LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2024 20:06 | Ανανέωση: 24 Μαΐου 2024 20:03

Βαρουφάκης: Ο Κασσελάκης έκανε “επιθετική εξαγορά” του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιάνης Βαρουφάκης “έκλεισε” την πόρτα που άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης, επέκρινε Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών.

Γιάνης Βαρουφάκης - ΑΝΤ1

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε την Παρασκευή ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα που έκανε στο ΜέΡΑ25 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι «Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια επιθετική εξαγορά ενός κόμματος της τεως Αριστεράς. Είναι μια επιχειρηματική κίνηση για τον κ. Κασσελάκη. Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, δεν έχει καμία σχέση με τα ζητήματα...».

Συνέχισε αναφέροντας «η επιθετική εξαγορά προχωρά και στον δικό μας χώρο, αλλά ο δικός μας χώρος ασχολείται με την πολιτική και όχι με την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη».

Ο επικεφαλής της της πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25-Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, αναφέρθηκε και στην «μάχη για την Κεντροαριστερά» λέγοντας ότι αυτή την στιγμή «στην Κεντροαριστερά υπάρχουν τρία ΠΑΣΟΚ: ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Χαρίτσης, που προσπαπούν να «πάρουν» το παλιό ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά το έχει πάρει ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό εμάς δεν μας αφορά».

Γιάνης Βαρουφάκης - ΑΝΤ1

Στο ερώτημα γιατί να ψηφίσει κάποιος ΜέΡΑ25 στις Ευρωεκλογές, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «ένας αριστερός ψηφοφόρος ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο. Έρχομαι από την Θεσσαλία και εκεί έχουμε καλύψει την εύφορη γη με φωτοβολταϊκά, αντί να τα έχουμε στις ταράτσες στις πόλεις», ασκώντας στην συνέχεια κριτική κατά επιχειρηματιών και κατά της Κυβέρνησης, λέγοντας ακόμη κατονομάζουμε τους επιχειρηματίες που λειτουργούν ως καρτέλ και έχεις τον κ. Μητσοτάκη να γράφει επιστολές στην Κομισιόν, λες και είναι θεμα της ΕΕ και όχι της Κυβέρνησης να περιορίσει την λεηλασία των πολλών».

Αναφορικά με την ακρίβεια και την επιστολή του Πρωθυπουργού στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης σας κοροϊδεύει και εσάς και εμάς. Δεν είναι δουλειά της κ. Φον ντερ Λάιεν να ενεργοποιήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αν πιστεύεις ότι κάποιος πουλάει ακριβότερα το βρεφικο γάλα από ότι στην Πορτογαλία, βγάζει μια απόφαση η Επιτροπή Ανταγωνισμου και λέει σε όποιον πουλάει ακριβότερα στην Ελλάδα, θα μπει λουκέτο για 6 μήνες».

Ακολούθως, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ανέφερε ότι «Η παρουσία μας τόσο στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που νομίζω λείπει από τον κόσμο, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο είναι σημαντική. Ξέρετε τι με κρατάει ξύπνιο τα βράδια, ποιος είναι ο εφιάλτης μου; Στην Ευρώπη στηριζόμαστε σε ένα μοντέλο που στηρίζεται στην βιομηχανοποιημένη Γερμανία που αργοπεθαίνει. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για μας; Εμείς αυτά θα τα συζητήσουμε».


Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Χρυσής Αυγής – Γιάννης Λαγός: Είμαι ναζιστής

Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε γυναίκα με... ψευδή καταγγελία για επίθεση σκύλου!

Φθιώτιδα: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του μετά από 20 ημέρες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνοΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Αυξημένα κατά 822 εκατ. τα καθαρά έσοδα . Ξεπέρασαν τα 40,5 δις το φορο-έσοδα.

Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATOΣήμερα 08:36 | Ειδήσεις

Απαντώντας μέσω Χ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε πως θέλει ο πόλεμος με τη Ρωσία να τελειώσει «γρήγορα», αλλά κατά τρόπο «αξιόπιστο», ώστε να εξασφαλιστεί «ειρήνη που θα έχει διάρκεια».

Δολοφονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 47χρονη σύντροφό του στην είσοδο πολυκατοικίαςΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος είχε δύο μαχαίρια μαζί του και κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στην άτυχη 47χρονη

Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)Σήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Ο τραγουδιστής δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την οικογένειά του 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει13:38Χαλκιδική: Απολογούνται οι πέντε 17χρονοι για την επίθεση σε δύο 15χρονους στη Νέα Ποτίδαια13:24Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)13:09Δολοφονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 47χρονη σύντροφό του στην είσοδο πολυκατοικίας 12:54Γουδί: Ανετράπη ασθενοφόρο - Μετέφερε ασθενή12:39Χαλάνδρι: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 47χρονης12:25Δολοφονήθηκε γυναίκα στο Χαλάνδρι: Άνδρας την κυνήγησε με μαχαίρι12:10Φωτιά στην Πάτρα: Απολογείται ενώπιον του ανακριτή ο 25χρονος11:55Στη Χίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο παράδεισος που μας χάρισε ο Θεός μετατρέπεται σε κόλαση11:40Προϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνο 11:22Η Μόσχα εγκρίνει τις δηλώσεις Τραμπ11:07Αγρίνιο: Παραμένει στο νοσοκομείο η ανήλικη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτι 10:51Ήρα: Η χαριτωμένη σκυλίτσα ναυαγοσώστρια (βίντεο)10:36Δευτέρα 18 Αυγούστου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:20ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου10:20Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν καφέ στην Κωνσταντινούπολη10:03Στα δικαστήρια η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ - Κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της09:47ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:31O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσει09:17ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρός 09:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο