LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Μαΐου 2024 13:52 | Ανανέωση: 25 Μαΐου 2024 14:03

ΔΟΥ Χαλκίδας - ΑΑΔΕ: “Ξεσκονίζει” όλες τις επιστροφές φόρου μετά την υπόθεση διαφθοράς

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας

Χαλκίδα - ΔΟΥ - απάτη

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας. Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, και οι ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

Δύο προφυλακίσεις και νέες διώξεις σε επιχειρηματίες για δωροδοκία

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία με τους 7 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο αποκαλούμενο κύκλωμα των εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή χρηματικών εγγυήσεων και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα.

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους καίνε.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει άλλα 8 άτομα που η εμπλοκή τους έχει προκύψει μέσα από τις συνομιλίες και για τους οποίους έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία αλλά δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Πρόκειται για έναν ακόμα υπάλληλο της Εφορίας Χαλκίδας και άλλους 7 ιδιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροδοκίας υπαλλήλων.

Τέλος δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με άλλους 8 επιχειρηματίες της περιοχής που διευκρινίζεται ότι δεν πλησίασαν αυτοί το κύκλωμα για κάποιες εξυπηρετήσεις αλλά τους πλησίασαν μέλη του κυκλώματος όπως προκύπτει από τις συνομιλίες.

Ο Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην διευθυντής ΣΔΟΕ μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ''Στούντιο με θέα'' και είπε ότι « Τα φαινόμενα έχουν μειωθεί μετά την μηχανογράφηση.»

Συνέχισε λέγοντας ότι «η έρευνα της ΕΛΑΣ ήταν εμπεριστατωμένη. Μέσα στον χορό ήταν όλοι και διευθυντές και λογιστές και επιχειρηματίες.
Έχουν συμβεί και στο παρελθόν τέτοια περιστατικά. Είδαμε σημειώσεις είδαμε τεκμήρια εδώ που το αποδεικνύουν».

Επίσης συμπλήρωσε ότι «είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να διατάξει επανέλεγχο. Δεν πρέπει να χαθούν στοιχεία.
Όσο απλοποιούνται οι διαδικασίες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο.
Το πολύ μεγάλο κομμάτι των υπαλλήλων κάνει συνειδητά την δουλειά του.»

Ειδησεις σήμερα:

Ερευνητές “ελέγχουν” το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο - Από τι κινδυνεύει (βίντεο)

Conference League: Το φυλλάδιο που μοιράζει η Αστυνομία στους πολίτες για τον τελικό

Χαμάς: Πατέρας και γιός περιγράφουν πώς βίασαν και σκότωσαν μια ισραηλινή (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕνδοοικογενειακή βία - Λύτρας: Συγγνώμη από τη σύζυγό μου και τις κόρες μου (βίντεο)Σήμερα 12:19 | Ειδήσεις

Η δήλωση του γνωστού ποινικολόγου μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 52χρονοςΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και είπε ότι θα αναζητήσει τα αίτια της βίαιης συμπεριφοράς, ώστε να τα θεραπεύσει. Ποιοι περιοριστικοί όροι του επιβλήθηκαν. 

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής – “Έκρυβε” αποδείξεις 576000 ευρώΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Πόσες αποδείξεις έκοψε το κατάστημα, παρέλειψε όμως να τις διαβιβάσει στο online σύστημα της Εφορίας. Πώς συνεχίζονται οι έρευνες σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας.

Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα μαθήματα της ΔευτέραςΣήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και το πρόγραμμα για τα μαθήματα ειδικότητας των ΓΕΛ και τα αγωνίσματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αγρότης για τη φωτιά στον Μελισσουργό12:50Εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν12:37Ενδοοικογενειακή βία - Λύτρας: Συγγνώμη από τη σύζυγό μου και τις κόρες μου (βίντεο)12:25Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 52χρονος12:13Νίκος Παππάς: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν με κοινό ψηφοδέλτιο12:01Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του11:49Ισραήλ: Διαλύθηκε το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο11:36Euro 2004: Στο Σύνταγμα το τρόπαιο που “σήκωσε” η Ελλάδα11:24Χανιά: Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης σε μίνι μάρκετ11:11Τροχαίο - Ξάνθη: Νεκρός ο γιος του “πράσινου παπά” του Ασωπού10:57Ενδοοικογενειακή βία - Δικηγόρος: Η απολογία, η παραδοχή για ξυλοδαρμό και η “συγγνώμη” (βίντεο)10:44Χανιά: Ανήλικες στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:38BBC: Το Ελληνικό Λιμενικό ευθύνεται για θανάτους μεταναστών10:24Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα μαθήματα της Δευτέρας10:11Γερμανία - Γάζα: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Παιδείας για τις διαδηλώσεις φοιτητών09:58ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών σε κατάστημα πολυεθνικής – “Έκρυβε” αποδείξεις 576000 ευρώ09:44Άρτα: Νεκρός οδηγός μηχανής που προσέκρουσε σε νησίδα09:31ΠΑΣΟΚ – Γερουλάνος: Το τελευταίο που με απασχολεί είναι το θέμα ηγεσίας09:18Παγκράτι: Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας09:04Εύβοια: Ο 13χρονος που έσωσε συμμαθητή του από πνιγμό στον ΑΝΤ1 (βίντεο)08:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο