LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2024 18:16

Ιράν - Ραϊσί: Η έκθεση του στρατού για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Τι δείχνει η προκαταρκτική έκθεση που συνέταξε ο στρατός του Ιράν για τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρόεδρο Ραϊσί, τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν και άλλους έξι ανθρώπους.

Ιράν - Ελικόπτερο Ραισι - συντρίμμια - Πηγή εικόνες ΑΠΕ/EPA

Προκαταρκτική έκθεση που συνέταξε ο στρατός του Ιράν ανέφερε ότι δεν έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία για εγκληματική ενέργεια ή επίθεση μέχρι στιγμής στις έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, ανέφεραν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Ο σκληροπυρηνικός Ραϊσί, που θεωρείτο πιθανός διάδοχος του Ανώτατου Ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε άσχημες καιρικές συνθήκες στα βουνά κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή.

"Δεν παρατηρήθηκαν ενδείξεις πυροβολισμού ή κάτι παρόμοιου στα συντρίμμια του ελικοπτέρου το οποίο συνετρίβη σε μια περιοχή με μεγάλο υψόμετρο και τυλίχθηκε στις φλόγες", ανέφερε η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων.

"Τίποτα ύποπτο δεν έχει παρατηρηθεί στις συνομιλίες του κέντρου ελέγχου με το πλήρωμα της πτήσης", προστίθεται στο κείμενο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν καθώς θα προχωράει η έρευνα, αναφέρει η έκθεση.

Ο Ραϊσί τάφηκε στην ιερή για τους σιίτες πόλη Μασχάντ χθες, Πέμπτη, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου κατά την οποία σκοτώθηκαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και άλλοι έξι άνθρωποι.

Ειδικοί λένε πως το Ιράν διαθέτει κακό ιστορικό στην αεροπορική ασφάλεια, με επαναλαμβανόμενες συντριβές αεροσκαφών, πολλά από τα οποία είναι αμερικανικής κατασκευής που αγοράστηκαν πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Η Τεχεράνη λέει πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ την εμποδίζουν επί μακρόν να αγοράσει νέα αεροσκάφη ή ανταλλακτικά από τη Δύση προκειμένου να εκσυγχρονίσει τον στόλο της.

Το Ιράν κήρυξε πενθήμερο πένθος για τον Ραϊσί, που εφάρμοσε τις πολιτικές του Χαμενεΐ, κατέστειλε τις δημόσιες διαφωνίες και υιοθέτησε αυστηρή γραμμή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής περιλαμβανομένων των συνομιλιών με την Ουάσινγκτον για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Οι προεδρικές εκλογές προγραμματίζεται να διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Χρυσής Αυγής – Γιάννης Λαγός: Είμαι ναζιστής

Κόκκινος Κατάλογος: Υπό απειλή 1 στα 5 ζώα και φυτά στην Ελλάδα

Final 4 – Βερολίνο: Επεισόδια πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Φενερμπαχτσέ (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Σήμερα 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”11:22Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στο "Πρωινό" - Δεν νομίζω ότι χρηματίστηκε για να τον καταγγείλει11:08"Είμαστε ένα": Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά ξεκίνησε - Το πρόγραμμα της ημέρας10:54ΠΑΟΚ: Οι εξετάσεις του Παβλένκα και το συμβόλαιο του Γεμερέγεφ10:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS10:26Ξεκίνησαν να λειτουργούν οι "έξυπνες" κάμερες για την καταγραφή παραβάσεων στην Αττική10:12Ρωσία: Βομβιστική επίθεση με θύμα στρατηγό09:58LIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά09:44Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο "Καλημέρα Ελλάδα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 09:30Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλείνουν σήμερα οι σήραγγες των Τεμπών09:17Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”09:03Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “ΕΛΙΖΑ”08:49Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ζητεί συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα08:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά08:21Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες08:07Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”07:53Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας07:39Χρυσός: “Καλπάζει” η τιμή του – νέο ιστορικό υψηλό07:25Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του07:11Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Ο θαυμαστός βίος και το μαρτύριο της06:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο