Παγκράτι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίαςΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Σε ποιο σημείο της συνοικίας εξεράγη ο μηχανισμός. Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία σχετικά με τα κίνητρα της τοποθέτησης.

Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα μαθήματα της ΔευτέραςΣήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και το πρόγραμμα για τα μαθήματα ειδικότητας των ΓΕΛ και τα αγωνίσματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισραήλ: Διαλύθηκε το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο11:36Euro 2004: Στο Σύνταγμα το τρόπαιο που “σήκωσε” η Ελλάδα11:24Χανιά: Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης σε μίνι μάρκετ11:11Ξάνθη – Τροχαίο Δυστύχημα: Νεκρός ο γιος του “Πράσινου παπά του Ασωπού”10:57Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Η απολογία, η παραδοχή για ξυλοδαρμό και η “συγγνώμη” (βίντεο)10:44Χανιά: Ανήλικες στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:38BBC: Το Ελληνικό Λιμενικό ευθύνεται για θανάτους μεταναστών10:24Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα μαθήματα της Δευτέρας10:11Γερμανία - Γάζα: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Παιδείας για τις διαδηλώσεις φοιτητών09:58ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής – “Έκρυβε” αποδείξεις 576000 ευρώ09:44Άρτα: Νεκρός οδηγός μηχανής που προσέκρουσε σε νησίδα09:31ΠΑΣΟΚ – Γερουλάνος: Το τελευταίο που με απασχολεί είναι το θέμα ηγεσίας09:18Παγκράτι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας09:04Εύβοια: Ο 13χρονος που έσωσε συμμαθητή του από πνιγμό στον ΑΝΤ1 (βίντεο)08:51Αμφιλοχία: Υπάλληλος καθαριότητας παρασύρθηκε από ΙΧ08:37Συντάξεις και επιδόματα: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές Ιουνίου08:23Γνωστός δικηγόρος – Ενδοοικογενειακή βία: Στον ανακριτή ο 52χρονος (βίντεο)08:10Euro 2024 - Αμβούργο: Το προφίλ του δράστη που απείλησε αστυνομικούς07:57Χαλκιδική: Κακουργηματική δίωξη στον 90χρονο που κατηγορείται για ασέλγεια σε 11χρονη07:44ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών μέχρι και 21 Ιουνίου07:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο