LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2024 07:37

Μπάιντεν: Δεν θα πάνε Αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ασκεί στη Μέση Ανατολή και παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Τραμπ.

Ρωσία - Ουκρανία - Πόλεμος

Ο Αμερικανός Τζο Μπάιντεν επανέλαβε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία, επαινώντας παράλληλα τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ, απαντώντας εμμέσως στις κατηγορίες του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ περί αδύναμης Αμερικής.

«Δεν υπάρχουν Αμερικανοί στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είμαι αποφασισμένος αυτό να παραμείνει, αλλά στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και θα σταθούμε δίπλα της», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στην τάξη αποφοίτων της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στο Γουέστ Πόιντ, βόρεια της Νέας Υόρκης .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε ένα «βάναυσο τύραννο», «ήταν βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί» μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά «αντιθέτως, η μεγαλύτερη αμυντική συμμαχία της παγκόσμιας ιστορίας είναι ισχυρότερη από ποτέ», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ ξανάρχισαν να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μετά από μια διακοπή αρκετών μηνών λόγω διαφωνιών στο αμερικανικό Κογκέσο. Χθες μάλιστα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία, ώστε να την στηρίξουν στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση κοντά στο Χάρκοβο.

Στην ομιλία του σήμερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου επαίνεσε παράλληλα το ρόλο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι «ασκεί διπλωματία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μια εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, καθώς και για να αντιμετωπίσει την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ στις 13 Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΏρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντησηΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.

Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνουςΣήμερα 11:43 | Ειδήσεις

«Σήμερα δεν δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για λόγους κομματικής πειθαρχίας αλλά γιατί αξίζει να πείτε ναι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2026.

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των ΧριστουγέννωνΠέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025 10:38 | Ειδήσεις

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέηΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Πέρα από τις οικονομικές και νομικές συμβουλές, για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει επίσημα το ψυχολογικό βάρος της υπερχρέωσης, καλύπτοντας δωρεάν και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης (mentoring).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους 11:44Στάση αναμονής κρατούν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας11:30Ρωσία: Δύο νεκροί στην πόλη Σαράτοφ σε ουκρανικό πλήγμα με drone11:16ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη11:02Πάτρα: Επιτέθηκαν σε διανομέα και επιχείρησαν να τον ληστέψουν10:48Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 202610:34Επιθεώρηση Εργασίας: Ρεκόρ ελέγχων με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων - Τι προβλέπεται για το δώρο Χριστουγέννων10:20Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων10:06ΟΑΣΑ: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη - Γενική Συνέλευση των εργαζομένων09:52Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας09:38Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέη09:24Ζελένσκι: H Κίνα προετοιμάζεται για πιο εντατική συνεργασία με την Ρωσία09:10Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Δεκεμβρίου08:56Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντηση08:42Λαβρόφ: Η Μόσχα επιθυμεί μια σειρά εγγράφων που θα στηρίζουν μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία 08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένη οβίδα κατά τη διάρκεια των εργασιών στο λιμάνι23:59Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους23:44Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες κατέρρευσαν στην Βαρκελώνη 23:30ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα23:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο