LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2024 18:16

Ιράν - Ραϊσί: Η έκθεση του στρατού για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Τι δείχνει η προκαταρκτική έκθεση που συνέταξε ο στρατός του Ιράν για τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρόεδρο Ραϊσί, τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν και άλλους έξι ανθρώπους.

Ιράν - Ελικόπτερο Ραισι - συντρίμμια - Πηγή εικόνες ΑΠΕ/EPA

Προκαταρκτική έκθεση που συνέταξε ο στρατός του Ιράν ανέφερε ότι δεν έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία για εγκληματική ενέργεια ή επίθεση μέχρι στιγμής στις έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, ανέφεραν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Ο σκληροπυρηνικός Ραϊσί, που θεωρείτο πιθανός διάδοχος του Ανώτατου Ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε άσχημες καιρικές συνθήκες στα βουνά κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή.

"Δεν παρατηρήθηκαν ενδείξεις πυροβολισμού ή κάτι παρόμοιου στα συντρίμμια του ελικοπτέρου το οποίο συνετρίβη σε μια περιοχή με μεγάλο υψόμετρο και τυλίχθηκε στις φλόγες", ανέφερε η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων.

"Τίποτα ύποπτο δεν έχει παρατηρηθεί στις συνομιλίες του κέντρου ελέγχου με το πλήρωμα της πτήσης", προστίθεται στο κείμενο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν καθώς θα προχωράει η έρευνα, αναφέρει η έκθεση.

Ο Ραϊσί τάφηκε στην ιερή για τους σιίτες πόλη Μασχάντ χθες, Πέμπτη, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου κατά την οποία σκοτώθηκαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και άλλοι έξι άνθρωποι.

Ειδικοί λένε πως το Ιράν διαθέτει κακό ιστορικό στην αεροπορική ασφάλεια, με επαναλαμβανόμενες συντριβές αεροσκαφών, πολλά από τα οποία είναι αμερικανικής κατασκευής που αγοράστηκαν πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Η Τεχεράνη λέει πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ την εμποδίζουν επί μακρόν να αγοράσει νέα αεροσκάφη ή ανταλλακτικά από τη Δύση προκειμένου να εκσυγχρονίσει τον στόλο της.

Το Ιράν κήρυξε πενθήμερο πένθος για τον Ραϊσί, που εφάρμοσε τις πολιτικές του Χαμενεΐ, κατέστειλε τις δημόσιες διαφωνίες και υιοθέτησε αυστηρή γραμμή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής περιλαμβανομένων των συνομιλιών με την Ουάσινγκτον για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Οι προεδρικές εκλογές προγραμματίζεται να διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Χρυσής Αυγής – Γιάννης Λαγός: Είμαι ναζιστής

Κόκκινος Κατάλογος: Υπό απειλή 1 στα 5 ζώα και φυτά στην Ελλάδα

Final 4 – Βερολίνο: Επεισόδια πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Φενερμπαχτσέ (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Το 2026 συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις12:19ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις κατά της ICE μετά τον φονικό τραυματισμό της Ρενέ Γκουντ12:05Ο Βεζένκοφ MVP της 21ης αγωνιστικής στη Euroleague11:50Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση11:36Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν "πρεμιέρα" και έως πότε θα ισχύουν11:22Φωτιά σε μονοκατοικία στην Κοζάνη – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ένας ηλικιωμένος (βίντεο)11:07Μητσοτάκης: Η πρώτη κυριακάτικη ανασκόπηση για το 202610:53Βενεζουέλα: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα10:39Σεισμός στη Σαντορίνη10:26Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια10:11Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην Βορονέζ09:57Στις φλόγες το Ιράν: Στους δρόμους ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων - Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ09:43Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν09:29Νίκαια: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή κοκαΐνης09:14Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στο γκρεμό 08:59Φωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου08:30Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:15Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο