LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2024 22:06

Οκτάι - Κυπριακό: Η Νορβηγία “θερμή” για άρση του εμπάργκο

Στη Νορβηγία βρέθηκε ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Φουάτ Οκτάι.

Κατεχόμενα - Κύπρος - Πενταδάκτυλος

«Οι Νορβηγοί αξιωματούχοι ήταν θερμοί για την άρση του εμπάργκο κατά της κατεχόμενης Κύπρου», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Φουάτ Οκτάι, ο οποίος επισκέφθηκε την Νορβηγία με μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Αναντολού έπειτα από τις επαφές τους με Νορβηγούς αξιωματούχους, ο Φουάτ Οκτάι είπε για το Κυπριακό ότι μετέφεραν «τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Τουρκοκύπριοι στις διαπραγματεύσεις τους, ιδιαίτερα τις κυρώσεις που στοχεύουν την ‘ΤΔΒΚ’».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Έσπεν Μπαρθ Άιντε ήταν στο παρελθόν ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και ήταν εξοικειωμένος με τη διαδικασία και τα προβλήματα. Πρόσθεσε ότι ήταν ικανοποιημένοι με τη στάση του Άιντε.

«Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε ότι η Τουρκία και η ‘ΤΔΒΚ έκαναν τα πάντα για να βρουν λύση, αλλά η άλλη πλευρά (Ελληνοκύπριοι) απέχει πολύ από τη συμφιλίωση. Η Τουρκία υποστηρίζει μια λύση που βασίζεται σε δύο κυρίαρχες, ανεξάρτητες κοινότητες και όχι σε μια ομοσπονδία στο νησί. Είδαμε ότι (οι Νορβηγοί αξιωματούχοι) ήταν θερμοί για την άρση των κυρώσεων στην Κύπρο. Έχουμε χώρο για συνεργασία επί του θέματος», είπε ο Οκτάι.

Ειδήσεις σήμερα:

Φθιώτιδα: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του μετά από 20 ημέρες

Trafficking - “Μέδουσα 2024”: Ο ΑΝΤ1 σε “έφοδο της ΟΠΚΕ” για θύματα εμπορίας ανθρώπων (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε γυναίκα με... ψευδή καταγγελία για επίθεση σκύλου!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλυμπιακοί Αγώνες - Μητσοτάκης: Πάμε δυνατά να πετύχουμε το καλύτεροΣήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την εμπειρία του στην τελετή έναρξης των Αγώνων, τον Λευτέρη Πετρούνια και φυσικά έστειλε μήνυμα σε όλους τους αθλητές.

Παρίσι 2024 - Πετρούνιας: Τα λέμε στον τελικό...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του για την απόδοσή του αλλά και για τον τελικό. Οι ευχές από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τροχαίο στην Ελαία: Θρήνος για τον 43χρονο στρατιωτικό - Επέστρεφαν από την ορκωμοσία του γιου τουΣήμερα 15:17 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του 19χρονου που έχασε στο τροχαίο τον πατέρα και την αδερφή του. 

Αναδρομικά: 100 - 280 ευρώ για υπαλλήλους σε Δημόσιο και ΟΤΑΣήμερα 14:01 | Ειδήσεις

Ποιοι και γιατί δικαιούνται επιστροφή ποσών μέχρι και 280 ευρώ . Πότε αναμένεται να πιστωθούν στους δικαιούχους τα ανδρομικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι... γκάφες των Γάλλων που σχολιάστηκαν (εικόνες)17:07“Ασθενής” αστυνομικός έλλειψε 160 μέρες σε δύο χρόνια από την Υπηρεσία του16:53Ζάκυνθος: Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα στον Λαγανά (βίντεο)16:40Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο (εικόνες)16:26Τροχαίο στην Ελαία: Θρήνος για τον 43χρονο στρατιωτικό - Επέστρεφαν από την ορκωμοσία του γιου του16:13Ολυμπιακοί Αγώνες - Μητσοτάκης: Πάμε δυνατά να πετύχουμε το καλύτερο15:59AthensRocks Festival: Ο Lenny Kravitz “έρχεται” στο Athens Olympic Complex (βίντεο)15:45Παρίσι 2024 - Πετρούνιας: Τα λέμε στον τελικό... (βίντεο)15:32Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός τελικού Κορακάκη - Μόσχη στο αεροβόλο 10μ.15:18HealthSpot: Πρόληψη και αντιμετώπιση των αγγειακών παθήσεων με τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά μέσα15:04Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγγνώμη στη Νότια Κορέα από τη ΔΟΕ (βίντεο)14:51Μπαΐρακτάρ: Θα ψάξουμε για πετρέλαιο - φυσικό αέριο σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο14:37Μύκονος: Επιχείρηση “σκούπα” της Αστυνομίας στο νησί (βίντεο)14:24Αναδρομικά: 100 - 280 ευρώ για υπαλλήλους σε Δημόσιο και ΟΤΑ14:10Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, δεν αναγνώρισε ούτε πρόκειται να αναγνωρίσει τουρκικές διεκδικήσεις13:57Ολυμπιακοί Αγώνες: Oικογένεια ξόδεψε 1.200 ευρώ σε ταξί από το Μπορντό στο Παρίσι13:43Απάτη: Παρήγγειλε άρτους για μοναστήρι και... άδειασε τον λογαριασμό της φουρνάρισσας13:29Τροχαίο: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με βαν (εικόνες)13:16Revenge porn: Kατέγραψε 25χρονη ενώ έκαναν σεξ και... μοίρασε το βίντεο σε γνωστούς και αγνώστους!13:02Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Κίνα κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο12:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο