LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Μαΐου 2024 17:22

G7: Προς νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Μικρή επιτυχία είχαν μέχρι στιγμής οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει ΗΠΑ και Ε.Ε. στη ρωσική οικονομία.

Ουκρανία - Χάρκοβο

Την απόφασή τους να αυξήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξέφρασαν μέσω προσχεδίου του τελικού ανακοινωθέντος οι υπουργοί Οικονομικών του G7, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους στη Στρέζα στις όχθες της λίμνης Ματζόρε της Ιταλίας.

Οι υπουργοί δήλωσαν σήμερα «αποφασισμένοι να αυξήσουν τις κυρώσεις» εναντίον του χρηματοπιστωτικού και οικονομικού τομέα της Ρωσίας για να «μειώσουν» τα έσοδά της, σύμφωνα με προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των τρόπων που εξετάστηκαν, οι υπουργοί, προτείνουν «να συνεχιστεί η στόχευση των ενεργειακών εσόδων της Ρωσίας και των μελλοντικών εξαγωγικών δυνατοτήτων της».

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν υιοθετήσει μια σειρά κυρώσεων για να προσπαθήσουν να προκαλέσουν ασφυξία στη ρωσική οικονομία με μικρή ωστόσο επιτυχία μέχρι στιγμής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη επιβάλει 13 πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να στοχοθετήσει το ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων, που απαγορεύει τη μεταφορά του μέσω της ΕΕ.

Αυτό το νέο πακέτο κυρώσεων που συζητείται θα μπορούσε επίσης να επεκτείνει τη μαύρη λίστα της ΕΕ σε περισσότερες κινεζικές οντότητες που κατηγορούνται ότι προμηθεύουν στρατιωτικές τεχνολογίες στη Ρωσία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Αυτό το θέμα εξετάζεται επίσης στο προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος των Οικονομικών της G7, που επιβεβαιώνει ότι τα μέλη της «θα αντιταχθούν στις προσπάθειες αποφυγής ή παράκαμψης των κυρώσεων».


Ειδησεις σήμερα:

Πυροσβέστης συνελήφθη και κατηγορείται ότι προκάλεσε φονικές πυρκαγιές

ΔΟΥ Χαλκίδας: Δύο προφυλακίσεις και νέες διώξεις σε επιχειρηματίες για δωροδοκία

Βραζιλία: Ανήλικος σκότωσε τους θετούς του γονείς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγιαΣήμερα 12:02 | Ειδήσεις

«Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κ.Ο της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας, Κοτσακάς, Τσιόκας παραιτούνται από τα κομματικά όργαναΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν στο κείμενο με το οποίο ανακοινώνουν την αποχώρηση τους από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τα τρία στελέχη.

Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία τουΣήμερα 10:57 | Ειδήσεις

Για ποιον λόγο διεκόπη η δίκη. Πότε αναμένεται να συνεχιστεί.

Τροχαίο - Λ. Αθηνών: Παρέσυρε γυναίκα και την εγκατέλειψε χωρίς τις αισθήσεις της (βίντεο)Σήμερα 08:05 | Ειδήσεις

Το θύμα προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο από διάβαση πεζών. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν: Κατηγορεί την Δύση ότι υποστηρίζει το Ισραήλ και δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Λιβάνου13:35Μάθιου Πέρι: Κατηγορίες σε βάρος πολλών ατόμων αναμένονται για τον θάνατο του13:21Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν με ρόπαλο και τον λήστεψαν13:08Τραμπ: Το σχέδιο του σε περίπτωση επικράτησης στις εκλογές12:54Ηράκλειο: Τα έσπασε όλα και τραυμάτισε αστυνομικό κατά την προσαγωγή του12:41Φωτιές στον Ασπρόπυργο και τη Λακωνία12:27Μητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν από εμάς αποτελέσματα κι όχι ανέξοδα λόγια12:14Copa America: Επόπτης κατέρρευσε λόγω ζέστης στο ματς Καναδάς - Περού (βίντεο)12:00Ρέθυμνο: Φωτιά στα Τρία Μοναστήρια11:47Βραζιλία: Αποποινικοποιήθηκε η κατοχή μαριχουάνας για προσωπική χρήση11:34Τιμολόγια ρεύματος – Σκυλακάκης: Οι τιμές τον Ιούλιο θα είναι στα ίδια επίπεδα με του Ιανουαρίου11:20Καραϊβάζ: Αναβλήθηκε η δίκη για την δολοφονία του11:07Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία10:53Αγία Παρασκευή: Προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο αγοράκι που είχε βγει βόλτα με την μητέρα του 10:40Ναυπακτία – Canadair: Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το “πληγωμένο” φτερό10:26Θεσσαλονίκη - Ακρωτηριασμός γάτας: Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό10:13Κασσελάκης: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα09:59Σελίν Ντιόν: Η στιγμή που παθαίνει κρίση και δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα της (βίντεο)09:45Μπαχτσελί: Θα πάρουμε πίσω Θεσσαλονίκη και δυτική Θράκη09:32Εορτολόγιο - 26 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα09:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο