LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2024 07:37

Μπάιντεν: Δεν θα πάνε Αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ασκεί στη Μέση Ανατολή και παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Τραμπ.

Ρωσία - Ουκρανία - Πόλεμος

Ο Αμερικανός Τζο Μπάιντεν επανέλαβε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία, επαινώντας παράλληλα τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ, απαντώντας εμμέσως στις κατηγορίες του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ περί αδύναμης Αμερικής.

«Δεν υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είμαι αποφασισμένος αυτό να παραμείνει, αλλά στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και θα σταθούμε δίπλα της», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στην τάξη αποφοίτων της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στο Γουέστ Πόιντ, βόρεια της Νέας Υόρκης .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε ένα «βάναυσο τύραννο», «ήταν βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί» μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά «αντιθέτως, η μεγαλύτερη αμυντική συμμαχία της παγκόσμιας ιστορίας είναι ισχυρότερη από ποτέ», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ ξανάρχισαν να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μετά από μια διακοπή αρκετών μηνών λόγω διαφωνιών στο αμερικανικό Κογκέσο. Χθες μάλιστα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία, ώστε να την στηρίξουν στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση κοντά στο Χάρκοβο.

Στην ομιλία του σήμερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου επαίνεσε παράλληλα το ρόλο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι «ασκεί διπλωματία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, καθώς και για να αντιμετωπίσει την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ στις 13 Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγιαΣήμερα 12:02 | Ειδήσεις

«Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κ.Ο της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας, Κοτσακάς, Τσιόκας παραιτούνται από τα κομματικά όργαναΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν στο κείμενο με το οποίο ανακοινώνουν την αποχώρηση τους από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τα τρία στελέχη.

Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία τουΣήμερα 10:57 | Ειδήσεις

Για ποιον λόγο διεκόπη η δίκη. Πότε αναμένεται να συνεχιστεί.

Τροχαίο - Λ. Αθηνών: Παρέσυρε γυναίκα και την εγκατέλειψε χωρίς τις αισθήσεις της (βίντεο)Σήμερα 08:05 | Ειδήσεις

Το θύμα προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο από διάβαση πεζών. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μάθιου Πέρι: Κατηγορίες σε βάρος πολλών ατόμων αναμένονται για τον θάνατο του13:21Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν με ρόπαλο και τον λήστεψαν13:08Τραμπ: Το σχέδιο του σε περίπτωση επικράτησης στις εκλογές12:54Ηράκλειο: Τα έσπασε όλα και τραυμάτισε αστυνομικό κατά την προσαγωγή του12:41Φωτιές στον Ασπρόπυργο και τη Λακωνία12:27Μητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγια12:14Copa America: Επόπτης κατέρρευσε λόγω ζέστης στο ματς Καναδάς - Περού (βίντεο)12:00Ρέθυμνο: Φωτιά στα Τρία Μοναστήρια11:47Βραζιλία: Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μαριχουάνας για προσωπική χρήση11:34Τιμολόγια ρεύματος – Σκυλακάκης: Οι τιμές τον Ιούλιο θα είναι στα ίδια επίπεδα με του Ιανουαρίου11:20Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία του11:07Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία10:53Αγία Παρασκευή: Προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγοράκι που είχε βγει βόλτα με την μητέρα του 10:40Ναυπακτία – Canadair: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το “πληγωμένο” φτερό10:26Θεσσαλονίκη - Ακρωτηριασμός γάτας: Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό10:13Κασσελάκης: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα09:59Σελίν Ντιόν: Η στιγμή που παθαίνει κρίση και δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα της (βίντεο)09:45Μπαχτσελί: Θα πάρουμε πίσω Θεσσαλονίκη και δυτική Θράκη09:32Εορτολόγιο - 26 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα09:18Σταρόβας: Παίζει κιθάρα πρώτη φορά μετά το εγκεφαλικό και συγκινεί... (βίντεο)09:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο