LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2024 18:32

Γαλάζιες Σημαίες: Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Στη δεύτερη από τις 52 θέσεις παγκοσμίως βρέθηκε και φέτος η Ελλάδα, αναφορικά με τις παραλίες της. Οι κορυφαίες περιοχές της χώρας μας.

Παραλία - Θάλασσα - Χαλκιδική

Η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες, με 652 βραβευμένα σημεία ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών.

Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες, ενώ η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο. Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ακτή Ανάσταση Καλαμάτας, σε δύο φάσεις.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Πέτρου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), αντιπρόεδρος του Foundation for Environmental Education, «χάρη στις προσπάθειες της ΕΕΠΦ, είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνών ακτών, με σταθερά ανοδική τάση βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο.

Στόχος μας είναι η διατήρηση της ποιότητας των ακτών, υπό το πλαίσιο των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών. Οι ελληνικές θάλασσες και ακτές, παρά τη μοναδικότητά τους, αντιμετωπίζουν τις μεγάλες, παγκόσμιες απειλές όπως η ρύπανση, η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση. Σε τοπικό επίπεδο βρίσκονται αντιμέτωπες με άλλους κινδύνους όπως η υπερεκμετάλλευση των πόρων του παράκτιου χώρου, η σημειακή ρύπανση, η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση και η αλόγιστη, μη βιώσιμη διαχείριση των τουριστικών υποδομών.

Η Γαλάζια Σημαία, το πλέον αναγνωρίσιμο σήμερα σήμα οικολογικής ποιότητας στον κόσμο, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο προστασίας, αλλά και προώθησης του τουρισμού για τη βιώσιμη διαχείριση παράκτιων οικοσυστημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή εξέλιξη και αναθεώρηση των κριτηρίων, ώστε το πρόγραμμα να παραμένει ισχυρό και επίκαιρο στα νέα δεδομένα.

Η ΕΕΠΦ, συνεχίζοντας τις δράσεις της για ενεργό προστασία της ελληνικής φύσης την οποία υπηρετεί από το 1951, προσπαθεί να διασφαλίσει την προστασία των ακτών και την προώθηση ενός μοντέλου ήπιας και φιλικής προς το περιβάλλον τουριστικής ανάπτυξης μέσα από την εφαρμογή των κριτηρίων της Γαλάζιας Σημαίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΔΟΥ Χαλκίδας - Θύμα του κυκλώματος: Δρούσαν σαν μαφία (βίντεο)

Πάτρα: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας σταμάτησε κουκουλοφόρο ληστή

Δίκη Χρυσής Αυγής – Γιάννης Λαγός: Είμαι ναζιστής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαHellenic Train: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Hellenic Train για την έκρηξη αλλά και για υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Διπλή δολοφονία – Αίγιο: Το παρελθόν του 23χρονου δράστη και τα ερωτήματα που προκύπτουνΧθες 17:37 | Ειδήσεις

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την διπλή δολοφονία των 2 ανδρών στο Αίγιο από έναν 23χρονο.

Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό ΣυμβούλιοΧθες 20:18 | Ειδήσεις

Την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στον Χρήστο Τριαντόπουλο αποφάσισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία 190 βουλευτών, έναντι 10 που καταψήφισαν.

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Νίκη για το “Τριφύλλι” στην παράταση (εικόνες)Σήμερα 00:00 | Ειδήσεις

Αρνούμενος να ηττηθεί ακόμη και σε αδιάφορη αναμέτρηση, καθώς είχε “κλειδώσει” την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague, ο Παναθηναϊκός πήρε στην παράταση την 22η νίκη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Νίκη για το “Τριφύλλι” στην παράταση (εικόνες) 23:59Hellenic Train: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης 23:48Ο Ναν έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που βγαίνει πρώτος σκόρερ στη Euroleague23:34Το 1ο Athens Pizza Festival έρχεται τον Σεπτέμβριο23:20Θεσσαλονίκη: Ανάγκαζαν 17χρονο να διακινεί ναρκωτικά και πλαστά χρήματα23:07Χανιά: Ανήλικη κατηγορεί τη μητέρα της ότι την εξέδιδε22:53Ροζ Φεγγάρι 2025: Πότε θα δούμε την πανσέληνο του Απριλίου 22:40ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να καταργήσει την αλλαγή της ώρας22:26Χανιά: Παρασύρθηκε 40χρονος από διερχόμενο όχημα - Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ22:11Placebo και Nocebo στον Καρκίνο του Μαστού: Η Δύναμη του Μυαλού στην ογκολογική Θεραπεία21:57Πάλη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μαρία Πρεβολαράκη - Δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο (βίντεο)21:41Hellenic Train: Έσκασε η βόμβα στα γραφεία της εταιρείας μετά το απειλητικό τηλεφώνημα21:27ΗΠΑ: Νέα φονική πτώση αεροπλάνου στη Φλόριντα (εικόνες) 21:14Δημόσιο χρέος: Δέκα χρόνια νωρίτερα ξεχρεώνει το πρώτο μνημόνιο η Ελλάδα21:00Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαπέ: Στα άκρα οδηγείται η κόντρα τους20:47Βόρεια Μακεδονία: Εξιτήριο για την 25χρονη από το Κότσανι που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου20:32Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο20:18Αλμυρός: Μαχαίρωσε τον γείτονα για τρεις ελιές και πέντε μέτρα περίφραξης20:04Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο19:49Ποταμός Χάντσον: Πώς έγινε η συντριβή του ελικοπτέρου - Η εταιρία ενοικίασης έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών άλλες 2 φορές 19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο