LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Μαΐου 2024 19:53

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας και κέρδισε και εισιτήριο για το Europa League

 Γκαρνάτσο και Μεϊνού έστεψαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Κυπελλούχο Αγγλίας, επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε πάση θυσία να πάρει το Κύπελλο Αγγλίας και τα κατάφερε. Με νίκη 0-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ κατέκτησε το 13ο τρόπαιο στη διοργάνωση και έσωσε τη χρονιά στην τελευταία της παρτίδα.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, που πήρε τη ρεβάνς από τους Πολίτες, καθώς ήταν οι δύο φιναλίστ και του περσινού FA Cup, εξασφάλισε και το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο, που θα τη στείλει στους ομίλους του Europa League της νέας σεζόν.

Ο Γκαρνάτσο ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 30', ενώ μέσα σε εννέα λεπτά ο Μέινου με δεύτερο γκολ σφράγισε τη νίκη της ομάδας του. Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με φόρα στο Γουέμπλεϊ, με διάθεση να κυνηγήσει το back to back νταμπλ στο Νησί. Η Γιουνάιτεντ όμως, είχε κλείσει καλά τους χώρους της και δεν της επέτρεπε να πλησιάσει τον Ονάνα.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η πρώτη προειδοποίηση των κόκκινων διαβόλων ήρθε στο 9', με το σουτ του Γκαρνάτσο όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Ορτέγκα. Ο Ισπανός ωστόσο, τη δεύτερη φορά που απείλησε τον τερματοφύλακα των Πολιτών δεν αστόχησε. Βέβαια, η Σίτι τού το έκανε πιο εύκολο, με τον Γκαρνάτσο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Γκβάρντιολ. Ο τελευταίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πίσω από τον Ορτέγκα κι ο Ισπανός το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ προ κενής εστίας έκανε το 0-1 στο 30'.

Επτά λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ βρήκε ξανά δίχτυα με τον Φερνάντες, αλλά ο τέταρτος διαιτητής σήκωσε το σημαιάκι, καθώς ο Γκαρνάτσο που έκανε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ. Πριν προλάβει όμως, η Σίτι να οχυρωθεί ξανά, ο Μεϊνού έκανε το 0-2 μετά από φανταστική συνεργασία με τον Μπρούνο Φερνάντες.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το δοκάρι και ο Ονάνα σταμάτησαν τη Σίτι

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήρθε στο 55' με το φανταστικό σουτ του Χάλαντ να τραντάζει το δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ονάνα πραγματοποίησε φανταστική επέμβαση στο σουτ του Κάιλ Γουόκερ, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Στο 64' ο Άλβαρες είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει να βοηθήσει τους Πολίτες να μπουν ξανά στο ματς. Ο Αργεντινός βγήκε σε τετ α τετ, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε για λίγο έξω από την εστία του Ονάνα. Λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Ντόκου έβαλε ξανά στο ματς τη Σίτι. Με ωραία προσποίηση και σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ονάνα, ο οποίος τη βρήκε, αλλά δεν μπόρεσε να την αποκρούσει, μειώνοντας στο 87' σε 1-2.

Αυτό ήταν και το μοναδικό ωστόσο, τέρμα των Πολιτών, οι οποίοι δεν κατάφεραν στα σχεδόν 10 λεπτά που απέμεναν (μαζί με τα 7' των καθυστερήσεων) να στείλουν το ματς στην παράταση.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ακέ (46' Ακάντζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς (46' Ντόκου), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (57' Άλβαρες), Φόντεν, Χάλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαχ): Ονάνα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες (73' Έβανς), Νταλότ, Μέινο, Άμραμπατ, Γκαρνάτσο (90+3' Λίντελεφ), Ράσφορντ (74' Χόιλουντ), ΜακΤόμινεϊ (90+3' Μάουντ), Φερνάντες.

Ειδησεις σήμερα:

Ρόδος - Καταγγελία: Την βίασε αφού την οδήγησε σε ερημική παραλία

ΔΟΥ Χαλκίδας: Δύο προφυλακίσεις και νέες διώξεις σε επιχειρηματίες για δωροδοκία

Βραζιλία: Ανήλικος σκότωσε τους θετούς του γονείς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο