LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2024 08:06

Παπούα Νέα Γουϊνέα: Η φονική κατολίσθηση έπληξε χιλιάδες κατοίκους (εικόνες)

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες θύματα.

Παπουα νεα γουινεα - λασπη

Μέλη ομάδων διάσωσης ανέσυραν τρία πτώματα που είχαν θαφτεί στη λάσπη μετά την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες θύματα.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας, που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό βορείως της Αυστραλίας, έχουν μεταδώσει ότι πάνω από 300 άνθρωποι και περισσότερα από 1.100 σπίτια θάφτηκαν στην κατολίσθηση της Παρασκευής που ισοπέδωσε το χωριό Καοκαλάμ στην επαρχία Ένγκα, σε απόσταση περίπου 600 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ Μόρεσμπι.

Πάνω από έξι χωριά επλήγησαν από την κατολίσθηση στην επαρχία Μουλιτάκα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Αυστραλίας.

Παπουα νεα γουινεα - λασπη

Οι τρεις νεκροί ανασύρθηκαν από μια περιοχή στην οποία 50-60 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, ανασύρθηκαν ζωντανοί, σύμφωνα με το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕνδοοικογενειακή βία - Λύτρας: Συγγνώμη από τη σύζυγό μου και τις κόρες μου (βίντεο)Σήμερα 12:19 | Ειδήσεις

Η δήλωση του γνωστού ποινικολόγου μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Εθνική Ποδοσφαίρου: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς νέος προπονητήςΣήμερα 13:37 | Ειδήσεις

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου.

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής – “Έκρυβε” αποδείξεις 576000 ευρώΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Πόσες αποδείξεις έκοψε το κατάστημα, παρέλειψε όμως να τις διαβιβάσει στο online σύστημα της Εφορίας. Πώς συνεχίζονται οι έρευνες σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας.

Νίκος Παππάς: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν με κοινό ψηφοδέλτιοΣήμερα 11:13 | Ειδήσεις

Η προταση για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που διατύπωσε ο Νίκος Παππάς. Το κοινό ψηφοδέλτιο, ο κοινός υποψήφιος πρωθυπουργός. Τι είπε για "Πλεύση Ελευθερίας" και Νέα Αριστερά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΥΕΝ στο BBC: Αφηγήματα για pushbacks τροφοδοτούν τα δίκτυα που εκμεταλλεύονται μετανάστες14:22Πανελλήνιες 2024 - Ενημέρωση με SMS: Άνοιξε η πλατφόρμα14:08Πατήσια: Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και μαχαίρωσε την οδηγό του13:55Εθνική Ποδοσφαίρου: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς νέος προπονητής13:43ΝΑΤΟ: Ενεργοποίηση πυρηνικών όπλων απέναντι στις απειλές Ρωσίας - Κίνας13:30Τουρκικός Τύπος: Η “βίζα εξπρές” για ελληνικά νησιά... έχει κολλήσει13:17Φωτιά στην Καλιφόρνια έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους13:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αγρότης για τη φωτιά στον Μελισσουργό12:50Εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν12:37Ενδοοικογενειακή βία - Λύτρας: Συγγνώμη από τη σύζυγό μου και τις κόρες μου (βίντεο)12:25Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 52χρονος12:13Νίκος Παππάς: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν με κοινό ψηφοδέλτιο12:01Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του11:49Ισραήλ: Διαλύθηκε το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο11:36Euro 2004: Στο Σύνταγμα το τρόπαιο που “σήκωσε” η Ελλάδα11:24Χανιά: Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης σε μίνι μάρκετ11:11Τροχαίο - Ξάνθη: Νεκρός ο γιος του “πράσινου παπά” του Ασωπού10:57Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Η απολογία, η παραδοχή για ξυλοδαρμό και η “συγγνώμη” (βίντεο)10:44Χανιά: Ανήλικες στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:38Ινδία: Φονική σύγκρουση τρένων (εικόνες)10:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο