LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2024 07:13

Γάζα: Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι αιχμαλώτισε ισραηλινούς στρατιώτες

Κυκλοφόρησαν μάλιστα στο Διαδίκτυο και βίντεο που δείχνουν τουλάχιστον ένα από τους στρατιώτες να τον σέρνουν μαχητές της Χαμάς.


 




Γάζα - Λωρίδα της Γάζας

Εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς ανακοίνωσε αργά το Σάββατο πως Παλαιστίνιοι μαχητές αιχμαλώτισαν Ισραηλινούς στρατιώτες έπειτα από μάχη στην Τζαμπάλια της Λωρίδα της Γάζας.

Χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία ή να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό αιχμαλώτων, ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, ανέφερε σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το Al Jazeera: «Οι μαχητές μας παρέσυραν δύναμη των Σιωνιστών σε ενέδρα μέσα σε σήραγγα. Όταν αποσύρθηκαν, όλα τα μέλη της (ισραηλινής στρατιωτικής) δύναμης ήταν είτε νεκρά είτε τραυματισμένα και αιχμαλωτισμένα».

Κυκλοφόρησαν μάλιστα στο Διαδίκτυο και βίντεο που δείχνουν τουλάχιστον ένα από τους στρατιώτες να τον σέρνουν μαχητές της Χαμάς.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) που διευκρίνισαν πως «δεν υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο απήχθη στρατιώτης».

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι νέος γύρος διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε ότι η απόφαση για την επανέναρξη των συνομιλιών ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ με τον διευθυντή της αμερικανικής CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Αξιωματούχος της Χαμάς διέψευσε ισραηλινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στο Κάιρο την Τρίτη, διευκρινίζοντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως «δεν έχει οριστεί ημερομηνία».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία: Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο που χτύπησε την σύντροφό του14:29Απάτη – Κέρκυρα: Έτσι της πήραν δεκάδες χιλιάδες ευρώ14:15Φυλακές Κορυδαλλού: Συμπλοκή με νεκρό14:02Κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το “μαύρο χρήμα”13:48Ερντογάν: Κατηγορεί την Δύση ότι υποστηρίζει το Ισραήλ και δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Λιβάνου13:35Μάθιου Πέρι: Κατηγορίες σε βάρος πολλών ατόμων αναμένονται για τον θάνατο του13:21Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν με ρόπαλο και τον λήστεψαν13:08Τραμπ: Το σχέδιο του σε περίπτωση επικράτησης στις εκλογές12:54Ηράκλειο: Τα έσπασε όλα και τραυμάτισε αστυνομικό κατά την προσαγωγή του12:41Φωτιές στον Ασπρόπυργο και τη Λακωνία12:27Μητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγια12:14Copa America: Επόπτης κατέρρευσε λόγω ζέστης στο ματς Καναδάς - Περού (βίντεο)12:00Ρέθυμνο: Φωτιά στα Τρία Μοναστήρια11:47Βραζιλία: Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μαριχουάνας για προσωπική χρήση11:34Τιμολόγια ρεύματος – Σκυλακάκης: Οι τιμές τον Ιούλιο θα είναι στα ίδια επίπεδα με του Ιανουαρίου11:20Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία του11:07Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία10:53Αγία Παρασκευή: Προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγοράκι που είχε βγει βόλτα με την μητέρα του 10:40Ναυπακτία – Canadair: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το “πληγωμένο” φτερό10:26Θεσσαλονίκη - Ακρωτηριασμός γάτας: Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό10:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο